Filmpuls logo
Filmpuls logo

Spike Jonze: En sand ener i Hollywood

Spike Jonze er aktuel med filmen ‘Her’/’Hende’ og vi kigger nærmere på en sand ener.

Først og fremmest så kunne man fra dansk side altså ikke finde på en bedre titel end ‘Hende’ (seriøst)?? Kunne man ikke bare have beholdt den originale titel..? Anyhows.. Spike Jonze er noget af en karakter i Hollywood, fordi han kan lidt af hvert. Han kan stå foran kameraet som skuespiller og bag som instruktør, men så kan han også skrive originale historier som tekstforfatter. Spike har som skuespiller spillet gal soldat i ‘Three Kings’ med George Clooney, Mark Wahlberg og Ice Cube, men normalt kan han bedst lide at spille “cameos” eller roller, som ikke bliver nævnt i rulleteksterne som f.eks. hans rolle som Dwayne i ‘Wolf of Wall Street’.

På instruktør siden har Spike instrueret et HAV af reklamer, musikvideoer og musikdokumentarer for kunstnere som Bjørk, R.E.M, The Notorious B.I.G og Fat Boy Slim.
Siden 1999 har Spike også lavet spillefilm. Han begyndte med den anmelderroste ‘Being John Malkovich'(1999), ‘Adaptation’ (2002), ‘Where The Wild Things Are’ (2009) og så til ‘Her’/’Hende’ som har dansk premiere den 27. februar.

Som tekstforfatter har Spike været med til at skabe Jackass for MTV og har også været med til at skrive filmen ‘Jackass presents: Bad Grandpa'(2013) med Johnny Knoxville.
Vi holder af Spike, fordi han lader til ikke at tage sig selv alt for seriøst i en verden(Hollywood), hvor alle tager sig selv lidt for seriøst hele tiden. Denne mentalitet ses også i hans arbejde, hvor historierne og hans visuelle udtryk er lidt ‘skævt’ i forhold til  “normen”. Spike er det man kalder ORIGINAL!

Her er nogle af Spikes bidrag til populærkulturen:

Her ses Spike som karismatisk sektleder med rytme i kroppen.

 

More Stories
Trailer til Slender Man