Vinterbrødre får verdens premiere!

Vinterbrødre

Hlynur Pálmasons danske debutspillefilm Vinterbrødre bliver positivt modtaget efter verdenspremieren på Locarno-festivalen.

Hlynur Pálmason nyuddanet fra Den Danske Filmskole og har tidligere skabt stor interesse for hans tidligere kortfilm. Blandt andet sin meget særegne afgangsfilm En Maler som I 2015 blev nomineret til bedste fiktionsfilm ved Ekko Shortlist og interessen faldt I den grad ikke med kortfilmen Seven Boats, der blev udtaget til Toronto-Festivallen. Og nu får han endda lov til at åbne Locarno-festivallen!

På trods af en masse postiv aktivitet omkring Vinter Brødre møder den alligevel en smule modstand da mange mener at historien halter!

Screen skriver, at ”på trods af mindeværdige øjeblikke føles historien, som om den driver fremad uden helt at vide, hvor den vil hen.”

Cinevue mener, at Anna (Victoria Carmen Sonne), som lillebroren er forelsket i, ”kun bliver objekt for begær uden nogen som helst kontekst, baggrundshistorie eller noget som helst at tage sig til bortset fra at blive flirtet med.”

Locarno Festival rangerer lige under Cannes, Berlin og Venedig. Hovedprisen er Den Gyldne Leopard, som Vinterbrødre konkurrerer med sytten film om at vinde. Prisen uddeles den 12. august.

Jeg kunne personligt rigtig godt lide afgangsfilmen En Maler og så synes jeg at castet er ret så interessant, så jeg er spændt på om Vinterbrødre kan leve op til forventningerne!