Top 50: Filmpuls’ favoritter (nr. 20-11)

Så er vi tilbage for andensidste gang med endnu flere spændende titler fra den store filmpuls favoritliste! Vi er nu nået til fjerde omgang, hvor vi skal se på nr. 20-11…

Alle os hos Filmpuls har dykket dybt ned i bagkataloget for at finde vores største favoritter og hver sendt en liste ind. Alle film på listen repræsenterer vores individualitet og vores forskellighed, samtidig med at de slår fast, at vi fortsat er et community, hvor der er plads til alle – uanset om man er til tårevædede tøsefilm eller franske kunstfilm. Vi stiller ikke en facade op, eller giver gode og dårlige anmeldelser, baseret på hvor populær en film er, eller hvad andre anmeldere siger om den. Vi er os og det er vi stolte af!

Klik på plakaterne undervejs for at blive taget til IMDb hvor du kan læse mere om filmen!


20.

BLADE RUNNER
(1982)

3 lister / 85 point 

Ridley Scotts ‘Blade Runner’ fik en noget blandet modtagelse ved udgivelsen i 1982 og fik da også senere hen hele 7 (!) forskellige “cuts”, hvis altså man tæller hver eneste med… Filmen har senere opnået kultstatus og blandingen af science-fiction og filmnoir viste sig at være en succesopskrift. Sat i et postapokalyptisk univers, hvor det konstant regner og solen aldrig står op, finder vi Harrison Ford i rollen som Rick Deckard. Filmen er både mystisk og nærmest hypnotiserende i sin unikke fortællerstil og brug af visuelle og auditive udtryk. Selvom mange har prøvet, er der tæt på ingenting, der har kunne måle sig med denne tidsløse klassiker…

På følgende lister:
Jeppe S (49 point)
Michella (24 point)
Rikke (12 point)


19.

LA LA LAND
(2016)

3 lister / 87 point 

Musicals var yderst populære i de gode gamle dage, men har haft det svært i moderne tider, med mindre vi taler animationsfilm. Det viste sig dog, at ‘Whiplash’-instruktøren Damien Chazelle var manden, der skulle gøre både musicals og jazz cool igen! Med et stærkt filmpar i forgrunden, originalt komponeret musik i baggrunden og nogle super flotte visuelle udtryk undervejs, sætter ‘La La Land’ en ny standard for moderne musicals. Det er svært ikke at lade sig rive med, når filmen først kommer igang – og det gør den faktisk fra allerførste sekund af!

På følgende lister:
Rikke (42 point)
Line P (29 point)
Michella (16 point)


18.

BLINKENDE LYGTER
(2000)

3 lister / 91 point 

Med flere mindeværdige citater i baggagen end filmhistoriens allerstørste klassikere, viste Anders Thomas Jensen hele Danmark, at Tarantino-inspireret filmkunst hørte til på den danske filmscene… Kulsort humor, voldelige påfund og ikke mindst kugleskøre karakterer er hvad der pryder den her vanvittige, moderne folkekomedie. Det er gakket, men genialt, og filmen var en kæmpe succes ved sin udgivelse. I dag anses den som én af de bedste danske film eller i hvert fald en film vi altid kan falde i staver over foran flimmerkassen… Det er en syg mand der har lavet den film dér! Men vi kan li’ det!

På følgende lister:
Line S (34 point)
Michella (31 point)
Line P (26 point)


17.

FORREST GUMP
(1994)

2 lister / 92 point 

Tom Hanks ses i rollen, som manden der mildest talt har oplevet alt, hvad der er er at opleve og har haft en finger med i stort set alt, hvad du kender til… En episk historie om en ellers helt almindelig mand, der trods mentale udfordringer, beviser, at det ikke burde være noget, der skal stoppe ham fra at udleve sine drømme eller gøre verden til et bedre sted . En vild og rørende rejse, der er svær at hade – og hvorfor skulle man også det? Det jo selveste Forrest Gump!

På følgende lister:
Sarah (49 point)
Line P (43 point)


16.

STAR WARS EPISODE IV:
A NEW HOPE
(1977)

4 lister / 92 point 

Der findes mange ikoniske sci-fi film, men der er vel næsten ingen, der har skabt så detaljeret og alsidigt et univers som George Lucas og hans elskede ‘Star Wars’. At det var muligt at lave noget så banebrydende tilbage i 1977, er stadig imponerende den dag i dag, og fanbasen for disse film er nærmest galaktisk i sig selv… En blanding af familiedrama, romantik, spænding og action; ‘Star Wars’ har det hele og vil altid være en vaskeægte klassiker og for mange stadig den bedste i filmserien!

På følgende lister:
Nicolaj (36 point)
Line S (32 point)
Jeppe S (21 point)
Anders (3 point)


INTERMISSION

FUN FACT: På førstepladsen over vores fælles favoritfilm – som vi langt om længe afslører i næste uge – finder vi en filmperle, der tog føringen med hele 16 point foran andenpladsen! 155 mod 139 point og er dermed også det største spring i point på hele listen! Vi var tydeligvis ret enige her… Så glæd dig til næste gang, når vi endelig afslører vores længe ventede top 10!


15.

THE GODFATHER
(1972)

2 lister / 93 point 

Skuespillerveteranen Marlon Brando ses i sin ikoniske rolle som ‘The Godfather’ alt imens Al Pacino beviser, at han er kommet i filmbranchen for at blive… Francis Ford Coppolas mesterværk er blevet benådet med en stærk rollebesætning og er en elegant fortælling om familier, venner og fjender, som i sidste ende cementerer denne film som den måske bedste gangsterfilm nogensinde? Jeg kan næsten allerede høre den ikoniske musik spille for mine ører. Det er som om ‘The Godfather’ bare er én af de film, der virkelig viser, hvad film er og hvad de kan…

På følgende lister:
Line P (50 point)
Anders (43 point)


14.

JAGTEN
(2012)

3 lister / 93 point 

En velfortjent høj placering til dette stærke danske drama af Thomas Vinterberg, som samler nogle af de bedste danske skuespillere, vi overhoved har, i en fortælling der er skræmmende uafrystelig men også bare fandens god… Dansk film er næsten aldrig set bedre og præstationerne er dejlig jordnære og overbevisende, alt imens historien er fortalt tilpas barberisk uden at miste grebet om det menneskelige drama, der figurerer som kernen i det hele. Et vaskeægte pletskud af en film!

På følgende lister:
Sarah (43 point)
Anders (35 point)
Rikke (15 point)


13.

SE7EN
(1995)

7 lister / 101 point 

En dyster thriller med glimt af noir er stadig en ubehagelig god filmoplevelse… Et umage makkerpar, i form af to garvede skuespillere, og en skurk der spilles af en mand, der måske aldrig har været bedre end han er her. ‘Seven’ får det til at løbe koldt ned af ryggen på dig eller din mave til at vende sig flere gange undervejs. En virkelig fascinerende fortælling, der kryber ind under huden på dig og holder dig fastspændt i sædet. David Fincher fik desuden den slutning han ønskede, trods studiets usikkerhed, og tak skæbne for det… slutningen på ‘Se7en’ er noget af det mest ubehagelige og mindeværdige i filmhistorien…

På følgende lister:
Anders (32 point)
Rikke (26 point)
Line P (15 point)
Nicolaj (14 point)
Sarah (8 point)
Jeppe S (4 point)
Line S (2 point)


12.

PULP FICTION
(1994)

3 lister / 105 point 

Quentin Tarantino beviste med sin kun anden film, at han er et filmikon for sig… En kæmpe rollebesætning, dybt interessante karakterer, plotlinjer der løber i alle retninger, men alligevel bindes sammen til sidst – ‘Pulp Fiction’ har det hele. Et ambitiøst mesterværk der turde være anderledes på alle tænkelige punkter. Knivskarp men ukonventionel dialog, som vi kender det fra Tarantino, holder denne film i gang med 110 km i timen og universet er så dejlig underfundig at befinde sig i. En kultklassiker uden lige, som desuden inspirerede talrige andre instruktører til at prøve kræfter, med en stil kun Tarantino i sandhed kan mestre.

På følgende lister:
Line P (45 point)
Nicolaj (38 point)
Anders (22 point)


11.

THE BREAKFAST CLUB
(1985)

3 lister / 105 point 

Instruktør John Hughes er kendt for sine sprudlende ungdomsfilm og ‘The Breakfast Club’ er ingen undtagelse. En ukonventionel eftersidning bringer en bred vifte af unge mennesker sammen, som stille og roligt finder ud af, at de har mere tilfælles end som så. En sjov, energisk og underholdende film, der besidder en stil der er helt sin egen. Hughes forstår sig virkelig på ungdommen, hvilket han gjorde klart igen allerede året efter, hvor han lavede endnu en klassiker, nemlig ‘Ferris Bueller’s Day Off’…

På følgende lister:
Rikke (48 point)
Nicolaj (35 point)
Line S (22 point)


Det var hermed de næste ti film fra vores store liste! Var der nogen af dine favoritter i blandt denne gang? For sidste gange nogensinde, kan du se frem til næste uge, hvor vi vil offentliggøre de allersidste film i rækken, nr. 10-1, og offentliggøre vores længe ventede top 10 favoritfilm!

 

Hvordan gjorde vi? 

  • Filmpuls’ flittige skribenter sendte hver en liste ind, som indeholdt deres 50 favoritfilm, rangeret efter hvor meget de elsker dem. Igen, dette er altså ikke nødvendigvis en “bedste film” liste, men nærmere end favoritliste der afspejler Filmpuls’ personlighed og smag.
  • Filmene fik point for deres placering, hvoraf deres absolutte favoritfilm fik 50 point, andenpladsen fik 49 point, tredjepladsen fik 48 point hele vejen ned til 1 point for deres sidste favoritfilm. Alle point fra alle lister blev lagt sammen og filmene blev derefter rangeret efter point; flest til færrest. 273 forskellige film fik stemmer, som så blev kogt ned til kun 50 film og dermed den endelige liste…
  • Hvis der var film, som havde samme antal point, så var det den film, som optrådte på flest lister, der blev rangeret højest. Hvis filmen optrådte på lige mange lister, var det filmen med den højeste placering på en given liste, der blev rangeret højest.