battle. Lisa Teige
Copyright: Filmbazar

Filmanmeldelse: Battle

Din bedømmelse0 stemmer
4

Vidste du at Lisa Teige, som spiller Eva i SKAM, kan danse? Det viser hun stort talent for i den norske ungdomsfilm ‘Battle’. ‘Battle’ fortæller en historie vi alle har hørt mange gange før, men alligevel kan den noget i sit seriøse fokus på dans og kemien mellem de to hovedroller.

Historie

Amalie (Lisa Teige) danser moderne dans og fester med sine venner fra velhavende familier. Men da hendes far går konkurs, må hun flytte fra deres store dyre hus med swimmingpool, til en lille lejlighed i et mindre fint kvarter. Her møder hun en anden kultur og hip hop-danseren Mikael (Fabian Svegaard Tapia).

‘Battle’ har en meget forudsigelig fortælling, og får brugt en hel del klichéer. Bl.a. trekantsdrama, undergrundsmiljø vs. højkultur og kærlighed på tværs af sociale lag. Men alligevel formår filmen at fortælle en rigtig fin historie.
Manuskriptet halter til tider, med ulogiske sammenslutninger, meget karikerede situation, samt replikker som lyder alt for skrevet og unaturlige. Samtidig har jeg svært ved at komme rigtig ind under huden på Amalie i starten af filmen, og miljøet hun befinder sig i virker meget opsat og kunstigt. Men heldigvis får filmen trukket mig ind, når Amalie endelig møder hip hop-miljøet og Mikael.
Det er især Amalie og Mikaels forhold og deres interaktion, som får filmen til at skinne.
Samtidig kan jeg ikke løbe fra, som danser selv, at blive enormt glad når karaktererne danser. De er nemlig dygtige, og dansen fortæller enormt meget om deres følelser og forhold til hinanden. Især scenerne hvor der er interaktion i dansen, fungerer virkelig godt. Hvis man synes dans er røvsygt og intersigende, vil man dog højest sandsynligt mene det fylder for meget i filmen.

Skuespil

Så snart Lisa Teige kommer ud af moderne dans og norske rigbørns-miljøet og ind i hip hop-miljøet, så skinner hun rigtig igennem. Det samme gælder når hun står overfor Fabian Svegaard Tapia som spiller Mikael. De to har en virkelig god og naturlig kemi, som får mit hjerte til at smelte lidt. Fabian gør det virkelig godt i sin rolle som Mikael. Han er virkelig godt castet, og man kan mærke at han tror på karaktereren og hans historie. Nogle af de andre unge skuespillere falder dog desværre lidt igennem, og virker som om de står og læser op fra manuskriptet.

Filmen skal dog have stor ros for, at bruge skuespillere som faktisk kan danse – det gør en stor forskel for filmens troværdighed og det naturlige udtryk.

Visuelt

Danse-interaktionerne er enormt effektive og flotte. Det bunder især i den koreografi der er lavet til danserne, men også at skuespillerne kan finde ud af at danse. Kameraarbejdet og klipningen er hel simpel og der gøres ikke noget stort her, så dansen står ret alene – derfor er det ret imponerende at det er så effektivt og fortællende.
Resten af filmen er også simpel i sin stil og virkemidler, bl.a. lys, farver, klipning, kamerabevægelser, er brugt helt efter traditionerne og uden at gøre opmærksom på sig selv. Det gør også filmen måske er lidt middelmådig og intetsigende i sit visuelle udtryk.

Musik og lydbillede

‘Battle’ bruger en del hip hop og dancehall-musik som er virkelig godt til at skabe det miljø Amalie er i. Det sætter en god stemning, og er fint effektivt. Lyduniverset kunne dog godt have været lidt større, og der kunne have være arbejdet mere med naturlige lyde igennem filmen.

Foto copyright: Jørgen Johansson
Kort fortalt
'Battle' er en rigtig fin og sød fortælling. På trods af at handlingen er helt forudsigelig og fyldt med klicheer, så skaber den gode kemi mellem Lisa Teige og Fabian Svegaard Tapia samt de effektive dansescener, en rigtig fin filmoplevelse.
Historie
Skuespil
Visuelt
Musik og lydbillede
Din bedømmelse0 stemmer
4
More Stories
Universal Monsters bliver til Dark Universe