Ulrich Thomsen er nu bekræftet til at spille den danske lan..." /> Ulrich Thomsen skal være landstræner - Filmpuls

filmnyheder sommeren '92 Ulrich Thomsen

Skrevet den 13 maj, 2014 | af Karen Sandal Fothergill

0

Ulrich Thomsen skal være landstræner

Ulrich Thomsen er nu bekræftet til at spille den danske landsholdstræner Richard Møller Nielsen i Kasper Barfoeds spillefilm om de danske EM helte i  ‘Sommeren ’92’.

Ulrich Thomsen hører til blandt dansk films helt store internationale stjerner, og nu er han klar til at spille Richard Møller Nielsen – manden der stod bag det hold, der som det første og eneste danske landshold nogensinde har kunnet kalde sig Europamestre i fodbold.

Ricardo var en virkelig dygtig træner og havde en helt speciel personlighed. Han var ret dårlig til at kommunikere – både med spillerne, pressen og ledelsen – og blev derfor ofte misforstået. Han mødte stor modstand, kæmpede mod alle odds og nærmest også mod sig selv. Dén karakter vil jeg gerne spille, og jeg glæder mig til at fylde rollen ud,” siger Ulrich Thomsen.

Instruktør Kasper Barfoed er da også ovenud tilfreds med at have nappet Ulrich Thomsen til rollen: ”Jeg er fantastisk glad for, at vi har fået Ulrich Thomsen i rollen som Richard Møller Nielsen. Ulrich er en af de bedste skuespillere, vi nogensinde har haft i Danmark, og denne rolle vil vise helt nye sider af hans store talent. Richard Møller indeholdt både varme, humor, ærgerrighed og temperament, og det kræver en modig skuespiller at fylde den rolle ud. Jeg glæder mig også utrolig meget til at præsentere resten af vores stærke cast, som kommer til at bestå af både nogle af vores største nye talenter og mest erfarne skuespillere. Filmen om EM i ’92 er et drømmeprojekt for mig. Som dreng så jeg mange landskampe med min far, og vi var også i Göteborg og se Richards drenge vinde finalen over Tyskland. Det var en vanvittig kamp og en vanvittig sommer, der bragte danskerne sammen om én fælles drøm. Jeg glæder mig utrolig meget til at genskabe den kamp og den sommer, hvor vi danskere kunne det hele og turde det hele.

‘Sommeren ’92’ starter optagelser til efteråret og forventes at få dansk biografpremiere i efteråret 2015.

Hvem håber du, Barfoed ellers præsenterer som en del af det danske guldhold? Kom med dit bud i kommentarerne!

sommeren 92 hold

Tags: , ,


Om skribenten

er filmentusiast med en meget bred filmsmag, men har en særlig svaghed for gys og animationsfilm.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑