'6 Underground'. Læs anmeldelsen på filmpuls.dk
Copyright: Christian Black/Courtesy of Netflix

Filmanmeldelse: 6 Underground

Din bedømmelse0 stemmer
2

Det bedste ved at være død, er ikke at undslippe ekskærester, ubetalte regninger eller andre ubehageligheder ved livet. Nej det bedste ved at være død er friheden. Friheden til at gøre hvad der passer en. I denne film bliver friheden brugt til at jagte de værste skurke på jorden.

Hvad handler den om?

Ryan Reynolds spiller en milliardær under navnet “One”, der, efter at have fået nok af verdens ondeste mennesker, faker sin egen død, samler 6 andre “døde” agenter og begynder en blodig jagt på verdens værste skurke. Målet er diktatoren af landet Turgistan og hans 4 øverste generaler. 

Det er i denne omgang Michael Bay der arbejder sammen med Netflix. Bay er kendt for tynde plots, eksplosioner, hurtigt tempo og rappe replikker. Det må man sige at man får for pengene i denne film. Ryan Reynolds tager i altså ikke helt fejl, når han kalder filmen“ the most Michael Bay movie Michael Bay ever Michael Bayed”.

Vil jeg anbefale den?

Lad mig sige det sådan; jeg har flere dårlige ting at sige om denne film end jeg har gode.
For det første er filmens historie simpelthen så tynd, og bliver forklaret så hurtigt at man mister interessen for den. Det hurtige tempo der lægges ud med, fortsættes gennem hele filmen. Derefter blandet sammen med en masse blinkende farver, forårsager det altså en mindre hovedpine. Og når man inden for de første 10 minutter har overværet en eksploderende biljagt med uskyldige fodgængere flyvende til alle sider (inkluderende babyer, hundehvalpe, og cyklende nonner), kan man allerede der, trænge til en pause. 

'6 Underground'. Læs anmeldelsen på filmpuls.dk
Photo Courtesy of Netflix

De få minutter ad gangen hvor der er en lille smule ro på, føles filmen næsten langsom. Det er som om om der skal spares på den smule manuskript der er at gøre med. Det er her der kan findes nogle flotte billeder af noget lækkert arkitektur, både af Firenze og Abu Dhabi, hvor det meste af filmen er optaget. Men ret hurtigt bliver det spoleret af “product placement” der irreterende tydeligt bliver smidt i hovedet. 

Det hurtige tema fortsætter over i skuespillet. For her det nok også gået lidt stærkt. Det virker til at Ryan Reynolds har fået at vide at hans skal være Deadpool, bare uden masken. Der er ihvertfald ikke meget mere at komme efter i hans rolle, der mest består af hurtigttalende replikker. Resten af hovedcastet består af mere eller mindre kendte skuespillere, der kæmper med at få de få replikker der ikke indeholder bandeord, til at lyde naturligt. Karakterene “Two” (Melanie Laurent) og “Three” (Manuel Garcia-Rulfo) spiller dog godt sammen og har en fin nok kemi. 

'6 Underground'. Læs anmeldelsen på filmpuls.dk
Photo Courtesy of Netflix

Det er ikke meget vi får at vide om hvordan de 6 har fundet hinanden, hvordan de fakede deres død, eller hvad deres motivation er. Alt det er strøget for at gøre plads til endnu mere tju-bang action, hvor Bay ikke kan finde ud af at styre sig. 

Lydsiden kan jeg egentlig godt lide. Den er med til at understrege det hurtige tempo og den bombastiske stemning af at lige om lidt eksplodere det. Musikken består mest af hurtigt og moderne pop-rock musik. 

Så for at opsummere er filmen proppet med blodig vold, eksplosioner, tyndt plot, lækre babes og platte vittigheder. Alt og mere end hvad man kan holde til. Filmen har små, korte og fine øjeblikke, men det er altså ikke nok til at gøre det til en god film. 

Kort fortalt
Filmen er generelt for meget. For mange eksplosioner, for meget vold og blod, for hurtig historie, for mange rappe replikker og alt alt for meget Michael Bay. Jeg kan ikke snige mig op på mere end 2 stjerner, for jeg har hovedpine og vil helst bare hvile mine øjne lidt.
Samlet bedømmelse
Din bedømmelse0 stemmer
2
More Stories
The Maze Runner
‘The Maze Runner’ nyt