Filmåret 2017: vores favoritter!

2017 kom og gik, og nu siger vi goddaw’ til et nyt filmår. 2017 har været et meget specielt år for film. En ren rutchebane hvor superheltene fra DC og Marvel kæmpede mod hinanden, Disney opkøbte endnu et studie, gysergenren fik en stort comeback – både hos anmeldere og publikum – og #MeToo overtog Hollywood’s samtlige sladderspalter og satte stor fokus på kvindernes kamp i Hollywood.

Vi på redaktionen har fulgt med i spænding og ser frem til hvad 2018 kan byde på. Men indtil året rigtigt går igang, så har vi alle valgt vores fem favoritfilm fra 2017.

Det skal noteres at vi går efter danske udgivelsesdatoer, og eftersom der ikke er nogen af os som har haft mulighed for at se ALLE film udgivet i 2017, er dette udelukkende vores helt personlige og subjektive favoritter, som vi har nydt mest sidste år. Uanset hvor meget vi gerne ville have en særlig bobbel hvor vi kunne se og diskutere samtlige film dagligt, så er virkeligheden at Filmpuls drives 100% frivilligt og i fritid, og derfor kommer jobs, uddannelser, familier og samtlige andre hverdagsting en smule i vejen til tider for at vores medlemmer kan nå at se alle årets udgivelser, store som små.

Film som Christopher Nolan’s krigshistorie ‘Dunkirk’, den actionfyldte ‘Baby Driver’ og den længeventede og polariserende ‘Blade Runner 2049’ nævnes flest gange, mens der også gives lidt kærlighed til superheltegenren, et par brutale gysere og lidt Disney-magi.

Husk endelig at dele jeres top 5 med os!

Rikke

1. LA LA LAND
Fantastisk visuel smuk film der er meget original.

2. BABY DRIVER
Bedste action film i lang tid med et vildt soundtrack.

3. MENS VI LEVER
Bedste danske ungdomsfilm i mange år. Smuk rørende debut.

4. LION
God film baseret på virkelige hændelser. Dev Patel leverer en oscarværdig præstation.

5. MOANA
Sød animeret film med en stærk kvindelig hovedrolle.

 

Kofi

93a6a598b05be144ca2e0d5e04d5b68f

1: GET OUT
‘Get Out’ er årets stand out fordi det var så unikt en film. Gyser, komedie, drama og alt det med et socialt budskab! Hvis man ikke fatter pointen med ‘Get Out’, så skal man get out of planet Earth.

2: DUNKIRK
Tja, Nolan nutidens Spielberg, leverer hvor andre ikke gør. Mere er der ikke at sige om dette mesterværk.

3: DETROIT
En film der skulle laves og af en super instruktør.

4: LOGAN
‘Logan’ var et frisk pust i det her comic book copy/paste helvede. Vi skal ha flere af sådanne comic book film hvis genren skal overleve.

5: THOR: RAGNAROK
Marvel keeps winning!!!!!

 

Michella

a732bc96ba4e742f51d0346c3617a3be

1. IT 
Endelig kom der en trofast og stærk filmatisering af min yndlingsroman fra gode, gamle Stephen King. ‘IT’ havde den muligvis stærkeste samling af børneskuespillere jeg længe har set (ja, bedre en ‘Stranger Things’), en ikonisk ny gyser-skurk fra Bill Skarsgård, et smukt soundtrack og fantastisk cinematografi, trods den til tider haltende CGI. Elskede hvert minut af denne dystre coming-of-age story og ventetiden til ‘IT: Chapter 2’ er simpelthen ulidelig.

2. MOTHER!
Nok en af de film der har splittet masserne mest men jeg var medrevet af Aronofsky’s dystre bibelfortælling fra start til slut. Mørk, grum, intens og ubehagelig.. jeg har sjældent følt mig så utilpas under en film. Desuden den første præsentation jeg har set fra Jennifer Lawerence der føltes ægte siden ‘Winter’s Bone’. ‘Mother!’ er en hver indadvendts persons værste mareridt, og et fantastisk billede af menneskets altødelæggelse tilværelse på jorden.

3. LA LA LAND
En smuk hyldest til Hollywood og filmbranchen. Billederne var nogle af de skønneste jeg har set i år, og den helt fantastiske åbningsscene har jeg genset hundredvis af gange siden. Emma Stone og Ryan Gosling har en fantastisk kemi, og trods at ingen af dem er store sangere, så udstråler de simpelthen så meget igennem deres præsentationer. Jeg ville sige “They don’t make ‘em like this anymore”, men det gør de heldigvis. Viva la Hollywood!

4. THOR: RAGNAROK
Jeg har ikke været med på MCU bølgen, og udover ‘Avengers’-filmene og ‘Civil War’, har jeg ikke været vildt optimistisk over Marvel’s andre film. Men ‘Thor: Ragnarok’ var en kæmpe overraskelse. Sjov, flot, energisk, underholdene… en ren nydelse. Massere af kreativitet, et cast der tydeligvis havde det rigtig sjovt, og flot action hele vejen rundt. Og Led Zeppelin’s ‘Immigrant Song’ intet mindre end to gange = win!

5. UNDERVERDEN
En virkelig positiv overraskelse fra den danske filmscene. ‘Underverden’ mindede om en nærmest socialrealistisk superheltefilm. Velspillet, flot og yderst ubehagelig spændingsfilm, og endelig et utrolig vellykket forsøg på en dansk genrefilm!

 

Anders

bd76ce5c4068d09c38ad6bd5fd7612bc-2

1. MOTHER!
Den vildeste, mest intense, tankevækkende og provokerende biografoplevelse jeg har haft i meget lang tid. Du kan nedbryde filmen alt du vil, men som filmoplevelse er det svært ikke at blive tryllebundet af instruktør Darren Aronofksys uperfekte og krøllede kaotiske hjerne, som er på fuld display her!

2. MANCHESTER BY THE SEA
Et stærkt, stærkt drama med én af de bedste præstationer inden for de sidste ti år, takket værd Casey Affleck. Subtilt og sublimt spillet. Filmen er en tematisk svær men tonemæssig letbenet film, der virkelig behandler noget dybt og vigtigt – som desuden var lidt af en parallel til mit eget liv og derfor endnu stærkere en oplevelse…

3. BABY DRIVER
Historien er lidt tynd, men selvom fundamentet kunne have været stærkere, så er ALT omkring filmen ellers perfekt. Det er en helt speciel oplevelse, hvor lyd og billede smelter sammen og kreerer et fantastisk tempo og en overlegen stil for filmen, hvor Edgar Wright virkelig kan folde sig ud. Måske årets mest underholdende film.

4. GET OUT
En vigtig og meget unik film. Peele er en meget lovende instruktør og han skaber en helt særlig balance her, som som både er uhyggelig, tankevækkende, spydig, overskudsagtig og af og til virkelig morsom – ofte på én og samme tid!

5. BRAWL IN CELL BLOCK 99
Årets største overraskelse for mig… Ikke et mesterværk af en film, men det er en anderledes, ubehagelig lille “slow-burner”, der både er en vild og voldelig hyldest til 70’ernes grindhouse- og B-film, samt et fantastisk showcase for Vince Vaughn, som efter kun 20 minutter, havde overbevist mig fuldstændigt…

 

Line

13bb2a6e2add4e9809e8c71429a9cffc

1. THE SQUARE
Ruben Östlund rusker endnu en gang i vores opfattelse af os selv og samfundet og får os til at tænke. Filmen er fyldt med geniale, velspillede, velskrevne, anderledes og underholdende scener. Man keder sig ikke et minut.

2. DUNKIRK
‘Dunkirk’ er en intens og ualmindelig smuk film, hvor man næsten holder vejret hele vejen igennem og føler man er til stede sammen med karakterne.

3. STAR WARS: THE LAST JEDI
‘Star Wars: The Last Jedi’ er langt fra den bedste Star Wars film, men den indeholde nogle ret vilde moments som får en til at gå intet mindre end amok som fan. Året er tamt, derfor er den endt på min liste.

4. MOANA
‘Moana’ er super cute og hjertevarm og jeg forelskede mig total i den stærke badass men også drømmende og nysgerrige hovedkarakter.

5. QEDA
‘Qeda’ er en spændende og tankevækkende film. Jeg er fascineret af hovedrollen og hans oplevelser.

 

Jeppe

7022e4c4c9386e857582957318ff2c17

1. BABY DRIVER
Virkelig underholdende med et fantastisk soundtrack.

2. LION
Rørende og smuk film.

3. BLADE RUNNER 2049
Værdig efterfølger til Ridley Scott’s klassiker.

4. THE GREATEST SHOWMAN
Flot, faverig og festlig musical!

5. DUNKIRK
Endnu en vinder fra Nolan.

 

Nicolaj

1. BABY DRIVER
Uden tvivl årets bedste film. Edgar Wright forever <3

2. LOGAN
Med et år hvor der virkelig var for mange superhelte film var det rart med en der gjorde det en smule anderledes.

3. MOANA
Genså den for få dage siden, og synes den fungere godt med humor, karakterer og historie.

4. WONDER WOMAN
Inden trætheden af superhelte film tog over nåede den lige at komme ind og give en gid historie. Nu skal DC bare lade vær med at ødelægge det igen. (hvilket de jo nok skal få gjort).

5. BLADE RUNNER 2049
Synes plottet haltede, men klart årets flotteste film.

 

Laura

602b0b445a2d1dfaabeb6398de037a05

1. THELMA
Endnu en perle fra norske Joachim Trier.

2. MOONLIGHT
En værdig Oscar-vinder.

3. BLADE RUNNER 2049
En betagende visuel perle fra Denis Villeneuve.

4. THE FLORIDA PROJECT
Livlig, faverig og fantastisk.

5. THE KILLING OF A SACRED DEER
Syret, ubehagelig og uforglemmelig.

 

Jeppe S.

1. BLADE RUNNER 2049
En milepæl i moderne art-house blockbuster, og, for mig personligt, ene om at kæmpe for kreativitet og filmkunst i 2017’s kvælende tent-pole landskab. Umådeligt overvældende, visuelt overlegent og måske en af de bedste 2’ere nogensinde.

2. THE VVITCH
Definitionen af grusom, og et perfekt eksempel på en film der bruger gru som brænde under filmkunst og karakterfortælling.

3. THE SQUARE
Skarp, sjov og original. Hovedet på sømmet med dens underspillede samfunds- og socialsatire, og helt enormt underholdende.

4. THE KILLING OF A SACRED DEER
Triumferede tilbagevenden fra Yorgos Lanthimos! Syder af originalitet, og bruger dens absurde og provokerende univers til en perfekt weird-wave-thriller!

5. KÆMPEN (JÄTTEN)
Spidsfindig og overraskende rørende. Johannes Nyholm lukkede endelig op for sin verden i en spillefilm, og skuffede ikke.