Sjove facts om filmverdenen

Nu varer det ikke så længe før den 86. Oscar fest løber af stablen. I Danmark vil lidt mere end 100.000 følge med når de kendte skuespillere fra a-listen, til has beens går på den røde løber, og efterfølgende hylder hinanden. Filmpuls går som altid langt for den gode historie, og her er et par finurligheder, som du måske ikke vidste om filmene, der er nomineret eller for den sags skyld folkene bag Oscar uddelingen.

Ifølge ign.com så er den Indiske rum organisation (ISRO) en meget billig en af slagsen. Deres Mars program har indtil nu kostet små 400 millioner kroner, hvor ISRO forventer at deres mars modul lander på den røde planet i september 2014. Det der er meget interessant at lægge mærke til, er at den oscarnominerede film ´Gravity´, kostede mere end 535 millioner kroner at producere.

Muligvis kan Sisse Graum vinde sin anden Oscar. Tag endelig ikke fejl, jeg synes at ´Gravity´ var utrolig flot visuelt og ønsker den alt mulig held i nat, men tanken om at Hollywood i virkeligheden kunne skabe deres eget rumprogram, sætter tingene lidt i perspektiv.

I den danske lejr er forhåbningerne høje for om ´Jagten´ løber med en statuette. På Twitter og Facebook synes word of mouth desværre at trække i en anden retning, hvor ´den store skønhed´ er en af de helt store favoritter. Superproducer Sisse Graum Jørgensen, der med ´Jagten´ er klar til sin forhåbentlig anden Oscar til dato. Hun vandt den første for Susanne Biers: ´Hævnen´. Hun er faktisk også medlem af Oscar akademiet, som har prominente medlemmer. Vidste du f.eks. at en person som Meat Loaf er medlem, men at Woody Allen og George Lucas ikke kan prale af at have adgang til Oscar akademiet?

Se med i aften på TV2 og se hvem der løber med statuetterne.