Men in Black: International. Chris Hemsworth. Tessa Thompson
Copyright: Sony Pictures

Filmanmeldelse: Men in Black: International

LÆSERNES BEDØMMELSE0 stemmer
4

Når inter-galaktiske skurke prøver at gøre kål på os jordboer, jamen så er der kun en organisation man skal kalde på, og det er de velklædte agenter fra The Men in Black. Men denne gang er det gamle team med Will Smith og Tommy Lee Jones skiftet ud, og spørgsmålet er nu, hvordan det nye team klarer sig?

Historie

Vi følger den nyrekrutterede Agent M, der sendes til London, hvor hun sættes sammen med den lidt for smarte og rastløse Agent H. De to bliver vidne til en likvidering, der sender dem ud på en farefuld opgave, der omhandler et våben, der kan ødelægge hele planeter. Og de to agenter må nu rejse jorden rundt, for at stoppe truslen, og undervejs selv undgå at blive føde for rumvæsner.

Jeg var teenager da den første ’Men in Black’ film udkom. Den var for mange ligesom mig, et forfriskende og i særdeleshed underholdende stykke eskapisme. Men efter en meget skuffende 2’er, så turde jeg ikke se nummer 3, da den i sin tid udkom. Efterhånden fik jeg set ’Men in Black 3’, som faktisk var en ganske fin film og en hel del bedre en nummer 2. Da traileren til ’Men in Black: International’ udkom, der tænkte jeg, at dette nok ville blive nummer 2 om igen. Heldigvis, så kan jeg nu ved selvsyn konstatere, at dette ikke er tilfældet.

Men in Black: International. Chris Hemsworth
Copyright: Sony Pictures

For selvom ’Men in Black: International’ plotmæssigt ikke bryder nogle rammer på nogen måde, så er filmen i sig selv pænt underholdende nok til, at man hænger på. Filmen har nogle politiske kommentarer omkring kvinde- og manderoller, hvilket jeg personligt fandt lidt irriterende, og som delvist også blev sammenkoblet med karaktererne. Men heldigvis, så kunne jeg se over dette, og det ødelagde ikke den samlede oplevelse, selvom det stak lidt. Filmen har et par skurke, som ikke videre er interessante, og hvad denne historie virkelig desperat havde brug for (udover lidt mere og dybere plot) var en god skurk. Der er minsandten også et twist ved filmens tredje og sidste halvdel, men der skal ikke særlig mange hjerneceller til at regne ud, hvem som forråder hvem. I enden så er dette en ganske letkøbt, underholdende og fjollet historie… men hallo, det er ’Men in Black’, så hvad havde man regnet med.

Skuespil

For mig er filmens højdepunkt Tessa Thompson og Chris Hemsworth (som sjovt nok også spiller sammen i Marvels cinematiske univers). Selvom der er nogle underliggende kønskommentarer, så kan det ikke benægtes, at de to spiller virkelig godt overfor hinanden. De har det man så klichéagtigt ville kalde ”kemi”, og det oser af dette. For mig er det fint at blive introduceret for andre agenter end Will Smith og Tommy Lee Jones, men hvis vi også skal være ærlige, og det skal vi jo, så var Tommy Lee Jones kun kørende i den første film, og blev derefter mavesur at se på. Liam Neeson og Emma Thompson gør det ganske fint som henholdsvis chef for London og New York afdelingen. Og ellers, så er filmen fyldt til randen med herlige små og store rumvæsner, der kører af den samme herlige absurde bane, som vi kender fra de andre film.

Men in Black: International. Emma Thompson
Copyright: Sony Pictures

Visuelt

Generelt set, så er den visuelle del på et ret højt plan. Der er måske lige en tand for mange CGI-effekter, og selvom det ikke er alle af disse type effekter der ser super flotte ud, så har ‘Men in Black: International’ tydeligvis ikke været en billig fornøjelse at producere. Tempoet er for det meste hurtigt, klipningen er fin og selv under de mest hektiske sekvenser, så mister man ikke fokusset som tilskuer. Du kommer i hvert fald ikke til at kede dig.

Musik og lydbillede

For det meste, så er der knald på lydsiden i ‘Men in Black: International’. Ens øre bliver forkælet med alle mulige slags lyde, om det kommer fra forskellige rumvæsner, skydevåben eller maskiner. Nå ja, så må vi heller ikke glemmer eksplosionerne, som der er en god sjat af, og som også sparker godt til lydmixet. Musikken er igen lavet af Danny Elfman, der giver os det sædvanlige ’Men in Black’ score/theme, som er ganske ørehængende. Ellers var der ikke de helt store fornyelser på den musikalske del, hvilket var det mest skuffende i denne kategori.

Men in Black: International. Chris Hemsworth. Tessa Thompson
Copyright: Sony Pictures
Copyright: Sony Pictures
Men in Black: International. Chris Hemsworth. Tessa Thompson
Men in Black: International - premiere den 13. juni 2019
Kort fortalt
Dette er nok det bedste MIB-eventyr siden den første film. Masser af god underholdning og god kemi mellem skuespillerne.
Historie
Skuespil
Visuelt
Musik og lydbillede
LÆSERNES BEDØMMELSE0 stemmer
4