Filmanmeldelse: Demon Wind

Sofa-faktor

’Demon Wind’ er et produkt af dens tid. Det var før internettet ramte hjemmet, og hvor den eneste måde hvorpå man selv kunne bestemme hvad man skulle se i flimmerkassen, var at putte et bånd i VHS-maskinen eller en LP-disc i Laserdisken. Ja, det er en fjern tid nu, men visse af os kan huske den med nostalgi. Det var tiden, hvor jeg som ung purk gik ind i den lokale Blockbuster udlejningsbutik og lejede 3 film for en hundred-mand, og tit og ofte var det i gyser/horror afdelingen, hvor jeg spenderede de fleste penge. Dog, så kan jeg ikke huske at have set ’Demon Wind’, men heldigvis, så har Vinegar Syndrome næsten lige udgivet en kopi, som jeg har luret.

I ’Demon Wind’ møder vi den unge mand Cory, som er på jagt efter sandheden om hans bedsteforældre, som i 1930’erne gik en grum skæbne i møde. Men ved ankomsten til bedsteforældrenes gamle hus, der står det hurtigt klart at den er hel gal med lokalområdet, og at noget ”ondt” hviler derude. Snart blive Corys venner taget en efter en, og transformeret til grusomme dæmoner, der ikke sådan er til at få ned med nakken… for hvordan dræber man noget, der allerede er dødt?

Copyright: United Filmmakers / Vinegar Syndrome

’Demon Wind’ kan bedst beskrives som en samlebånds horror-film til markedet. Den tager tydeligt inspiration fra bedre dæmon-splatterfilm som ”Evil Dead” og ”Night of the Demons”, og den er ikke specielt original eller helt sin egen. Filmen har nogle tempomæssige udfordringer, hvor man næsten skriger efter, at der snart gerne må ske noget. Men, når der så sker noget, så er det lavet med et skægt glimt i øjet og fine praktiske monster-effekter… selvfølgelig på et meget lavt budget, men ikke desto mindre er det lavet med kærlighed til genren.

Plottet tynd som et stykke papir, skuespillet er for nogens tilfælde acceptabelt, hvorimod andre burde have tage flere timer hos Actors Studios. Men, når man som mig køber sådanne film, så er det ikke for at få historie i episke dimensioner eller præstationer fra skuespillerne, som kan rangeres med Marlon Brando. Nej, jeg ser disse film for at blive underholdt og nyde de hjørner af filmmediet, som andre prøver at gemme væk eller har glemt.

Copyright: United Filmmakers / Vinegar Syndrome

’Demon Wind’ er hverken så dårlig at den er god, ej bliver det nok heller ikke en ”klassiker”, men i min bog, så er den kult nok. Den har sine gode sider, hvor atmosfæren rammer og visse praktiske effekter fungerer meget godt. Vinegar Syndrome udgiver som altid et fint restaureret produkt, og de skal takkes for at bruge penge på at rode i Hollywoods glemmebokse og finde glemte kult-værker frem, som også trænger til kærlighed. ’Demon Wind’ har fået en 2K restaurering, og det kan ses…. Flot billede.

Ekstramateriale

Der ikke meget at råbe hurra for, men vi får 3 video interviews med produceren, fotografen og en af skuespillerinderne. Ellers så er der traileren og man kan vende coveret om, så det ser lidt anderledes ud.

Coveret til Demon Wind – Copyright: United Filmmakers / Vinegar Syndrome