Netflix anbefaling: Young Ones

Man kan sige om man vil om Netflix, men alle kan nok blive enige om at det kan være svært at finde en film at sætte på. Om det så er af forvirring af det store bredde udvalg, eller af savn på gode titler. Men engang imellem støder man på en perle. ‘Young Ones’ fra 2014 er instrueret af nykommer Jake Paltrow og har både Michael Shannon, Nicholas Hoult, Elle Fanning og Kodi Smit-McPhee på plakaten. Filmen er umiddelbart gået fuldstændig under radaren, og fik ikke dansk biografpræmiere tilbage ved dens udgivelse. Men nu ligger den på det danske Netflix, og er helt sikkert værd at se hvis du synes dette lyder som en film for dig:

IMDB

I et fremtidigt amerika hvor vand er en sjælden klenodie, og folk må kæmpe for at holde sig i live, lever Ernest Holm (Michael Shannon) med sin søn Jerome (Kodi Smit-McPhee) og datter Mary (Elle Fanning) en stram tilværelse som primitive fragtmænd, og drømmer om at få vand til deres gård og dyrke deres egen landbrug. Men menneskene i dette grove ørkenland er blevet hårdkogte og desperate, og da den unge Fleming (Nicholas Hoult) begynder at se datteren Mary, må Ernest og hans søn kæmpe for at holde familien over vande.

Vi har altså ‘Mad Max’ møder jordnært og spændende western-drama – sound’s good right?
Den golde og ubarmhjertige fremtidsverden er et perfekt setting til denne slags historie, og universet er troværdigt og underspillet nok til at levere baggrund til dramaet og stadig give historien kant.
De forskellige skuespillere gør det kanon (især Michael Shannon – som altid) og instruktionen er til tider skør, (som det helst skal være i Mad Max regi) men effektiv. Dertil er ‘Young Ones’ visuelt fantastisk, og de stemningsættende billeder af amerikansk ørken er krydret med skæve motiver og især iøjenfaldende overgange (Western-style cross-dissolve) der skaber en unik blanding af filmens forskellige inspirationskidler.

IMDB

Skynd jer ind på Netflix og find ‘Young Ones’ hvis en Mad Max-western ikke lyder som den bedste idé i længe har hørt! Eller for den dejlige Michael Shannon, som altid er værd at opsøge – især i hans skæve side-projekter som denne!