Anmeldelse af Allen v Farrow på Filmpuls.dk
Credit: 1605726Globe Photos/MediaPunch /IPX

Serieanmeldelse: Allen v. Farrow

LÆSERNES BEDØMMELSE0 stemmer
3

I årene efter #MeToo-bevægelsens start, er en gammel sag mellem Woody Allen og Mia Farrow dukket op i søgelyset omkring de forfærdelige ting, som Allen udsatte nogle af Farrows børn for. I denne dokumentar kommer vi helt tæt på Mia og datteren Dylans historie.

Hvad handler den om?

‘Allen v. Farrow” følger nogenlunde kronologisk en af Hollywoods største skandaler og retssager, nemlig da Woody Allen blev anklaget for at have seksuelt misbrugt hans adopterede datter Dylan Farrow, da hun var 7 år gammel. Den fire-delte dokumentarserie følger sagen fra det sker og helt til de konskvenser, som det har for Dylan i dag

Kan jeg anbefale den?

Hvis du nogensinde har været nysgerrig efter at vide, præcis hvad der skete bag kulisserne i Mia Farrow og Woody Allens forhold, så er dette et scoop. Serien er ikke instrueret af Farrow selv, men det kunne den næsten lige så godt have været, for man kommer helt tæt på familien. Altså i hvert fald dem, der ønskede at blive interviewet.

Da Woody blev spurgt ind til, hvorvidt sagen har gjort ham upopulær, sagde han således: ” it hasn’t really changed. People who disliked me got it confirmed and those who liked me continued to like me. It had no consequences”.

Anmeldelse af Allen v. Farrow på Filmpuls.dk
HBO Nordic

Og det er netop dette som Dylan Farrow, Mia Farrow og filmens instruktører vil ændre på. Woody er sluppet godt afsted med, at seksuelt krænke sin datter uden, at han har lidt det store tab. Det er kun indenfor de seneste to år, at man er begyndt at tage sagen virkelig seriøst, og skuespillere og andre kendte er begyndt at tage afstand fra ham.

Det her er 100% Dylans historie. Alt der bliver sagt, bakker hende op, og det er kun den del af søskendeflokken, der tror på hende, som bliver interviewet. Dette har dog også noget at gøre med, at de andre nægtede at blive interviewet til dokumentaren. Dette gør, at er meget subjektiv og meget set fra ét synspunkt, hvilket jeg normalt er imod. Men ærlig talt, Woody har haft sin taletid i medierne de sidste 30 år omkring sagen, så at det nu endelig er Dylans tur til at styre narrativet, passer mig helt fint.

Serien er bygget op om hjemmevideoer, klip fra Woodys film, interviews med filmkritikere, venner af Farrow familien og familien selv. Der bliver virkelig åbnet op til deres privatliv, hvilket både fungerer rigtig godt og knap så fantastisk. Det hele bliver lidt rodet til tider, og man mister tråden.

Det er egentlig Dylans historie, som der ønskes at blive fortalt, men Soon-Yis historie bliver i næsten lige så høj grad inddraget. Det er selvfølgelig forståeligt, da Soon-Yi er Woodys adoptivdatter og senere hen blev de gift, hvilket er en anden skandaløs sag. Det bakker Dylans påstand op om, at Woody har et upassende forhold til Mia Farrows børn, men det tog så også skærmtid fra Dylans historie, som jeg synes er mere vigtig. Soon-Yi og Woody udtaler sig alligevel ikke om sagen, så jeg synes at de skulle have holdt sig til Dylans historie, og blot nævne Soon-Yi situationen kort.

Jeg tror fuldt og fast på Dylan og på alle dem, der står op for hende. Det kan dog hurtigt blive en ulempe, at der kun vises interviews med folk, der tror på hende. Vi ved, at mange af hendes søskende mener det modsatte af Dylan, og påstår at Mia er en dårlig mor, og Woody aldrig har seksuelt misbrugt Dylan. Når man kun viser folk, der er imod Woody, kan dokumentaren virke som vendetta mod Woody (hvilket det på sin vis også er), og som om, at de nægtede at høre tingene fra et andet perspektiv.

Allen v. Farrow kan ses på HBO Nordic d. 21. februar 2021
Kort fortalt
'Allen v. Farrow' er en interessant dokumentar, der virkelig går under huden på sagen omkring Allen og Farrow familien. Endelig hører man historien fra datteren Dylans perspektiv, men den bliver lidt for ensidig og kringlet i længden.
LÆSERNES BEDØMMELSE0 stemmer
3