Denne dag i filmhistorien: 4. december

Vi siger hej til den første mandag i december. Kun 20 dage tilbage til juleaften.

Vi kan måske alle føle os lidt ved siden af på sådan en mandag, hvor det føles som om det er mørkt 24-7. Men så kan vi trøste os med, at vores hus ikke er hjemsøgt. I 2009 havde den første Paranormal Activity premiere i Danmark netop den 4. december. Det blev starten på en stor gyser-franchise, som i dag består af 5 film, samt en spin-off og en japansk udgave. Så er du til gyser, kan du markere dagen med denne film – eller dem alle! Hvorfor ikke blive oppe hele natten?

Er du mere til noget seriøst drama, så havde det amerikanske remake af Susanne Biers ’Brødre’, nemlig filmen ’Brothers’, premiere d. 4. december 2009. I stedet for Connie Nielsen, Ulrich Thomsen og Nikolaj Lie Kaas i hovedrollerne, så tog Natalie Portman, Jake Gyllenhaal og Robey Maguire over.

Jeff Bridges i ‘Hearts of the West’ fra 1975

‘Brothers’ handler om to brødre (som titlen fint hentyder). Den ene forsvinder under en mission i Afghanistan. Efter dette tager den anden bror sig af den forsvundne brors familie, herunder konen – og de to begynder at få følelser for hinanden. Og så er der drama, da den forsvundne bror pludselig vender hjem.

Til slut kan vi alle ønske Jeff Bridges et stort tillykke med de 68 år. Den amerikanske skuespiller har en lang karriere bag sig, som starter allerede da han var barn. Bridges er især kendt for sine roller i ’The Big Lebowski’ og ’True Grit’. Den sidste film fik han en oscarnomination for. I 2010 vandt han en oscar for sin hovedrolle i filmen ’Crazy Heart’. Sidst så vi ham i ‘Kingsman: The Golden Circle’ som lederen for de amerikanske hemmelige agenter.
På billedet kan I se en ung Jeff Bridges.