The Counselor filmanmeldelse. Læs den her på filmpuls.dk.

Filmanmeldelse: The Counselor

Er et stjernespækket setup nok til at løfte ‘The Counselor’?

Ridley Scott som instruktør på ‘The Counselor’… “You had my curiosity”. Stjernespækket filmcast med Michael Fassbender, Penélope Cruz, Cameron Diaz, Javier Bardem og Brad Pitt… “Now you have my attention”. Men spørgsmålet er så bare, om det er nok til give ‘The Counselor’ succes? Jeg er ikke i tvivl om, at det stjernespækkede hold nok skal få en masse nysgerrige folk i biografen. Men hvilken følelse går du og jeg derfra med? Min kollega og jeg var spændt på, hvad der ville komme ud af sådan en spændende molotov cocktail.

Historie

Vi følger ‘The Counselor’ (Michael Fassbender), som er kommet til en skillevej i sit liv. Han lever et luksuriøst liv, har fundet sit livs kærlighed i Laura (Penélope Cruz), men han er begyndt at være lidt presset på pengepungen. Kald det grådighed, men han drages af udsigten til at tjene forholdsvis lette 20 millioner dollars på en handel med narkotika med sin ven og samarbejdspartner Reiner (Javier Bardem) og mellemmanden Westray (Brad Pitt).

the counselor filmanmeldelse

Temaet i filmen handler om valg og konsekvenser, som filmen også bruger det meste af tiden på at skildre fra forskellige perspektiver krydret med filosofi og symbolske referencer. Desværre falder den ellers anerkendte forfatter Cormac McCarthy i kliché fælden, som gør, at man som publikum ikke æder det råt… tværtimod. Når replikkerne ikke er skarpe nok i lange dialog scener, som vi fx kender det fra Tarantinos film, så bliver det hurtigt kedeligt… endda måske lidt krampagtigt til tider.

Min kollega og jeg var enige om, at vi savnede en mere fokuseret historiefortælling. Fair nok, at Cormac McCarthy og Ridley Scott gerne vil vise den parallelle verden til den the counselor kender til; meeen der bliver bare vist for mange forskellige scener med forskellige folk, som vi aldrig rigtig kommer til at kende – og vi får aldrig rigtig fortalt sammenhængen og rollerne. Det eneste de folk reelt bidrager med, det er lidt suspense i forhold til at deres narko-leverance bliver stjålet, hvorefter vi følger narkoen blive transporteret mellem de forskellige folk. Men den historie kunne have været fortalt meget kortere og mere smooth i forhold til at skabe samme effekt.

Baseret på trailerne forventede vi også en mere nervepirrende thriller med skarpe replikker og veludførte action sekvenser. Men i stedet fik vi lange små-kedelige scener, der var fyldt med klichéagtige dialoger.

Skuespil

Filmanmeldelse af Ridley Scotts film The Counselor

Michael Fassbender spiller hovedrollen, som kun går under navnet ‘The Counselor’; og vi følger ham tage nogle valg, som han aldrig drømte om ville få så fatale konsekvenser. Han går ind i verden, som han tror, han kender… men realiteterne nægter han at se i øjnene. Meget af filmen handler om, hvordan hans ven og business partner Reiner (Javier Bardem) og mellemmanden Westray (Brad Pitt) indirekte advare ham mod at involvere sig i narkohandlen.. Det er ikke Michael Fassbenders bedste rolle, men han skal dog have kredit for at fremtone den selvsikre men samtidig naive mand, som netop rammer karakteren godt.

Cameron Diaz spiller Malkina, Reiners kæreste. Men hun er meget mere end det. Hun spiller kvinden, alle mænd bør frygte! Intelligent, sexet, viljefast og ikke mindst snedig, provokerende og lusket, en kvinde som altid har sig selv nærmest. Cameron Diaz er god til at få alle facetter frem i karakteren, hvor nogle er mere eksplicit end andre; hvilket passer meget godt til Malkina. Cameron Diaz laver en noget kontroversiel scene, hvor hun har sex med en bil. Scenen vil sikkert blive husket mange år i fremtiden, spørgsmålet er så bare, om det ikke er for det komiske fremfor det sexede.

Filmanmeldelse af The Counselor

Javier Bardems karakter Reiner er nok filmens mest uinteressante rolle. Reiner kan ikke blive mere stereotypt og klichéfyldt. Som regel plejer Javier Bardem at levere stærke roller, men det kan godt være, at han har været begrænset af manuskriptet og Ridley Scott?

Brad Pitt og Penélope Cruz medvirker også i filmen, men jeg må nu indrømme, at det er meget lidt, vi ser til dem i forhold til filmens længde. Brad Pitts rolle minder lidt om hans rolle fra ‘Ocean trilogien’ med George Clooney, og det er meget cruise control fra hans side. I de få scener Penélope Cruz medvirker i, gør hun det faktisk meget godt. Hun spiller Laura, der er kærester med Michael Fassbenders hovedrolle The Counselor, og hun er dybt forgabt i ham. Penélope Cruz har altid været god til at vise hele følelsesregisteret, hvilket hun også demonstrerer i ‘The Counselor’. Scenen mellem Cameron Diaz og Penélope Cruz er nok en af de bedste i filmen, hvor to vidt forskellige verdener mødes. Her har de også fået gode replikker at arbejde med.

Visuelt

Ridley Scott er jo kendt for at skabe fantastiske verdener, men her skuffer han desværre. Meget af filmen foregår i Mexico, og jeg må indrømme, at billederne ligner alle andre Hollywood film, der bruger Mexico som kulisse. Ridley Scott skal dog have ros for, hvordan han bruger farverne til at symbolisere de to forskellige verdener the counselor bevæger sig mellem. Konsekvent vises den rå og kriminelle verden i mere grå og afdæmpede farver, og til den mere luksuriøse verden, som the counselor kun kender til, anvendes hele farvepaletten i skarpe farver.

Filmanmeldelse af Ridley Scotts film THE COUNSELOR.

I den første scene anvender Ridley Scott også kameraet på en finurlig måde, der gør, at du som publikum føler dig helt tæt på karaktererne. Desværre bibeholder Ridley Scott ikke denne kamera-teknik.

Musik og lydbillede

I thrillers spiller musikken typisk en større rolle, men musikken har åbenbart ikke haft høj prioritet hos Ridley Scott. Det er i hvert fald ikke til at høre, og det kan selvfølgelig skyldes de mange lange dialog scener. Ridley Scott benytter sig af et meget sporadisk lydbillede til at skabe stemning, hvilket desværre har en mindre negativ effekt på mig.

More Stories
Viaplays originalserie ‘To søstre’ teaser