Ny ‘Hellraiser’ får ‘Batman Begins’ forfatter med ombord

Clive Bakers legendariske kult-gyser ’Hellraiser’ fra 1987 fik 9 efterfølgere, men ingen af dem ramte den originalitet og nerve som den første film. Ja, rent faktisk så har den sidste håndfulde efterfølgere været en lidt pinlig affærer at være vidne til. Men, der er fans som altid har haft håbet om, at ’Hellraiser’ igen ville viser sine store blodige tænder, og at Hellraisernogle ville give universet den respekt og behandling den fortjener. Den tid lader måske til at komme nu! For ikke nok med, at det respekterede produktionsselskab Spyglass Entertainment har taget tjansen om at genskabe dette unikke horror-univers, ja så har man også hyret en af Hollywoods store forfattere.

For ifølge The Hollywood Reporter, ja så er David S. Goyer meldt sig som både forfatter og medproducer på dette projekt. Goyer er mest kendt for at have skrevet manuskript til ’Batman Begins’, ’Man of Steel’ og de tre ’Blade’ film med Wesley Snipes. Der er ingen detaljer om hvordan man vil gribe historien an, men Goyer har altid været kendt for at komme op med gode idéer, så mon ikke han er manden og frelseren, som mange fans har ventet på. Kender man ikke til filmserien, så det hele bygget op omkring en æske der åbner frygtelige genveje til helvede, om med det helvedets ”håndlangere” kaldet cenobites, der kommer ind i vores verden, for at bringe enhver der åbner boksen død og smerte.

Hellraiser

Et par udtalelser er der blevet udgivet. B.la fra Spyglas direktøren, Gary Barber: ”For generations, his (Barker’s) brilliantly twisted and imaginative Hellraiser haunted the minds of moviegoers with its searing imagery of Pinhead.”

Barber udtalte også, at Goyer er den rette forfatter til at bringe Bakers gyser-arv videre. Goyer selv udtalte: “Having the chance to reimagine Pinhead and the Cenobites for a new audience is a nightmare-come-true. Gary is a true fan as well and we’re committed to making something dark and visceral.”

Og mere får vi indtil videre ikke for den 25 øre, men i tiden, hvor vi ser det ene remake og reboot efter det andet, mon ikke så, at en ny ’Hellraiser’ ville passe ind i den trend. Dog, så har skribenten sine bekymringer, om nytidens publikum er til det læderindbundet og visuelle S/M artistiske univers i dag. Ikke at man skal finde den slags tiltrækkende (hvilket jeg ikke gør), for at nyde filmserien, men det kan måske virke forkert i disse tider, at have sådanne stærke undertoner. Men hey, hvis de unge kan se det som en slags ’50 Shades of Grey’, hvor varen modsat den film bliver leveret, og de er til litervis af blod… ja, så er det måske den vinkel man skal lokke dem ind i biffen med. Filmpuls skal nok rapportere mere omkring denne film, når der kommer ekstra information ud.

Hellraiser

Copyright: Dimension Films / Miramax / New World Pictures / Mondo
Kilde: THR / Collider