venom
Copyright: UIP + Sony Pictures Entertainment

Filmanmeldelse: Venom

Din bedømmelse0 stemmer
2

Han er en stor fyr med en dyb stemme, han har ingen følelser, han er ligeglad med at slå folk ihjel – og han er journalist og hedder Eddie. Jeg kunne ikke være mere ligeglad med ham – selvom han spilles af Tom Hardy og bliver besat af en alien kaldet Venom.

Venom er den ikoniske Spider-Man skurk, som bl.a. også optrådte i ‘Spider-Man 3’ med Tobey Maguire. Men denne gang står Venom alene uden sin røde edderkoppe-modstander. Mon det fungerer med en solo skurkefilm?

Historie

Eddie (Tom Hardy) er journalist, men det går ikke helt godt. Han bliver fyrret og kæresten går fra ham, fordi han prøver at afsløre nogle testforsøg som slår folk ihjel. En dag bryder han ind på laboratoret, hvor testforsøgene foregår, og bliver overtaget af en alien – Venom. Nu bor Venom i Eddie, og kan tale med ham og styre hans krop.

‘Venom’ er på mange punkter en virkelig kedelig film. Du ved fra starten af hvad der kommer til at ske, så det er ikke din intelligens der bliver stimuleret her. Faktisk føler jeg at filmens egen dumhed smitter lidt af på mig, ihvertfald på mit humør. De første 45 minutter følger vi journalisten Eddie, som er en meget intetsigende karakter. Især fordi det virker som om, at han ikke rigtig kan udtrykke følelser. Eddie gennemgår nogle super træls ting, og det rigtig surt for ham, men som seer er jeg rimelig kold overfor det. Der skal gå 45 minutter før Venom ENDELIG overtager Eddie. Sådan, nu går filmen igang!

Eller, nej. Selvfølgelig tilføjes der noget nyt til filmens univers; action! Men det betyder ikke, at fortællingen tager nogen uventet eller ny spændende drejning. Hold nu op noget kedeligt, forudsigeligt og klichéfyldt action. Venom kan jo det hele, fordi han kan strække sig (og Eddie) og lave sig om til hvad han nu ønsker. Og derfor føler man aldrig nogen fare eller spænding. Samtidig er det hele bare computerskabt, så jeg ved ikke helt hvad det er jeg skal blive imponeret over?

Jeg tror en af de forventninger jeg havde til ‘Venom’, og som jeg også synes er det interessante ved hele konceptet, er ideen om at en anden person overtager din krop og invaderer din hjerne. Der er så mange spændende psykologiske konflikter som kan bruges i sådan en fortælling. ‘Venom’ er total ligeglad med den her mulighed. Eddie gør kun meget lidt modstand, og vi oplever på ingen måde den psykiske kamp eller indre dilemmaer. Selv en lille indre kamp mod et stockholmsyndrom styger de let over.

Skuespil

Kære Tom Hardy, vi kan godt lide dig hos Filmpuls, og derfor kommer det også lidt som et chok, at du spiller så utrolig elendigt. Der er ikke nogen tvivl om, at det er manuskriptet og især instruktionens skyld – for alle spiller virkelig ringe i den her film. Det selvfølgelig ikke på amatørfilm-niveau, men det virker ikke rigtig som om, at nogen i den har film har orket deres job. Dialogerne og replikkerne bliver leveret med en ligegyldighed og med et tomt blik, som om de ikke aner hvad de selv siger. Selv i scener hvor der bør være store emotioner, som når et par går fra hinanden, er der ingen kemi eller følelser. Det er som at se på en folkeskoleklasse læse replikker op de ikke forstår.

Men tilbage til Hardy; han spiller en meget amerikansk irriterende og lidt kæk journalist. Han prøver at give karaktereren lidt kæk charme og humor, men hans hjerte er ikke i det og det falder virkelig til jorden (det ikke en sjov film). Hardy er enormt utroværdig i rollen, som han formår at give nul procent følelse til.
Jeg forstår ikke Eddie som karakter. Det som om de har glemt at give ham en baggrund, nogle karakteristikker, holdninger og mål. Han er en tom skal. Han er sur på de her videnskabsfolk fordi de slår deres testpersoner ihjel – men når han er overtaget af Venom, så er han total iskold overfor, at han selv slår masser mennesker ihjel. På et tidpsunkt siger han endda at det er “cool”, hvad fanden er det for et karaktertræk? Er det meningen vi skal have sympati med ham?

Hvis vi går fra journalisten Eddie, til alien Venom, som Tom Hardy også spiller, så gennemgår Venom den mærkeligste udvikling ud af det blå. Han udskifter pludselig (uden forklaring) basale holdninger og grundtræk, hvilket mest af alt bare er virkelig virkelig dårlig historiefortælling. Jeg synes også Hardys stemme som Venom er ret off, fordi den, igen, er helt følelsesforladt. Det lyder som om, at han har fået til opgave af læse linjer op, med så lidt indlevelse som muligt.

Visuelt

Man kan ikke ligefrem påstå at ‘Venom’ er en flot film. Den er ret grim generelt. Ikke fordi computerelementerne er dårligt lavet, men designet er bare ikke særlig kønt eller kreativt. Venom er selvfølgelig ret grim, men det er også meningen. Jeg synes bare hverken figuren er særlig overvældende flot lavet eller enormt skræmmende. Det er lidt tamt, overpoleret, og så mangler der lidt stoflighed der får det til at føles “virkeligt”. Han er klart flottere i det lille tegneseriehæfte jeg fik udleveret ved pressevisningen (specielt lavet til filmen).

Filmens miljø og omgivelser er rimelig afdæmpede, hvilket jo er fint – de har ikke gidet bruge penge på de helt store landskaber (det er ikke ‘Avengers’ højder vi er fløjet op i). Men når historien og skuespillet er så dårlig, så kan jeg ikke lade være med at være negativ over manglen på flotte og spændende visuelle billeder. (Selv pressebillederne er røvsyge).

Noget visuelt var jeg dog helt vild med i filmen: rulleteksterne (den første del). Det er blæk-kunst som former sig som Venom-figurer og det ser ret fedt ud.

Musik og lydbillede

Jeg er ked af det, men jeg har desværre ikke noget særligt spændende at sige i dette afsnit, for musikken er så standard og forventelig. Jeg kunne godt savne lidt mere intensitet og lidt mere dybde og mørke i musikken. Det kunne have hjulpet til at sætte en mere trykkende og spændende stemning, som den her film i høj grad mangler.

Som var tilfældet med det visuelle, så kan jeg rose rulleteksterne. Den første sang der spiller i rulleteksterne er nemlig en super fed sang med Eminem.

Jeg vil anbefale alle at blive til efter rulleteksterne – også selvom de er helt ualmindeligt lange. Der er både midt-credit og end-credit scener, og end-credit scenen er fra en kommende film (no spoilers), og helt ærgerlig, så er den bedre end alt andet i ‘Venom’-filmen.

 

'Venom' - premiere d. 11. oktober 2018
Kort fortalt
'Venom' er en virkelig sørgelig omgang. Filmen er forudsigelig, kedelig og fantasiløs. Karaktererne er intetsigende og uden følelser - ellers dygtige skuespiller spiller enormt ringe. Filmen er hård at komme igennem, og selvom den ikke er over 2 timer, så ønsker man sig hurtigt at den ender. Selv det visuelle har de ikke orket gøre noget ud af, og musikken er på samme kedelige niveau. Det er kun i rulleteksterne at der har været folk på, som gider sit arbejde.
Historie
Skuespil
Visuelt
Musik og lydbillede
Din bedømmelse0 stemmer
2
More Stories
Morgan Freeman Ted 2
Morgan Freeman i ‘Ted 2’