vi anbefaler

Skrevet den 8 februar, 2018 | af Line F. Svare

0

Filmpuls’ top 10 Pixar-film

Pixar ved altid lige hvad de skal gøre for at røre os aller mest. Man skal virkelig have et koldt hjerte for ikke at græde til startscenen i Up, eller undgå at få nuttetfaktoren helt op i højeste gear, når man ser Wall-E. Pixar fortæller smukke historier, med visuelle mesterlige billeder, og med opfindsomme og skæve præmisser. En rotte som vil være kok, legetøj som kommer til live eller en børnefilm om monstre der skræmmer børn.

I forbindelse med premieren af den nye Pixar film, ‘Coco’, har vi på redaktionen hver lavet vores top 10 Pixar film. Listerne er blevet omregnet så vi er endt med én fælles Pixar-liste fra Filmpuls. Herunder kan i se listen.

10. A Bug’s Life

Walt Disney Studios

‘A Bug’s Life’ er måske ikke ligeså cinematisk stærk eller følelsesmæssig gennemruskende som sine søskendefilm hos Pixar – specielt når den står mellem to Toy Story film – men trods dette er det en sjov lille film, hvor underholdningen er høj og morale og temaer er lige til at gå til. Den udfordrer måske ikke sit publikum så meget, men som enkeltstående film er den underholdende og kan bestemt stå på egne ben i Pixar filmklassikerne.

9. Toy Story 2

Walt Disney Studios

Toy Story, den mindst vellykkede i sin familie – men det betyder langt fra de ikke er vellykket. Præmissen med at Woody bliver bortført af en legetøjssamler, og ender i et univers fyldt med sjældent legetøj er ret fed – og det åbner op for mange spændenden nye karakterer.

8. Ratatouille

Walt Disney Studios

Pixar er mestre i at fortælle det skæve. En mus som elsker mad og gerne vil være kok? Ja tak, den ved Pixar lige hvordan de skal dreje så der kommer en smuk fortælling op, omkring det at være anderledes, omkring kærlighed til mad og om at følge sin drømme. Det er sgu smukt.

7. Toy Story 3

Walt Disney Studios

15 år efter den første ‘Toy Story’ bringes universet tilbage, i denne overraskende vellykkede afslutning som endda overgår 2’eren. Filmen er en virkelig smuk afslutning på trilogien, og jeg tror alle som er vokset op med ‘Toy Story’ og var “voksne” da ‘Toy Story 3’ kom ud i 2010, ikke kunne undgå at knibe en tåre og føle at de gennemgik lidt af det samme som Andy. Virkelig rørende.

6. Up

Walt Disney Studios

Jeg har sjældent tudet så meget, som til starten af ‘Up’ – det er utrolig hvad man kan fortælle på så få minutter og med så få billeder. ‘Up’ er en virkelig smuk film om alle tider i livet, der viser at drømme ikke altid ender ud som man troede, men mange gange for det bedre.

5. The Incredibles

Walt Disney Studios

I ‘The Incredibles’ møder vi en superhelte-familie som er gået på pension. Filmen viser på enorm morsom og ironisk vis, det skæve ved at være superhelt. Men handler mest af alt om en kærlig familie. Derudover har filmen en af de fedeste Pixar karakterer i Edna, som fremstiller superheltedragter og er STOR modstander af kapper.

4. Monsters, Inc

Walt Disney Studios

En film som handler om monstre som skræmmer børn – og det er monstrene der er vores hovedpersoner. Det lyder ikke som den sødeste ide til en børnefilm. Men giver du ideen til Pixar så kommer der guld ud.
Monsters Inc er en fantastisk og rørende fortælling, med elskværdige karakterer, morsomme øjeblikke og bare masser af kærlighed.

3. Wall-E

Walt Disney Studios

De første 20 minutter i Wall-E bliver der ikke sagt et eneste ord. Alligevel er disse de bedste i hele filmen. Wall-E viser hvor simpel en historie kan være, og hvor lidt plot og detaljer man behøver – så længe man bare har styr på sine fortælleteknikker og ved hvordan man opbygger et univers. Nuttetheds-faktoren er skruet helt op og det er ret imponerende, når hovedkarakteren er en udslidt gammel robot, med ikke særlig bevægelige dele. Det er simpelthen historiefortælling og figurskabelse på aller højest plan!

2. Inside Out

Walt Disney Studios

En fortælling om menneskeliggjorte følelser formår at gå ind og røre ved netop vores følelser. Filmen viser hovedpersonen indefra hvor små følelses-figurer styrer hendes sindstilstand, men samtidig også udefra hvor vi ser hvordan hun reagerer – dette resulterer i nogle ret geniale scener. Den måde de diverse områder i kroppen bliver visualiseret på, fungerer utrolig godt. Dertil kommer slutningen, som er modig for en film i børnehøjde, hvor noget negativt bliver vendt til noget positivt.

1. Toy Story

Walt Disney Studios

‘Toy Story’ er den aller første animatonsfilm som er skabt af Pixar, og er derfor i høj grad en gammel traver. Men alligevel ender den på vores første plads, hvilket viser at en rørende historie og en fantastisk ide aldrig kan ældes. Selvom animationsteknikken for længst er blevet meget bedre, så når man genser filmen, er det alligevel rimelig imponerende hvor høje standarderne var allerede dengang. ‘Toy Story’ var nemlig den første computer-skabte spillefilm.
At alle ‘Toy Story’-filmene er på vores liste, viser hvor fantastisk et univers Pixar har skabt, og hvor høj kvaliteten fortsætter med at være igennem alle tre film.

 

Er der nogle film du synes er helt uretfærdigt vi ikke har med på listen? Efterlad os en kommentar!

Tags:


Om skribenten

Specielt glad for fantasy universer og visuelt flotte film. Forventer at en film har et dragende plot eller karakterer som gør mig nysgerrig. Har en hel speciel og uforpligtende kærlighed til Baz Luhrmann, selv når han laver dårlige film.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑