Filmanmeldelse: Justice League: The New Frontier – Commemorative Edition

Det er et normalt kendt fact at DC ikke ligefrem har stor succes med deres live-action film for tiden, men et sted de i længere tid har klaret sig godt, er på deres animationsfront.

Justice League: The New Frontier udkom tilbage i 2008, og i anledning af 10 års jubilæet udgiver de nu filmen igen i en “Commemorative Edition”, der indeholder en Blu-ray version af filmen, samt noget nyt ekstra-materiale. Men holder filmen stadig efter 10 år, eller kan den gå i glemmebogen ligesom mange af live-action filmene nok gør?

Sofa-faktor

Justice League: The New Frontier er baseret på tegneserien af samme navn skrevet og illustreret af Darwyn Cooke. The New Frontier foregår i 1950’erne og foregår hen over en række år, hvor vi møder hvert medlem af Justice League og ser hvordan nogle af dem får deres kræfter, hvordan de møder hinanden for til sidst at kæmpe sammen mod den store onde fjende.

Justice League The New Frontier: Læs anmeldelsen her på filmpuls.dk
© Warner Bros. Ent.

Ligesom langt hoveddelen af DC’s animationsfilm holder denne film fuldstændig. Det er generelt utroligt at de kan lave deres live-action så dårligt, og til gengæld lave deres animationer så fantastiske. På blot 1 time og 15 minutter får vi mere indhold og bedre karakterer end vi gjorde på 2 timer i Justice League tilbage i november.

Tegnestilen i filmen er fantastisk flot, og designet af karakterer falder flot ind i den 50-stil som de går med. Stemme-skuespillet er lige så flot og et par kendte stemmer er der og så at finde, såsom David Boreanaz (Bones) som Green Lantern, Miguel Ferrer (Robocop, Twin Peaks) som Martian Manhunter og Neil Patrick Harris (How I Met Your Mother) som The Flash.

Ekstramateriale

Filmen blev originalt udgivet i 2008, men har nu fået denne genudgivelse. Det meste er ekstramaterialet er båret over fra originaludgivelsen, men det betyder dog ikke at det er dårligt. Udover den obligatoriske Audio Commentary fra filmskaberne, samt en sneak peak på DC Animations nyeste film “Gotham by Gaslight” får vi en række spændende featurettes:

  • “Super Heroes United! The Complete Justice League History” giver et flot indblik i historien om Justice League og DC udgivelser generelt. Vi bliver båret igennem alle årtierne og får en masse fede detaljer om hvad tankerne bag udgivelserne var og hvad de betød på det givne tidspunkt.
Justice League The New Frontier: Læs anmeldelsen her på filmpuls.dk
© Warner Bros. Ent.
  • “The Legion of Doom: The Pathology of the DC Super Villain” går ligeledes i dybden med tegneserier og kigger både på gode og dårlige skurke som Justice League har kæmpet imod gennem tiden. Fyldt med guldkorn og spændende viden.
  • I “Comic Book Commentary: Homage to the New Frontier” får vi en tur gennem filmen, hvor skaberen af tegneserien Darwyn Cooke fortæller om hvad han havde af overvejelser både da han lavede tegneserien, men også da den skulle oversættes til film.
  • “Retro Action Cool: The Story of Darwyn Cooke” giver os et indblik i Darwyn Cooke og hans liv hvor vi hører fra store navne inden for tegneserie-industrien. Og ja, det betyder og så Stan Lee selvfølgelig er der. vi mistede desværre Darwyn Cooke tilbage i 2016, men håber at denne dokumentar vil hjælpe med at give en smule ære til hans minde.