Call me by your name
Copyright: Sony Pictures Classics

7 film som får dig i sommerhumør

Sommeren er endelig over os – solen skinner, du bader i havet og nyder det varme vejr i parker og på standen… Eller hvad? Lyder det ikke helt som den danske sommer, vi oplever i øjeblikket? Sandt nok. Derfor har vi her hos Filmpuls lavet en liste af sommerfilm, som kan hjælpe dig i stemning, give lidt varme og godt sommerhumør. 

Adventureland

Anbefalet af Stefanie

Adventureland
Copyright: Miramax Films

‘Adventureland’ er en coming-of-age film, som foregår i sommeren 1987. Jesse Eisenberg spiller hovedrollen som James Brennan: en privilegeret fyr der lige har færdiggjort college, men hvis fremtidsplaner går i vasken, og nu finder sig nødsaget til at tage et job i forlystelsesparken “Adventureland”. På rollelisten ses udover Jesse Eisenberg også Kirsten Stewart, Ryan Reynolds, Martin Starr, Bill Hader og Kirsten Wiig.

Filmen er en historie om sommerforelskelse, at tåge rundt med vennerne, at begå fejl og at lære af dem. Foruden at ramme lige ind i nostalgi-følelsen, er det en både hjertevarm og sjov film, som på en eller anden måde også lykkes med, at få en selv til at ønske, at man havde et sommerjob i en forlystelsespark.
 

Jaws

Anbefalet af Mads

Den første store sommer blockbuster og gudfaderen af samme term. Samtidig var denne film Steven Spielbergs helt store gennembrud i filmbranchen.
Ferieøen Amity Island ser frem til en sommer, med økonomisk gevinst fra glade turister, som skal benytte deres feriedage på at bade ved stranden. Til deres store frygt finder de ud af, at øen plages af en stor hvid haj, som æder byens turister.
Jaws er den ultimative sommerfilm, der både indeholder spænding, gys og drama. Plottet udspilles hen over USA’s nationaldag den 4. juli, og rammer den velkendte sommerfølelse af at tage på standen for at nyde vejret og køle sig af ved at tage en dukkert i havet. Dog er det absolut nødvendigt, at man følger filmens tagline inden man selv tager til stranden: “See it, before you go swimming”.
 

Klovn the movie

Anbefalet af Nicolaj

Klovn the movie
Copyright: Nordisk Film. Fotograf: Per Arnesen
‘Klovn the movie’ fører mig direkte tilbage til en fænomenal Smukfest, hvor vi virkelig havde en fest og var til den koncert med Helmig, der blev forstyrret af Frank Hvam. 
‘Klovn the movie’ er den første film baseret på komedieserien ‘Klovn’ med Frank Hvam og Casper Christensen. 
Filmen er en af de sjoveste biografoplevelser jeg har haft. Jeg sad i en tætpakket sal, hvor folk grinede hver 5. minut.
Udover de dejlige følelser/ minder man får, når man ser den, så synes jeg at det er et virkelig vellykket spring fra serie til film. Der er sjove situationer næsten hele vejen igennem og man kommer virkelig i sommerstemning af at se den.
 

Before-trilogien

Anbefalet af Anders

Ja, jeg snyder lidt, men alle tre film er simpelthen bare i perfekt symbiose med sommeren.
Before-trilogien består af tre film, hhv. Before Sunrise (1995), Before Sunset (2004) og Before Midnight (2013). Hver film strækker sig over en enkel dag i en europæisk storby, med de to hovedpersoner, Jesse og Céline, i fokus. 
Den sprudende kærlighed mellem de to hovdkarakterer varmer godt om hjertet, alt imens de omfavnes blidt af de billedskønne områder, som nærmest agerer toneangivende tredje hjul til hele molevitten. Sommerlig og intellektuel simremad til sjælen. 

Midsommar

Midsommar
Copyright: Nordisk Film

Anbefalet af Stefanie

Til enhver hyggelig sommer, høre der også gyserfortællinger til. Om det rundt om et bål, eller på TV’et i stuen efter en dag på stranden, hører de to ting unægteligt sammen. ‘Midsommar’ er her den perfekte sommergyser med sin dagslys æstetik, en flok venner der tager på roadtrip til det svenske landskab, fejringen af midsommer, samt det helt igennem blodige og psykologiske gys der rammer en, som kun få gysere kan gøre det. 
 
 
 

Die Hard: With a Vengeance

Anbefalet af Kofi

‘Die Hard: With a Vengeance’ er den tredje i serien, hvor John McCane render igennem hele New York for at få fat i terroristen Simon Gruber, spillet af Jeremy Irons. Det er denne Die Hard film hvor vi oplever den ikoniske duo mellem Bruce Willis og Samuel L. Jackson. Die hard 3 har en fed sommervibe over sig, selvom man er stresset fra start til slut! Filmen viser en flot og hektisk side af New York, og Samuel L. Jackson og Bruce Willis er en af filmhistorien bedte duos i denne film.

Call me by your name

Anbefalet af Line

Call me by your name
Copyright: Sony Pictures Classics

Den lille øde italienske landsby badet i evig varme og solskin sætter en helt speciel følelse af at være i en helt anden verden, hvor ro hersker. Varme sommeraftner, vin, ferskentræer, cykelture på øde landeveje og badeture i små søer. Ikke mindst den blomstrene kærlighed mellem de to karakterer, og den italienske sommerens følelse af uendelighed. Når jeg ser ‘Call me by your name’ bliver jeg helt opslugt af denne sommerfølelse og varme. 

 

Hvad er din yndlings sommerfilm?