Se tv-serien ‘The Borgias’ på Netflix

‘The Borgias’, se de to første sæsoner på Netflix

Måske du var en af dem, som mig, som faldt pladask for den historiske tv-serie ’The Tudors’, om den sindssyge kong Henry den 8 og hans maaange koner. ’The Tudors’ kan også ses på Netflix, men det er ikke den jeg vil anbefale i dag. Jeg vil tilgengæld anbefale en mindre kendt serie, som er lige noget for dig, hvis du elskede ’The Tudors’, nemlig: ’The Borgias’.

’The Borgias’ indeholder den historiske spænding og dramatik, samt enorme magtsyge, som også var at finde i ’The Tudors’, men denne gang er det selveste paven og hans familie der er i centrum.

The Borgias

Serien foregår i Italien, år 1400-1500, hvor landet styres af de magtfulde rige familier, som udgør Vatikanet. ’The Borgias’ centrer sig omkring den spanske Rodrigo Borgia, som ved hjælp af korruption og magt bliver valgt til pave når den forrige dør. Borgia tager navnet Alexander VI og påtager sig derefter alt magt og styre af landet. Serien fokuserer på ham og hans magtsyge og blodtørstige familie, som består af 3 sønner (den ene for lille til rigtig at have en rolle), en datter og hans tidligere kone, samt elskerinden. Der er vold, korruption, sex og store dramaer, mellem landets store familier, mellem de forskellige lande og især indbyrdes i familien.
Serien fortjener virkelig et kig. Den er fantastisk medrivende, virkelig spændende og hvis man elsker historiske dramaer, så er det et must. Serien er ikke bange af sig, men går heller ikke til vilde ekstremer når det handler om sex og vold, hvilket er meget befriende. Karakterne er utrolig stærke, og er alle mere eller mindre lidt sindssyge, hvis de ikke er det i starten, så bliver de det ihvertfald af den magt pavefamilien får. Paven spilles stærkt af den fantastiske Jeremy Irons, men udover ham, består castet hovedsageligt af ukendte skuespillere. Den ældste bror, Cesare, spilles af canadiske François Arnaud. Den i starten meget uskyldige lillesøster Lucrezia, spilles af smukke Holliday Grainger og den næstyngste bror Juan, spilles af David Oakes (The Pillars of the Earth). De er alle tre meget talentfulde, og bærer historien og selve serien lige så meget som Jeremy Irons.

’The Borgias’ har, og får desværre kun, 3 sæsoner. Den blev aflyst, selvom der var planlagt 4 sæsoner. Sørgerligt, at serien ikke bliver afsluttet! Men den bestemt alligevel værd at bruge sin tid på.
Det er en serie man rigtig kan blive afhængig af, her i juleferien hvor man har tid til at flade ud på sofaen! Når jeg først får startet et afsnit, så er det svært at stoppe!

Giv lige serien en chance selvom traileren ikke giver så positivt et indtryk. Kunne simpelthen ikke finde en ordentlig trailer!

Den smukke openingen credits-sekvens giver et endnu bedre billede af serien: