Spoiler talk: Rogue One

Man kan rolig sige at Star Wars spin-off filmen ‘Rogue One’ har delt vandene her på redaktionen. Den ene lejer, som dog er den mindste, kan ikke få armene ned af bare begejstring. Den anden lejer har hovedsageligt tommelfingeren nedad. Hvis du har læst vores anmeldelse her på siden, så var Anders der trak pressekortet heller ikke særlig positiv. Han var så træt af den, at han hellere ville se på maling tørre end at deltage i diskussionen. Så, kan du ikke få nok af Rogue One, og vil have endnu et syn på Rogue One, kan du hoppe over og læse hans anmeldelse som er HEL spoiler fri!

rogue one
Foto: Lucasfilm Ltd.

Det blev Kofi, Nicolaj og mig, Line, som satte os ned og tog en god diskussion om Rogue One. Vi kom ind på de emner vi følte relevante, uden nogen begrænsninger i forhold til at skulle tage hensyn til at spoile.
For dette er endnu en spoiler talk, hvor vi snakker om alt det vi ikke må i anmeldelserne. Har du ikke set Rogue One, er det derfor nu du skal hoppe fra.

OBS! Følgende artikel indeholder ROGUE ONE SPOILERS!

For en god ordens skyld, skal det lige pointeres at Kofi er alene i begejstrings-lejren i denne diskussion, hvilket du nok hurtigt vil opdage. Derudover skal det siges, at vi alle i forvejen er Star Wars-fans.

God fornøjelse!

Karakterer

Nicolaj: Jeg fik intet tilhørsforhold til nogen af karakterne, og ved ikke om det var manusskriptet eller skuespillernes skyld, men synes det var virkelig fladt.

Rogue One
Foto: Lucasfilm Ltd.

Kofi: Jeg synes vi kunne have fået lidt mere baggrundshistorie for Jyn Erso og resten af hendes slæng. Vi fik at vide at hun var blevet trænet af Saw Gerrera og at hun var lidt af en ener, men man ser intet af hendes “voksne” liv op til hun bliver fanget og sat i fængsel. Hvilket er lidt trist.

Line:
Helt enig, det var mærkeligt.. Synes generelt at Jyn var super irriterende. De formåede ligesom ikke at få en til at holde med hende. Det samme med de resterende karakterer. De var alt for overfladiske.

Kofi: Jeg synes på trods af manglende indsigt i baggrunds historie, så fik jeg et godt indblik i at det var nogle individer der fandt sammen for at kæmpe for noget der var større end dem selv.

Nicolaj: Samtlige karakterer var fuldstændig ubearbejdet. Der var bare den ene karakter efter den anden som dukkede om, og så så man lidt på dem.

rogue one
Kofi: K2-SO er for NIIICEEE!

Line: Jeg kunne godt lide K-2SO, han var fed. Og den eneste lille smule sjov der var i filmen. Som overordnet virkelig manglede humor… især når historien var så kedelig.

Nicolaj: Jeg har et love-hate forhold til humoren. Kunne egentlig ikke lide den, men på den anden side løftede den filmen. Men når de nu gik efter en mørk vietnam-stil passede den bare ikke rigtig ind.

Line: Nej, det har du ret i. Hvis den havde leveret det mørke dyste spændende godt nok, så havde jeg faktisk været tilfreds.

rogue one
Foto: Lucasfilm Ltd.

Nicolaj: Tarkin. Good or bad? (Karakter fra New Hope som de har genoplivet med CG)

Line: JA! I knew it.
Der var tydeligt noget cgi ved ham. Super irriterende…

Nicolaj: Synes virkelig det var helt forkert at have ham med. Lav hentydninger. Ryg-optagelser eller profil med en skuepiller der ligner. Men at give ham en direkte rolle i filmen var bare helt forkert. Moralsk, etisk og film mæssigt

Line: Enig i at det etisk ikke er særlig godt… Og især da rollen som sådan overhoved ikke var særlig nødvendig, i hvert fald ikke i sin størrelse.

Kofi: Ham CG karakteren er vigtig fordi han får æren for dødsstjernen og ikke Krennick. Det derfor Krennick tager over til Vader. Fordi Vader er kejserens mand og han ville klage.
Det var vigtigt fordi, uden ham havde man ikke opdagede Krennicks uduelighed

Nicolaj: Kan godt se ideen bag at have ham, men det kunne bare være gjort mere subtilt. Der var ingen grund til at bruge ham så meget. Krennick virkede komplet udulig fra starten anyway.
Samme gælder for Leia. Håbede så meget på at de ville holde sig til at man så hende bag fra. Men nej…

rogue one
Foto: Lucasfilm Ltd.

Kofi: Vi skal osse snakke om Vader.

Nicolaj: Jeg var seriøst ved at gå ud af biografen da han sagde “don’t choke on your words” eller hvad det nu var.

Line: Ved ikke, synes han var ok, men samtidig også lidt skuffende. Undtagen slutscenen hvor han går amok! YAY LYSSVÆRD!

Kofi: Jeg synes det var det mest badass man nogensinde har set ham. Han blev introduceret i hans borg som er meget Nerdy (fan pleasing) og hans replik “dont choke on your ambitions” til Krennick er genialt. Og den scene til aller sidst hvor han prøver at få fat på tegningerne er SÅ AWESOME!!!

Nicolaj: Dont choke on your ambitions. Det var det linjen hed. HADEDE den. Det lød som om de havde fået Arnold til at skrive en one-liner..

Rogue one
Foto: Lucasfilm Ltd.

Line: Det som gik mig aller mest på undervejs var Cassian. Mest nok fordi jeg synes skuespilleren havde et eller andet som gjorde ham sindssygt charmerende, og som om han bare havde fanget karakteren og han vidste og viste i sit skuespil, at der var en masse til ham. Men filmens plot gjorde bare at han var den mest usammenhængende karakter overhoved! Jeg havde ingen ide om hvor jeg havde ham, og han kørte bare rundt, frem og tilbage, og jeg fattede slet ikke hvem han var, hvad han synes. Og så lige pludselig BUM så var han helt vild med Jyn og ville følge hende i alt. Den var hel gal.

Kofi: Han gør hvad en leder skal. Bare det at han i starten skyder sin makker som han mødes med var for fedt. Det var så fedt at man endeligt i en Star Wars film viser hvor barsk det er at være rebel og hvilke ofre man må lide for at vinde den endelige krig. Den her film er den mest WARS film af dem alle!!!

Rogue One
Foto: Lucasfilm Ltd.

Line: Du fortæller mig mere om ham end filmen kunne xD hahaha

Nicolaj: Kan se det giver mening at vise den mere rå side af oprøret. Det har jeg heller intet imod, men hans transformation var for pludselig. De skulle have holdt ham til at være edgy.

Kofi: Den hvor han skyder ham, solgte filmen for mig fra start af. Rogue One er en Star Wars film for voksne.

Slutningen

Nicolaj: Apropos døden i starten. var så glad for at de dræbte alle karakterne (I know, I’m cold).

Line: Det synes jeg til gengæld var lidt for meget. NOGLE kunne altså godt lige have overlevet.

rogue_one_a_star_wars_story_poster
Foto: Lucasfilm Ltd.

Nicolaj: Synes det var perfekt. Måske lidt for dommedagsagtigt, men de siger i New hope at mange døde for at få fat i de planer. Det er samtidig også en god måde at undgå plothuller i filmen.

Kofi: Jeg var også glad for alle døde. Det var mening at den skulle lede op til A New Hope. Rogue One er basically rulleteksten før A New Hope.

Nicolaj: Det var så fedt at den sluttede præcis hvor den gjorde. 2 sekunder før A New Hope. Perfect.

Line: Er jeg den eneste, som synes slutningen med krig var aaaaaaaaaaaalt for lang? Jeg var ved at falde i søvn.

Kofi:
Jeg elskede slutningen. Det var et puslespil der gik op. Der var kamp til vands, land og i luften og det hele gik op i en højere enhed.

Nicolaj: Krigen var det eneste tidspunkt, hvor der rent faktisk skete noget. Men som jeg har forstået er den blevet taget ind i heftige re-shoots for at gøre den længere.

Line: Mangler der ikke også generelt det ved vandet som er på plakaten? Måske overlevede de oprindeligt? Der er overraskende meget der mangler.

rogue one
Foto: Lucasfilm Ltd.

Skuespil

Line: Skuespillet var forfærdeligt. Mit største problem med hele filmen. Dialogen var så kunstigt.

Nicolaj: Mads gjorde det heller ikke særlig godt.
Tror egentlig skuespillet var fint baseret på hvad de fik at arbejde med. Tror problemet lå i manuskriptet.

Kofi: Jeg synes skuespillet var godt over hele linien og jeg kunne godt lide diversitet i valg af skuespillere. Jeg synes Mads monolog i filmen (hans besked om Dødstjernes fejl) var for fedt. Man kunne høre at hans engelsk er blevet bedre!

Nicolaj: Okay, den giver jeg dig. Han leverede hologrammet godt. Og det var nok også den scene mht. Jyn der gav mest bund.

rogue one
Foto: Ben A. Pruchnie

Line: Apropos diversitet! Jeg talte undervejs (fordi jeg kedede mig så meget) jeg fandt 6 kvinder i hele filmen. Jyn, moren, oprørslederen, en dame som taler til et møde og to piloter.
Men ellers, så ja var der meget fin med diversitet. Men hvorfor fuck kan de ikke skrive nogle flere kvinder ind? Som om det er nok, bare at have en hovedrolle som er kvinde.

Kofi: Men i forhold til hovedrollerne så var de to kinesere, en pakistaner, helten er en kvinde, en mexikaner og en afroamerikaner (Saw Gerrera) det er da meget flot.

Musik

rogue one
Foto: Lucasfilm Ltd.

Kofi: hva synes i om musikken?

Line: Altså den er jo sådan inspireret af den oprindelig Star Wars musik meget af den – og man sidder lidt hele tiden og savner den rigtige musik.

Nicolaj: Jeg husker overhovedet ikke musikken. Der var lige en redigeret Star Wars theme og bidder af Darth Vader. Men husker slet ikke noget af det originale, som var blevet lavet.

Kofi: Jeg synes musikken var svag, det var slet ikke bombastisk nok. Jeg savnede nogle originale teamaer. Da var ikke nok bombastisk musik især ved kampscenerne.

Nicolaj: Completely agree. Man kan bare ikke undvære John Williams.

Afrunding

Kofi: Rogue One bragte mig tilbage til barndommen og de tre oprindelige film.

Line: Synes the Force Awakens langt mere bragte en tilbage til de gamle film. Jeg synes Rogue One var et værre rod, med en usammenhængen historie og fuldstændige røvsyge karakterer.

rogue oneKofi: Visuelt er den betagende og fedt at man formår at ramme 70’er stilen på costume og den generelle visuelle stil. Jeg lagde mærke til at der var en fed vietnam-krig inspireret vibe over kamp-scenerne i 3 akt på planeten Scarif.

Nicolaj: Den er langt fra den dårligste Star Wars film der er lavet. Men den får ikke styr nok på kraften til at slå originalerne. Den ligger sig vel på samme sted på skalaen som den gør kronologisk. Bedre end prequals, men når ikke originalerne

Line: Filmen kunne havde fungeret 100% bedre som en miniserie! Mit største problem var nemlig de usammenhængende og alt for lidt forklarede karakterer. Og det ville have givet tid til dem! Samt måske kunne have forklaret plottet bedre.

Nicolaj: Det kan godt være det havde fungeret. Men har virkelig ikke brug for en star wars serie i mit liv.

Kofi: Bedste film efter Empire strikes back! Ik noget med serie eller noget.

Så er det din tur til at fortælle hvad du synes om filmen 🙂

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.