Exit 3 på filmpuls.dk
Copyright: NRT

Norske kokainmilliardærer vender tilbage

Tredje sæson af ’Exit’ er lige på trapperne

Så er der gode nyheder for fans af den norske serie ’Exit’.

De norske finansmænd Henrik, Jeppe, Adam og William vender snart tilbage i tredje og sidste sæson.

Hvis du ikke er bekendt med serien så tillad mig at opsummere. Vi følger fire norske milliardærer, hvis grænsesøgende adfærd ofte involverer alkohol og stoffer i stride strømme kombineret med mishandling af prostituerede.

Dog er de hver især hele tiden på jagt efter den næste hurtige investering. Denne gang kaster sig tilsyneladende ud i grøn omstilling. Du skal nok ikke regne med, at deres motivation er at redde verdenen. Det handler meget mere om, at tjene en masse hurtige penge, så de kan opretholde deres liv i overhalingsbanen. Men det er ikke en livstil uden personlige omkostninger.

Serien gav genlyd, fordi den var baseret på virkelige hændelser. Ud fra diverse interviews med rige finansmænd havde man stykket nogle historier sammen, der beskrev den mørke side af finans verdenen i Norge. Seriens skaber hævder, at 70% er virkelighed og at det mest moralsk forkastelige i serien faktisk er sket i virkeligheden.

’Exit’ er også kendetegnet ved fremragende skuespillere. Under nærmest umulige ods formår de at tilføre en grad af menneskelighed, der gør, at man alligevel har lyst til at se mere. Bedst er Tobias Santelmann, som vi herhjemme kender fra sæson 2 af ’Den som dræber’.

Den danske skuespiller Jesper Christensen er i øvrigt med i den kommende sæson.

Der er premiere på NRK d 2. marts men det vides ikke hvornår, at serien får dansk premiere. De to forgående sæsoner kan streames på DR og kan varmt anbefales. Forhåbentlig får tredje sæson også premiere der på et tidspunkt.