Denzel Washington;Chris Pratt;Ethan Hawke;Manuel Garcia-Rulfo;Vincent D Onofrio;Martin Sensmeier;Byung-hun Lee
(l to r) Vincent D'Onofrio, Martin Sensmeier, Manuel Garcia-Rulfo, Ethan Hawke, Denzel Washington, Chris Pratt and Byung-hun Lee star in Columbia Pictures' THE MAGNIFICENT SEVEN.

Filmanmeldelse: The Magnificent Seven

Denzel Washington er i en eksklusiv gruppe af mennesker, som er verdenskendte bare på deres fornavn. (du sidder nu og remser navne op for dig selv)
Denzel har kastet sig over western-genren, i et remake af western-klassikeren ’The Magnificent Seven’ og hvad synes vi om Cowboy-Denzel?

Historie

Den søvnige by Rose Creek bliver holdt i et jerngreb af slynglen Bartholomew Bogue, og de desperate indbyggere beslutter derfor – under ledelse af Emma Cullen (Haley Bennett) – at hyre beskyttelse. Hjælpen er en broget flok bestående af syv lovløse dusørjægere, hasardspillere og lejemordere. Sam Chisolm (Denzel Washington), Josh Farraday (Chris Pratt), Goodnight Robicheaux (Ethan Hawke), Jack Horne (Vincent D’Onofrio), Billy Rocks (Byung-Hun Lee), Vasquez (Manuel Garcia-Rulfo) og Red Harvest (Martin Sensmeier). Mens de forbereder byen på det endelige opgør, går det langsomt op for de syv lejesoldater, at de kæmper for meget mere end bare penge…

Denzel Washington;Chris Pratt;Ethan Hawke;Manuel Garcia-Rulfo;Vincent D Onofrio;Martin Sensmeier;Byung-hun Lee
copyright, SF film

Instruktør Antoine Fuqua blev spurgt af MGM Studios om han ville lave en western, han svarede ja og forslog Denzel til hovedrollen. Ideen var usædvanlig men det var lige det MGM havde brug for til et ’The Magnificent Seven’ remake. Fuqua og Denzel har tidligere arbejdet sammen på ’Training Day’ (2001) og ’The Equalizer’ (2014) og har begge gange leveret gode film.

’The Magnificent Seven’ er dog helt anderledes fra de to ovennævnte film, da det er en western og hører til en genre som er ved at uddø. Fuqua har dog vist med film som ’King Arthur’ (2004) og ’Southpaw’ (2015) at han er i stand til at levere gode film på tværs af genrer.

Med en legende som Denzel og med et solidt hold af birolle-indehavere som Ethan Hawke, Chris Pratt, Vincent D’Onofrio og Peter Sarsgaard er ’The Magnificent Seven’ på papiret en film man skal tage seriøst.

Remakes har altid eksisteret i Hollywood, men det er som om at de rigtigt har taget fart her de seneste par år. ’Magnificent Seven’ er et remake af filmen af samme navn fra 1960. Selv den film er stærkt inspireret af ’Seven Samurai’ af Akira Kurosawa. ’Seven Samurai’ er vel nok en af de mest kopierede film nogensinde, da selve George Lucas har ladet sig inspirere af den da han skrev ’Star Wars’.

Manuskriptet til ’Magnificent 7’ er skrevet af Nic Pizzolatto og Richard Wenk og er tro mod 1960 versionen uden at kopierer den fuldstændig. Der en nogle forskel på den gamle og nye version bl.a. har hovedpersonerne andre navne og plottet er blevet ændret, så det ikke længere er en mexicansk landsby der har brug for hjælp men en amerikansk landsby. Uden at gå for meget i detaljer så formår ’The Magnificent Seven’ at ære western-genren og den gøre det godt. Man kan mærke at instruktør Antoine Fuqua fra begyndelsen har haft en vision som han har fulgt til punkt og prikke. Dvs. en sjov og underholdende western/popcorn-film med underliggende temaer som tolerance, næstekærlighed og håb. Jovist har ’The Magnificent Seven’ masser af god action med skuddueller, cowboys der nedstirrer hinanden, masser af oneliners (leveret især af Chris Pratt) og godt humor.

’The Magnificent Seven’ brillerer også når den formår at blive en smule seriøs og lade os komme tættere ind på livet af karaktererne. Denzel, Ethan Hawke, Chris Pratt og Vincent D’Onofrio er især med til at gøre filmen god og uden dem ville man ikke tage ’The Magnificent Seven’ seriøs som en western. ’The Magnificent Seven’ opfinder ikke den dybe tallerken, da den spiller på mange af klichérne indenfor western-genren, men den har et drømmehold af skuespillere, den er underholdende, morsom og fyldt med action og så og anerkender den det faktum at Det Vilde Vesten var et sted med masser af diversitet.

Skuespil

’The Magnificent Seven’ fra 1960 havde også et drømmehold af skuespillere. Vi snakker om Yul Brynner, Steve McQueen, Charles Bronson, Eli Wallach, James Coburn og Robert Vaughn som alle kan betegnes som Hollywood legender. (hvis du ikke ved hvem de er, så er GOOOOOOGLE din ven).

Instruktør Antoine Fuqua og resten af holdet bag filmen tog et godt og bevidst valg om at sammensætte en så solid og mangfoldig rollebesætning og det er genialt. Drømmeholdet bestående af Denzel, Ethan Hawke, Vincent D’Onofrio, Chris Pratt og Peter Sarsgaard er enestående og med tilføjelsen af Byung Hun Lee, Martin Sensmeier, Manuel Garcia-Rulfo og Haley Bennett er kun med til at gøre filmen endnu bedre.

Denzel Washington;Chris Pratt
copyright, SF film

Denzel Washington beviser endnu engang at han er en af de bedste nogensinde, med en stærk og overbevisende præstation som Sam Chisolm. Han beviser med rollen som ”cowboy” at han er i stand til at spille en bred vifte af roller og stadig leverer den velkendte Denzelhed.

Christ Pratt er den morsomme og charmerende Pratt som vi efterhånden har lært at elske. Han er filmens komiske højdepunkt og selvom det til tider bliver lidt for meget af det gode, så bliver man ikke træt af Chris i rollen som Josh Faraday. Værd at nævne er også Ethan Hawke, Vincent D’Onofrio og Peter Sarsgaard. Alle tre skaber karakterer som man husker og leverer præstationer som er på højde med Denzels genialiteter. D’Onofrio går all-in med sin karakter Jack Horne, der skiller sig markant ud fra flokken takket være D’Onofrios talent for at skabe unikke karakterer.

Peter Sarsgaard spiller skurken Bogue, som er så kynisk og ond at det nærmest drypper ned af kameralinsen. Ethan Hawkes sammenspil med især Denzel, hans selvsikkerhed og erfaring, gøre karakteren Goodnight Robicheaux charmerende-badass og mindeværdig.

Visuelt

’The Magnificent Seven’ er optaget i Baton Rouge, Louisiana og New Mexico. Disse lokationer er perfekte til visualiseringen af ”Det Vilde Vesten” og det er flot at se når hestene galopere hen over sletterne.

Visualiseringen af karaktererne er flot og der er gjort meget ud af at få hver af dem til at skille sig ud. Det er er også fedt at se, at Denzels outfit er helt sort, hvilket er en lille hyldest til Yul Brynners version af samme karakter i 1960 versionen.

Chris Pratt;Ethan Hawke;Byung-hun Lee;Luke Grimes
copyright, SF Film

Musik og lydbillede

James Horner (R.I.P) og Simon Franglen står bag musikken i ’The Magnificnt Seven’ og de gøre det ok. Horner som er kendt for at have leveret filmmusik til film som ’Braveheart’ og ’Titanic’, nåede at færdiggøre musikken til filmen inden han døde.

Musikken til ’The Magnificent Seven’ er ikke noget at skrive hjem om, da man ikke lever op til western-standarden. Hovedtemaet er ikke mindeværdigt nok til at man nynner det på vejen hjem fra filmen. Det er ellers ærgerligt når man har en så solid og underholdende film.

En god western skal have et fantastisk hovedtema. Det er et MUST. Her er en liste over nogle af de største nogensinde. (efter min mening)

Magnificent Seven (1960)