Se ‘Broen’ på Netflix

Der ligger en død kvinekrop på broen mellem Danmark og Sverige. Den øverste halvdel, ligger indenfor svensk territorium, som hurtigt bliver identificeret som torsoen af et fremtrædende byrådsmedlem i Malmø. Den anden del, tilhøre en københavnsk prostitueret, der har været forsvundet i løbet af året før.

Sagen lander i første omgang hos, sære og nørdede svenske kvindestrømer Saga Norén(Sofia Helin), der synes at mangle situationsfornemmelse og ikke mindst social pli. Læg dertil at hendes humor er som at se på, at naboen vasker tøj. Hun kan sammenlignes med Clare Danes´ rolle i Homeland.

Broen 1

Martin Rohde (Kim Bodnia), er en midaldrende dansk detektiv med et ”træt-af-verden” tilgang og et ansigt, der ligner en uredt seng. Martin forsøger at få et smil ud af Saga, samtidig med at de skal løse en krimigåde, der får mere og mere eksponering fra medierne. Han er den lidt mere forstående type, og har bedre sociale kompetencer end Saga. Men men men, han har også en personlig aktie i de kriminelle handlinger omend ufrivillig.

Serien er smukt skudt i en permanent dysterhed, og Broen er på flere niveauer mere end en detektivhistorie men også en fortælling om to kulturer. Med andre ord det tager mere end en bro til at overvinde kløften mellem vores to hovedrolleindehavere.

Serien er sygt spændende og på en del områder, det bedste vi har set til dato af et Dansk-Svensk drama samarbejde. Det er lykkedes at holde et højt spændingsniveau med et sindrigt plot, der bliver ved med at udvikle sig i nye uforudsigelige retninger. Glæd dig.

Se både sæson 1 og 2 af Broen på Netflix