The Grandmasters med Ziyi Zhang og Tony leung som Yip Man

Ny historiefortælling om den legendariske Wing Chun mester, Yip Man, der var Bruce Lees læremester

Spørgsmålet er selvfølgelig, om vi har brug for en ny historiefortællingen om den legendariske Yip Man? Så sent som i 2008 havde den første Yip Man film premiere, med Donnie Yen i hovedrollen, som fik mange roser for hans præstation. I vesten er Donnie Yen nok bedst kendt for sine filmroller i filmene ‘Hero’ og ‘Blade 2’. I 2010 kom efterfølgeren ‘Yip Man 2’, med Donnie Yen i hovedrollen igen. Begge film er baseret på Yip Mans biografi, der dog har fået lidt kritik med på vejen i forold til, at filmen mere er fiktion fremfor fakta.

‘The Grandmasters’ skildrer Yip Mans historie efter 2. verdenskrig, hvor Yip Man flytter til Hong Kong, og kæmper for at forsørge sin familie, ved at undervise i martial arts som Wing Chun. Her det Tony Leung der spiller Yip Man, som nok er mest kendt fra filmene ‘Hero’ og ‘Infernal Affairs’. Det bliver spændende at se, om han kan levere en lige så god Yip Man som Donnie Yen, hvad tror du?

Yip Mans historie krydser veje med den anden hovedperson, Gong Er, der spilles af smukke Ziyi Zhang.  Vi kender hende bl.a. fra film som ‘Tiger på spring, drager i skjul’, ‘Rush Hour 2’ og ‘Memoirs of a Geisha’. Vi følger hende og karakterens familie, der repræsenterer Martial Arts for Nord Kina, hvor Yip Man repræsenterer det sydlige Kina.

Filmen får dansk premiere den 12. september i udvalgte danske biografer.