Venom. Læs anmeldelsen på filmpuls.dk
Copyright: 2018 CTMG, Inc. All Rights Reserved.

Filmanmeldelse: Venom

Din bedømmelse0 stemmer
2

På Viaplay kan du lige nu se Tom Hardy ride med på den enorme superhelte bølge der har skyllet ind over Hollywood i de seneste år. Men kan Venom, fra Sony-Studiet, følge med det gigantiske univers fra Marvel?

Hvad handler den om?

Den fallerede stjerne-journalist Eddie Brock, bliver besat af den onde alien-livsform Venom. Men Venom begynder at holde af Jorden, og de to bliver nødt til at samarbejde for at stoppe Venoms artsfæller, der vil overtage magten på jorden.
‘Venom’ er en lille smule atypisk superheltefilm. Ikke fordi den ikke minder om mange andre superheltefilm, for det gør den, men fordi vi kender Venom som en skurk. Men superskurke har også mindst lige så interessante “origin-stories”, som fortjener at blive hørt. 

Vil jeg anbefale den?

Mit superhelte-elskende hjerte siger “ja hvorfor ikke?” men min stakkels forulempede hjerne råber “NEJ!”. I denne situation må jeg lytte til hjernen. For det er tydeligt at skaberne bag har forsøgt at gøre Marvel kunsten efter. Altså med en god historie, sjove vittigheder og spændende menneskelige dilemmaer. Der er desværre intet af det der lander. Overhovedet. Filmen har svært ved at beslutte sig for at være dyster eller sjov. F.eks vittighederne omkring Venoms madvaner (han vil helst have levende mennesker til aftensmad, for ellers begynder han at guffe sig i sin værts indvolde) virker virkelige underlige og malplacerede.

Venom. Læs anmeldelsen på filmpuls.dk
Copyright: 2018 CTMG, Inc. All Rights Reserved
Photo by Frank Masi

Tom Hardy leverer ikke rigtig vittighederne som Eddie Brock. Og selvom han også lægger stemme til Venom, er der ikke meget kemi mellem dem. Michelle Williams som ekskæresten Anne er overspillet og temmelig irriterende. Som skurk ses Riz Ahmed, der ligeså godt kunne være spillet af en død fisk. Han vækker hverken had, sympati, eller er på nogen måde sjov.

Jeg kan dog godt lide Venoms visuelle look. Jeg har altid syntes at han var vildt uhyggelig, og det syntes jeg faktisk de har beholdt i filmen. Også når han, eller hans artsfæller, er uden menneskelig vært, er de afbilledet som nogle meget flotte og livagtige slimklatter. Men det visuelle bliver bare alt for meget i den sidste kamp, der er et stort CGI-rod, hvor man ikke kan kende den gode slimklat fra den onde. Suk. Makeupafdeling syntes jeg lige skal nævnes så det hele ikke bliver så surt. For de har været gode til at få Tom Hardy til at gå fra et almindeligt frisk-fyr udseende, til at se virkelig syg og forhutlet ud. Og siden det er svært at sætte ord på hvad de præcist har gjort, så betyder det i min bog, at de har gjort det rigtig godt.

Venom. Læs anmeldelsen på filmpuls.dk
Copyright: 2018 CTMG, Inc. All Rights Reserved
Photo by Frank Masi
Venom - Kan ses nu på Viaplay
Kort fortalt
Sony vil gerne gå i Marvels fodspor med en godt fortalt, sjov og velspillet superheltefilm. Det lykkedes de desværre slet ikke med. Venom er en dyster skurk, men vittighederne der skal gøre ham mere "likeable" lander slet ikke. Skaberne bag har haft svært ved at holde sig til ét tema, og som resultat er filmen blevet et grumset forsøg på at være begge både dyster og sjov. I dette tilfælde fungere det bare ikke. 
Samlet bedømmelse
Din bedømmelse0 stemmer
2
More Stories
Woody Harrelson skal instruere