Ny streamingstjeneste, der vil få filmnørder til at savle!

Streaming er fremtidens fjernsyn, selvom der stadig er en del (inklusiv denne skribent), som stadig samler på de fysiske kopier. Og der er efterhånden en del at vælge i mellem. Slut er de dage, hvor der kun var Netflix. Nej, nu er der noget for enhver smag, så hvis man f.eks. er helt tosset med wrestling, ja så er der noget som hedder WWE Network, hvor man kan gå helt amokka!

Og til dette forår, nærmere sagt den ottende april, ja så er kommer der endnu en streamingskanal. Under bannernavnet The Criterion Channel, bliver det nu muligt at nyde filmmediets helt store værker, fra stumfilm til de mere moderne værker. Criterion har i lang tid være filmnørdernes bedste ven, med deres lækre udgivelser af mesterværker fra hele verden, som man stadig kan købe fysisk, hvis man er til det. Men hvis ikke, så kan du snart streame klassikere såsom Federico Fellinis ‘8½’, Carol Reeds ‘Den Tredje Mand’ (med Orson Welles) eller Alex Cox’es punk-sci-fi-noir film ‘Repo Man’… ja, der er noget for en hver smag.

Prisen for indmeldelse til denne tjeneste vil ligge på omkring 11 dollars om måneden, eller 100 dollars, hvis man vælger et års abonnement. Hvilket rundt regnet i danske penge lyder på 71 kroner månedligt og 650, hvis man vælger den årlige ordning. Ikke desto mindre, så glæder det denne skribent, at folk nu har mulighed for at opdage tidsløse klassikere.