Free Guy. Læs anmeldelsen nu på Filmpuls.dk.
© 2021 20th Century Studios. All Rights Reserved.

Filmanmeldelse: Free Guy

LÆSERNES BEDØMMELSE0 stemmer
5

Manden som har produceret film som ’Arrival’ og serier som ’Stranger Things’ kaster sig igen ud i instruktørrollen i denne action komedie som kan minde om et nyt take på ’The Matrix’. Filmen kan streames nu på Disney+

Hvad handler den om?

Vi introduceres for vores hovedperson, Guy, som er en NPC (Non Player Character) i et ekstremt populært videospil kaldt ’Free City’. Guy vågner op hver morgen, siger godmorgen til sin guldfisk, tager den samme blå skjorte på og bestiller den samme kaffe på vej til arbejde som banktæller. Guy søger sin store kærlighed, men har hidtil ikke haft den store succes indtil han støder på Molotovgirl aka Millie, som bryder hans programmerede mønster. Han får i hans færd på at finde Millie fat i et par solbriller. Disse solbriller afslører en helt ny verden – nemlig den verden som de rigtige mennesker i den virkelige verden ser. Vi finder yderligere ud af, at Millie i virkeligheden er programmøren af ’Free City’, som prøver at afsløre, at spillets udgiver Antwan har snydt hende og hendes makker og brugt deres kode.

Ville jeg anbefale den?

For at gøre det simpelt, ja. Jeg vil i den grad anbefale denne film. Den er et nyt take på kult-filmen ’The Matrix’, dog bare gjort mere let og håndgribelig. I en verden, som mange efterhånden mener er kreativt udtømt, formår Shawn Levy (instruktør) alligevel at skabe noget nyt. Det jeg godt kan lide ved filmen, er, at plottet i sig selv egentlig er rimelig simpelt men går man i dybden er der en masse tematikker som er utrolig interessante, hvilket gør filmen helt vildt underholdende.

Free Guy. Læs anmeldelsen nu på Filmpuls.dk.
© 2020 Twentieth Century Fox Film Corporation. All Rights Reserved.

I hovedrollen som Guy ser vi Ryan Reynolds, som jeg synes portrætterer karakteren på en måde som kun han kan. Min eneste anke er dog, at Guy ligger meget op ad de roller han normalt spiller. Jeg synes det ville klæde ham at udforske sine evner noget mere. I rollen som Millie ser vi Jodie Comer, som måske nok er bedst kendt fra ’Killing Eve’. Det kan godt være, at det bare er mig, men jeg har en meget stor forkærlighed for Jodie Comer og jeg synes, at hun er en fænomenal skuespiller. Det er ikke fordi man får lov til at se hendes fulde potentiale i ’Free Guy’, men hun bringer en hvis menneskelighed til sine karakterer som man ikke tit ser hos andre skuespillere. Sidst, men ikke mindst, har vi Taika Waititi som den onde Antwan. Taika Waititi er en spøjs karakter i sig selv og han bringer sin gode skævhed med i denne rolle.

Filmen i sig selv er flot lavet i de simple omgivelser. Man har formået at skabe et univers som ligner en videospil til punkt og prikke – alt fra de minimale bygninger til når vores hovedrolle træder ind i den nye verden og ser ikonerne der svæver i luften. Alt i alt synes jeg filmen er super godt skruet sammen. Den behandler ikke kun et etisk emne om hvordan man behandler A.I. (Artificial Intelligence) men bringer også en sød kærlighedshistorie og noget god humor til bordet.

'Free Guy' kan streames nu på Disney+.
Kort fortalt
I en action komedie med ingen andre end Ryan Reynolds i hovedrollen får vi en sjov og underholdende historie om ikke mindst kærlighed, men faktisk også berører det etiske spørgsmål: Hvordan bør man behandle A.I?
Samlet bedømmelse
LÆSERNES BEDØMMELSE0 stemmer
5