Captain Marvel. Brie Larson
Copyright: Marvel Studios

Spoiler Talk: Captain Marvel

‘Captain Marvel’ er lidt en “film før filmen” – det ved alle godt, også Marvel selv. Vi sidder alle og venter på ‘Avengers: Endgame’, og ‘Captain Marvel’ har haft premiere enormt kort tid før netop ‘Avengers: Endgame’ får premiere (25. april).

Så er det egentlig en lidt ligegyldig film? Eller kan den noget, og får den præsenteret en fed karakter, som skal få stor betydning i den længe ventet Avengers-film?

Vi har taget fat i ‘Captain Marvel’, og diskuteret forskellige aspekter og punkter vi fandt relevante. Du kan se diskussionen her nedenfor.

OBS, følgende artikel er fyldt med spoiler fra ‘Captain Marvel’. Læs ikke artiklen, hvis du ikke har set filmen!

 

Line: Overordnede tanker?

Kofi: Dårligste MCU film siden ‘Thor: Dark World’.

Line: Jeg synes det var en rigtig fin underholdende film, på sådan middelniveau blandt Marvel-film. Der var nogle geniale detaljer og gode twists, men den manglede også lidt originalitet og spændende fremdrift.

Karen: Synes den var ok. Ikke en af de stærkeste (ironisk nok), men den var fin underholdning. Havde ikke de store forventninger (dem gemmer jeg til Endgame).

Jakob: Nu mener jeg ikke at nogle Marvel film er dårlige, heller ikke Ang Lee’s ‘Hulk’ eller Daredevil med Ben Affleck (som ikke er en del af MCU universet). Men Captain Marvel er en mellemvare inden for Marvels filmunivers. Bevares, den er bedre end de første to Thor-film og andre, men den roder blandt de nederste 8 MCU-film (ud af 21). Vores helt har ikke rigtig nogen ark, for hun er en badass i begyndelsen af film, og en badass til slut.

Kofi: Jeg synes det hele var fantasiløst. Jeg troede vi var nåede til et punkt i MCU hvor vi kunne få film som havde lidt ekstra. Men den her film har hverken gode interessante karakterer eller en historie der er særlig velgennemført. Jeg er enig med Jakob. Jeg vil dog gerne have set noget mere Girlpower undertoner.

Line: Jeg synes hun har en ark, fordi hun skal finde ud af hvem hun er og hvor hun kommer fra. Men der er ikke nogen tvivl om, at hun er badass hele vejen igennem.

Jakob: Nej, det med super”mænd” er super fra starten er jo ikke rigtig. Alle helte gå igennem en historie, hvor de bliver skabt til den helt de i fremtiden bliver, samtidig med de opdager deres kræfter. Supermand fra DC er jo Supermand fra starten af, men han går igennem en personlig og styrkemæssig udvikling, før han bliver til den helt vi kender.

Line: Hendes kampe er mere mentalt og i at hun skal forstå at hendes styrke er i hende selv, og i at genfinde den person hun var engang. Hun skal forstå, at det ikke er en dims (i nakken) der styrer hende og at hendes vildskab og mangel på kontrol over hendes følelser ikke er en negativ ting, men faktisk hendes styrke.

Plot-Twist og Jude Law

Jakob: Ligesom Wonder Woman, så er det tredje akt som tynger filmen ned. Det såkaldte twist havde jeg lugtet før det kom.

Line: Det at de der skrulls var gode? Det synes jeg var et ret godt twist.

Jakob: Jaaa, eller rettere sagt at Jude Law var en bad guy.

Karen: Altså jeg sad og ventede på at Talos skulle lave double cross til sidst..så det med familien havde jeg ikke lige set komme.

Line: Jeg var ikke overrasket over at Jude Law var ond – fordi jeg troede han var ond da jeg havde set traileren. Men på trods af det, så kunne jeg sgu meget godt lide hans karakter, og handlingen omkring ham. Jeg synes det var fedt at han var hendes tætte og betroede, og så finder vi ud af, at han bare er total syg i roen og har udnyttet hende. Men kan muligvis bedre lide ideen end udførelsen.

Jakob: Fandt ham absolut intetsigende… Fandt ham ikke interessant, og rollen kunne stort set spilles af enhver! Han var også en relativ svag skurk i mine øjne. Har intet had til Jude Law. Nej, faktisk kan han være en ganske solid skuespiller. Jeg ser bare anderledes på ham og rollen. Føler at en hver med fitness form og et pænt look kunne spille rollen.

Brie Larson

Kofi: Jeg synes osse at Brie Larson er dårlig castet til rollen.

Line: Har lidt mixed følelser. Synes til tider hendes levering af humoristiske replikker var svage.
Men jeg har virkelig svært ved at finde ud af hvad jeg synes om hendes skuespil – om det bare er karakteren der er sådan. For karakteren er jo lidt tør og ikke så charmende, og det er jo okay og fair nok – det sådan hun spiller den. Men vi er vant til i Marvel, at der er mere charme og humor i karaktererne.

Jakob: Brie gør det udmærket i min bog.

Kofi: Brie Larson har ingen personlighed. alle dem som Marvel har castet har alle tilført rollen noget ekstra. Brie er virkelig tør som en kiks.

Jakob: Sammenlignet med Jackson der fylder hele rummet, ja så er hun lidt at en tør tuc-kiks.

Line: Men Brie Larson er en sygt dygtig skuespiller, når det kommer til social realistiske film. – Her er det bare en virkelig anderledes genre, som hun måske ikke brænder lige så meget igennem i

 

Samuel L Jackson og Goose

Line: Fury og Goose var klart højdepunktet

Karen: I 😍 Goose!

Kofi: Goose var underholdende. Men det betyder ikke noget når filmen er super dårlig. Bare min mening.

Jakob: Katten var meget morsom. Nogle gange dog, så var det for tydeligt at det var en CGI-kat, og så lige pludselig en rigtig kat. Dette var faktisk den eneste effekt som irriterede mig grusomt.

Line: CHOK!! DET IKKE DEN SAMME KAT

Line: Jeg ELSKER den karakterstik der blev givet Fury, at han bare synes Goose er alt for cute. Men da jeg kom hjem til min mors kat, var jeg lidt bange for den ville æde mig.

Jakob: Det er Samuel L. Jackson som for mig stjæler filmen. Han er lyspunktet. Filmen er meget “underholende” i det der sker meget, men min puls kom aldrig helt op.

Line: Nick Fury var fantastisk, Samuel L Jackson er episk. Hvad sker der lige for hvor sindssygt naturligt det så ud, den måde han var gjort yngre på? Har aldrig set det så godt lavet – synes altid det ser lidt mærkeligt ud.

Kofi: Michael Douglas i ant-man er endnu bedre

90erne?

Line: Der var ikke så mange 90’er referencer, som jeg havde forestillet mig der ville være. Synes det først var lidt ærgerligt, men måske også fint nok det ikke tager overhånd. Men 90erne er sgu også ret intetsigende.

Karen: Synes det var en fin nok balance…computeren der tager 100 år om at connecte #barndomstraume.

Kofi: Det siger for mig noget om instruktørerne, at man ikke kreativt har kunne inddrage 90’erne på en ordentlig måde.

Jakob: 90’er nostalgien var cool nok, og sjovt visse stedet. Især med det meget langsomme internet”. Men det var Stan Lee’s cameo, som var den bedste. Han sidder i toget og læser manuskriptet til Kevin Smiths film ‘Mallrats’, hvor han spiller sig selv. Der fik jeg lidt våde øjne!

Kofi: Jeg har hørt snak om 90’er actionfilm, buddy cop inspiration. Må indrømme jeg kan ikke se eller mærke det i filmen. Udover bare musikken og en blockbuster.

Line: Synes faktisk generelt sådan visuelt den var ret intetsigende hele filmen. Ikke særlig inspirerende. Slåsscenerne på den der rumstation var ualmindeligt grimme og ikke særlig filmiske.

 

Endgame

Karen: Hvordan tror I, hun kommer til at spille ind i Endgame?

Jakob: Jeg håber hun får en vigtig rolle, men ikke den som vender det hele! Thanos skal nedkæmpes med teamet samlet!!!

Kofi: Synes ikke at hun er en god casting til rollen hende Brie. Men det bliver spændende at se hendes kemi med de andre.

Line: Var faktisk ret vild med midtcredit. Og tror hun kommer til at være fed som en ultra stærk spiller. Tror også der kan være nogle ret fine interaktioner med de andre karakterer.

Billede copyright: Marvel Studios