Bridgerton sæson 2
Copyright: netflix

Serieanmeldelse: Bridgerton sæson 2

Da serien ‘Bridgerton’ havde premiere i december 2020 tog den hurtigt verden med storm. Det var en af de serier som alle snakkede om, og alle havde en mening om. Nu er den længe ventede Bridgerton sæson 2 endelig kommet. Kan den leve op til sin forgænger?

Hvad handler det om?

Serien er baseret på en bogserie, og hver bog handler om en af Bridgerton-børnene. Den forrige hovedperson, Daphne, er derfor næsten ikke med i denne nye sæson. Derimod er det familiens ældste bror, Anthony, der er i fokus. Han skal finde sig en kone, som kan være den perfekte viscountess ved hans side. Her er fokus mere på den rette kvinde, med de rette egenskaber, og ikke kærlighed. Sideløbende følger vi familien Sharma, hvor storesøster Kate forsøger at hjælpe lillesøster Edwina (som bliver kåret af dronningen som sæsonens “diamond”) med at finde den rigtige mand.

BRIDGERTON sæson 2
Copyright: Liam Daniel/Netflix

Kan jeg anbefale den?

Sammenlignet med sæson 1 er der mere kød på denne sæson. Konflikten og dramaet folder sig mere elegant og sammenhængende ud over hele sæsonen, og klimaks og forløsning kommer først til sidst. Det synes jeg er en styrke. Ærlig talt, så synes jeg sidste halvdel af sæson 1 var for meget sex og for meget “frem og tilbage”-konflikt, som hurtigt blev enormt gentagende og trættende. Her formår sæson 2 at holde interessen kørende igennem alle afsnittene. 

Det ikke fordi plottet i denne sæson er uforudsigeligt – for det er ret let at regne ud helt fra starten af, præcis hvor vi skal hen og hvor det hele skal ende. På det punkt kunne jeg godt have tænkt mig lidt mere opfindsomhed.

Jeg er dog ret stor fan af den kvindelige hovedrolle, Kate, og nyder generelt at se de stærke selvstændige kvindelige karakterer, som denne serie er bygget op af. Derudover er det en styrke, at det er en serie med mange biroller og sideløbende historier. Det gør at man stadig er nysgerrig på en ny sæson. 

Jeg er også ret stor fan af, at det er et nyt barn og et nyt par, som vi følger i hver sæson. Ellers ville jeg uden tvivl komme til at kede mig. Seriens univers i sig selv kan sagtens bærer dette skift mellem hovedroller. 

Musikken har som altid en speciel og lidt skør plads. Sangene er moderne pop-numre, som vi alle kender, lavet om til instrumentelle klassiske versioner med violiner og lignende, så de lyder som sange fra 1800-tallet. Det er bl.a. “Material Girl” af Madonna og “Dancing On My Own” af Robyn. Det er en sjov gimmick, men ikke mere end det for mig. Jeg tror andre er mere oppe og køre over det, end jeg er. 

Derudover kan man nyde flotte kjoler og indretning i de forskellige paladser og herskabsboliger. Visuelt er det en serie fyldt med farver og lyse toner, hvilket gør den dejlig frisk at se på. 

Overordnet set vil jeg uden tvivl anbefale sæson 2 til dem, som var begejstret over sæson 1. 

Bridgerton sæson 2 - kan ses på Netflix
Kort fortalt
Sæson 2 tager fint op hvor sæson 1 slap, og har heldigvis valgt at tage nye og mere spændende valg. Karaktererne i denne sæson er mere interessante og konflikten mere udfoldet, men desværre er plottet også enormt forudsigeligt. Men underholdning mangler man ikke, og jeg er også klar til at kaste mig over sæson 3, når den kommer!
Samlet bedømmelse
LÆSERNES BEDØMMELSE3 stemmer
4