Top 50: Filmpuls’ favoritter (nr. 30-21)

Så er vi tilbage igen med endnu en omgang titler fra den store filmpuls favoritliste! Vi er nået til tredje omgang, hvor vi skal se på nr. 30-21…

Alle os hos Filmpuls har dykket dybt ned i bagkataloget for at finde vores største favoritter og hver sendt en liste ind. Alle film på listen repræsenterer vores individualitet og vores forskellighed, samtidig med at de slår fast, at vi fortsat er et community, hvor der er plads til alle – uanset om man er til tårevædede tøsefilm eller franske kunstfilm. Vi stiller ikke en facade op, eller giver gode og dårlige anmeldelser, baseret på hvor populær en film er, eller hvad andre anmeldere siger om den. Vi er os og det er vi stolte af!

Klik på plakaterne undervejs for at blive taget til IMDb hvor du kan læse mere om filmen!


30.

TAXI DRIVER
(1976)

2 lister / 73 point 

Efter gennembruddet med ‘Mean Streets’ slog instruktør Martin Scorsese og skuespiller Robert De Niro sig igen sammen i den kriminelle underverdens tegn, for at skabe hvad der endte med at blive et ubestridt mesterværk i filmhistorien… ‘Taxi Driver’. Akkompagneret af en jazzet lydside og et hav af neonlys i New Yorks beskidte gader ser vi taxachauffør og ex-soldat Travis Bickle langsomt bevæge sig ned i en nedbrydende mental tilstand, hvilket portrætteres og udføres på imponerende og intimiderende vis takket værd både De Niro og Scorsese. Ingen overaskelse at dette effektive makkerpar endte med at arbejde sammen hele 9 gange… Vi glæder os til ‘The Irishman’ i 2019!

På følgende lister:
Line P (47 point)
Jeppe S (26 point)


29.

HARRY POTTER AND THE
DEATHLY HALLOWS: PART 2
(2011)

2 lister / 74 point 

Først i de skrevne sider og sidenhen i filmens tegn, hvor der ligeledes blev skrevet historie… Hvad end du elsker eller hader det, så er der ingen tvivl om, at ‘Harry Potter’-universet er noget helt specielt og desuden betyder uendeligt meget for talrige mennesker derude i den store “muggleverden” – både for børn, voksne og dem der ligger midt imellem… Instruktør David Yates tog sig af seriens sidste film og lukkede historien om den bebrillede troldmand på elegant men vemodigt vis. En actionfyldt men alligevel emotionelt drevet finale, der tilfredsstillede de fleste fans verden over og dermed afsluttede 10 års filmmagi med vores alle sammens favorit fantasyhelt.

På følgende lister:
Rikke (39 point)
Sarah (35 point)


28.

INTO THE WILD
(2007)

2 lister / 75 point 

Sean Penn er en fænomenal skuespiller, men han virker også utrolig tilpas bag kameraet. Emile Hirsch spiller hovedrollen som Chris McCandless; en ung og rebelsk studerende, som trods succes i skolen vælger at vinke farvel til det hele og drage ud i den store vildmark. En livsbekræftende historie udfolder sig, hvor Chris møder talrige interessante mennesker undervejs (inklusiv danske Thure Lindhart), der alle er med til at forme hans person. ‘Into the Wild’ er en hjertevarm fortælling med en barsk realisme under overfladen, der rusker op i vores indre følelser og tanker om vores samfund. Det gør det kun endnu mere tankevækkende, at filmen er baseret på rigtige hændelser.

På følgende lister:
Rikke (44 point)
Line P (31 point)


27.

ONE FLEW OVER THE
CUCKOO’S NEST
(1975)

4 lister / 75 point 

Én af de helt store klassikere… Milos Formans gakkede men menneskelige drama satte et stort aftryk i filmens verden og holder stadig den dag i dag. Jack Nicholson er fantastisk i hovedrollen og det er resten af castet for den sags skyld også. En rejse ind i en uretfærdig verden, hvor “inkomplette individer” beviser hvor fuldstændige de er som mennesker – måske endda mere end vi nogensinde bliver? Har du endnu ikke set denne perle, så er det bare med at komme igang!

På følgende lister:
Line P (41 point)
Rikke (19 point)
Nicolaj (11 point)
Anders (4 point)


26.

SCHINDLER’S LIST
(1993)

2 lister / 76 point 

Steven Spielberg er kendt for store eventyr og børnevenlige blockbusters, men med ‘Schindler’s Liste’ tog han sit talent med ind i en meget mørk tid i historien. Dette er fortællingen om hvordan én mand kæmpede for retfærdighed i en vanvittig verden og Spielberg fortæller beretningen på yderst elegant og respektfuld vis. Det er ikke altid en nem film at komme igennem; ikke så meget grundet længden, men grundet hvor ubehagelig den til tider kan være. En tragedie i verdens historie, men en succes i filmens…

På følgende lister:
Line P (44 point)
Rikke (32 point)


INTERMISSION

FUN FACT: Kun fire ud af i alt otte skribenter fra Filmpuls var nok til at sikre vores førsteplads, alt imens vores 13. plads gik til en film, der ellers hev stemmer hjem fra hele 7 skribenter! Dette er den film på vores liste, som flest skribenter var enige i, fortjente en plads på listen. Ak ja, 13. pladsen er i sandhed ramt af ulykke, men en flot placering alligevel og du kan læse med næste gang, for at finde ud af, hvilken film der er tale om…


25.

THE BIG LEBOWSKI
(1998)

3 lister / 76 point 

En vaskeægte kultklassiker! Jeff “The Dude” Bridges er fænomenal i sin glansrolle og resten af det stjernebesatte cast er alle med på spøgen og løfter filmens allerede tårnhøje niveau. Det er en syret film at sidde igennem, og det er svært ikke at holde af de mange gakkede elementer, som Coen-brødrene disker op med undervejs. En ubestridt strike af en film, der undervejs virkelig binder de forskellig filmelementer sammen til et gakket men også grandiost værk!

På følgende lister:
Line P (35 point)
Nicolaj (26 point)
Jeppe S (15 point)


24.

THE GODFATHER: PART II
(1974)

2 lister / 77 point 

Den første ‘Godfather’-film er et guddommelig stykke filmhåndværk og hvordan det nogensinde lykkedes at lave så sublim en to’er er stadig en gåde den dag idag… Endnu mere ambitiøs og med flere fortællinger flettet ind mellem hinanden, løfter Francis Ford Coppola endnu engang standarden for mafiafilm og gangstergenren generelt. En efterfølger, som egentlig fungerer mere som et direkte led i den første film og dermed som én stor samlet fortælling. På alle leder og kanter, en knivskarp krimi-collage af familie- og fjendeforhold sjældent set bedre før… eller siden.

På følgende lister:
Line P (46 point)
Anders (31 point)


23.

THE DARK KNIGHT
(2008)

3 lister / 79 point 

En superheltefilm der krydsede grænsen fra banal Hollywood blockbuster til gedigen genrefilm i sin egen ret, hvor fortællingen, temaerne og karaktererne kommer først i rækken… Alle kender og husker filmen for Heath Ledgers mindeværdige præstation som Jokeren, men instruktør Christopher Nolan har skabt en bundsolid film hele vejen rundt, der satte nye højder for genren, der har været en kamp at komme i nærheden af siden. For en stor superhelte blockbuster er det en velkomponeret film, der tager sin tid og lader historien udfolde sig igennem karakterens personlighed og motivation frem for den store mængde forceret action, der åbenbart er blevet en nødvendighed nu til dags. ‘The Dark Knight’ er medrivende på sin egen facon hele vejen i gennem sine to og en halv time lange spilletid…

På følgende lister:
Michella (50 point)
Line P (16 point)
Anders (13 point)


22.

NO COUNTRY FOR OLD MEN
(2007)

2 lister / 83 point 

Undertegnedes umiddelbare favoritfilm og hvad den laver helt nede på 22. pladsen, er et mysterie i sig selv… Ja, når det er mig, der laver listen her, kan jeg godt tillade mig at være lidt subjektiv! Coen-brødrene er noget nær en ustoppelig og urørlig tour de force i filmens verden og med ‘No Country for Old Men’ viser de os, at de måske stadig har deres bedste film til gode. Få kan skabe og forme så gennemførte persongallerier som “The Coens” og dette er ingen undtagelse…

Anton Chigurh er den mest skræmmende person med pagehår jeg nogensinde har set. Filmen er desuden fyldt med lækker dialog, en imponerende lydside, vanvittig flotte billeder og ikke mindst et eksemplarisk brug af spændingselementer der ingen ende vil tage. På overlegen vis arbejder Coen-brødrene også lige lidt ukonventionelle temaer ind i filmen, som bl.a. cementerer slutningen som én af de mere kontroversielle og antiklimatiske i lang tid. ‘No Country for Old Men’ er en oplevelse som ingen burde snydes for.

På følgende lister:
Anders (50 point)
Jeppe S (33 point)


21.

THE GREEN MILE
(1999)

2 lister / 84 point 

Stephen King er en populær herre i horror-genren, men alligevel er nogle af hans mest populære filmatiseringer de dramatisk drevne af slagsen, med relaterbare karakterer og følelsesstærke fortællinger, som fx ‘Shawshank Redemption (En verden udenfor)’. Tom Hanks spiller en fængselsbetjent, der står for “den grønne mil”, som er sidste stop for fangerne inden den elektriske stol. En dag er han dog vidne til noget ret usædvanligt, som giver endnu mere magi til en allerede magisk film. Endnu engang er det en meget menneskelig fortælling, der næsten på episk vis beretter om både mennesker, magi, samfund og forskellige tidsperioder. En på flere måder fantastisk film, flot fortalt gennem alle sine tre timer.

På følgende lister:
Michella (48 point)
Anders (36 point)


Det var hermed de næste ti film fra vores store liste! Var der nogen af dine favoritter i blandt denne gang? Som altid kan du se frem til næste uge, hvor vi vil offentliggøre de næste i rækken, nr. 20-11, og dermed nærmer vi os den længe ventede top 10!

 

Hvordan gjorde vi? 

  • Filmpuls’ flittige skribenter sendte hver en liste ind, som indeholdt deres 50 favoritfilm, rangeret efter hvor meget de elsker dem. Igen, dette er altså ikke nødvendigvis en “bedste film” liste, men nærmere end favoritliste der afspejler Filmpuls’ personlighed og smag.
  • Filmene fik point for deres placering, hvoraf deres absolutte favoritfilm fik 50 point, andenpladsen fik 49 point, tredjepladsen fik 48 point hele vejen ned til 1 point for deres sidste favoritfilm. Alle point fra alle lister blev lagt sammen og filmene blev derefter rangeret efter point; flest til færrest. 273 forskellige film fik stemmer, som så blev kogt ned til kun 50 film og dermed den endelige liste…
  • Hvis der var film, som havde samme antal point, så var det den film, som optrådte på flest lister, der blev rangeret højest. Hvis filmen optrådte på lige mange lister, var det filmen med den højeste placering på en given liste, der blev rangeret højest.