letter

Et åbent brev til DC og Warner Brothers

Til Warner Brothers og DC Comics

dc
dc-entertainment.com

Man kan ikke sige at det går godt med DC’s “extended universe”. Hverken ‘Man of Steel’, ‘Batman v. Superman’ eller ‘Suicide Squad’ har klaret sig så godt i box-office og kritiker-mæssigt som håbet, Og med nyhederne om at ‘Wonder Woman’ har lavet genoptagelser, ‘The Batman’ der har mistet sin instruktør og Flash-filmen der konstant skifter manus-forfatter, ser det ikke godt ud for fremtiden. Men er der håb for jer?

Selv er jeg mest DC-fan. Det er de superhelte jeg er vokset op med, og indtil Marvel begyndte på deres film, kendte jeg kun størstedelen af the Avengers af omtale. Men man må jo sige de har gjort det godt. De har i hvert fald skovlet en ordentlig omgang penge ind. Men som det også er blevet nævnt før her på filmpuls, begynder det at virke en smule trættende. Og Iron Man 3, Age of Ultron og Civil War har også fået mere høvl end tidligere film. Men nu er det jo ikke Marvel vi skal tale om. DC er omdrejningspunktet her (Men jeg tager alligevel enhver mulighed for at hakke lidt på Marvel).

Problemet ovre i DC-lejren ligger i, at I prøver at følge med Marvel. At indhente hvad de har brugt 10 år på at bygge op, har I prøvet at indhente på mindre end 4. Det er en selvskreven opskrift på at fejle. Og jeg forstår virkelig ikke hvordan et studie kan være så dumme, at det ikke bliver set. Nu om dage bliver det lavet reboot på reboot (tror Spider-Man har rekorden), og det sidste jeg vil have er endnu en reboot til DC universet. Selvfølgelig ville jeg ønske, at der var nogle ting der var anderledes i både Man of Steel, Batman/Superman og Suicide Squad. Men det ville være langt bedre, at i bare rettede op på hvad i havde lavet, ved at lave nogle kick-ass film i fremtiden. Og hvordan gør i så det?

snyder
IMDb.com

1. Don’t use Zack Snyder
Jeg ved ikke hvorfor det er blevet jeres go-to instruktør, for han har ikke klaret det super godt i nogle af de film han har lavet i extended universe. På den anden side gjorde han det helt fantastisk med ‘Watchmen’, som personligt er blandt mine yndlingsfilm. Men det er til gengæld også den eneste film, jeg kan komme i tanke om af ham, som jeg virkelig synes var god. Det er selvfølgelig også en DC-film, og jeg tænker at det er pga. denne, at i hos DC/WB nu bruger ham, men på nuværende tidspunkt har han vist at han ikke har nok styr på hvad han laver.

2. Giv intruktørerne deres frihed
Instruktørerne ved for det meste hvad de laver. De har styr på fortælleteknikker og kunstnerisk udførlighed. Der er selvfølgelig undtagelser, og instruktører laver da indtil flere fejl. Men jeres store problem er at i konstant går ind og laver om på film, der er færdige. Når man hiver en film ind i genoptagelser under et halvt år inden udgivelse så går det galt. Der skal være tid til at finpudse filmen, lave effekterne gode osv. Selvfølgelig må der optages pick-ups. Det gør alle film. Men at gå ind og fuldstændig ændre en slutning på en film 3 måneder inden premiere, er og bliver en fejl. Producere skal give penge til filmen, og støtte instruktøren. Han skal ikke lave sin egen film. Så skulle han have taget et andet karriere valg

3. Én historie ad gangen
Det store problem i Batman/Superman og Suicide Squad var at de havde alt for mange historier at fortælle. Alt for mange karakterer at introducere og give en baggrundshistorie på. I Batman/Superman kunne man have droppet Wonder Woman/Justice League plottet. Herefter kunne Wonder Woman filmen komme ud. Efter det kunne man så have lavet Batman filmen, hvor man fik introduceret Joker og Harley Quinn. Og derefter kunne man så have lavet Suicide Squad, hvor man nu ikke behøvede fokusere på Harley Quinn’s historie, som fyldte rigtig meget i filmen, og man kunne skære Joker helt ud, fordi han alligevel var fuldstændig overflødig. Og SÅ kunne man begynde at opbygge Justice League. Ikke nødvendigvis i én film. Man kunne eventuelt ligge teasers ind i de andre film, hvis man ikke mente man havde tid til at lave en film om alle karatererne. Hvilket alligevel ikke ville fungere, fordi så ville man blive lige så træt at DC-universet som af Marvel-universet.
Det blev til noget af en ommøblering, men der er faktisk overhovedet ingen ekstra film i det her.

extended
kennysstarwarscorner.wordpress.com

4. Giv filmen den rating den har brug for
Deadpool beviste sidste år, at en R-rated film godt kan trække publikum til. Men det betyder ikke, at alle jeres film nu skal blive R-rated. Giv filmen den historie den har brug for, og med de effekter og fortællermetoder der er brug for. Hvis en film ikke behøver mere end en PG rating, så er det fint, men hvis en film har brug for at være voldsom for at fortælle den rigtige historie, så brug det.

5. Don’t use Martha again
Bare fordi at det var det dummeste plot-twist i en film i lange tider…

Der er sikkert mange flere ting der kunne nævnes, men nu skal i jo heller ikke overvældes. Jeg er bare træt af at DC ødelægger alle de karakterer med dårlige film, fordi studierne har så skide travlt med at skovle penge ind. I er jo for fa’n ikke ved at gå konkurs vel. I kommer da i hvert fald kun tættere på, hvis i fortsætter på den måde i gør nu.

Som det sidste vil jeg give et sidste råd:
Don’t copy Marvel. Do your own thing. Please.

Med venlig hilsen
Nicolaj
filmpuls.dk