Filmpuls logo
Filmpuls logo

Like father, like son – Ian Shaw imiterer sin berømte far

Hvem er Ian Shaw? Ja, han er en ret ukendt britisk skuespiller, der kun har fundet sporadisk arbejde på filmlærredet. Derimod, så kan man bestemt ikke sige det samme om hans forældre. Han er søn af skuespillerinden Mary Ure, der nok mest er kendt for sin medvirken i ramasjang-krigsfilmen ’Ørneborgen’, med Richard Burton og Clint Eastwood. Mens hans far var en af sin tids bedste skuespillere, Robert Shaw. Og hvis det navn ikke siger dig noget, så er det måske fordi du (kære læser) er for ung, og skribenten for gammel.

Desværre døde Robert Shaw i en alt for tidlig alder af 51, under en køretur hjem med sin familie. Han stoppede pludselig bilen, steg ud og gik et par meter, før han faldt om af et hjertestop. Men han vil forblive udødelig via de film han optrådte i, og ikke mindst som den lidt gale hajfisker Quint i ’Dødens Gab’. Her fornyelig, der udgav Ian Shaw så en video, hvor han imiterer en scene fra denne berømte hajfilm, hvor Quint-karakteren fortæller historien om dengang han var en ung sømand ombord på USS indianapolis, der sank i Stillehavet ved udgangen af Anden Verdenskrig. Langt hovedparten overlevede forliset, men ikke det der skete bagefter, da en folk hajer begyndte at æde sig i gennem resten af besætningen.

Her er scenen som Ian Shaw har udgivet. Han ligner meget sin far, og hvis man lukker øjnene, så er det næsten den samme stemme.

Hvad med vi lige sammenligner den med originalen, hvor farmand Robert giver en af filmhistoriens bedste monologer.