Anmeldelse af Heartstopper på Filmpuls.dk Netflix
Copyright: Netflix

Serieanmeldelse: Heartstopper

Hvad handler den om?

‘Heartstopper’ er en britisk coming of age romcom-serie baseret på en webcomic af samme navn. Den handler om de 15-16 årige Nick og Charlie som forelsker sig i hinanden. Serien viser deres forhold, og hvordan deres venskab udvikler sig og bliver tættere og tættere. ‘Heartstopper’ består af 8 episoder og kan ses på Netflix. Serien har haft stor popularitet, og en ny sæson er allerede annonceret. 

Vil jeg anbefale den?

Så er der dømt feel good med store bogstaver. ‘Heartstopper’ er den perfekte sommerferie-serie, som man sluger på 1 eller 2 dage, og som bringer mega godt humør til sommersindet – selv når det danske sommervejr viser sig fra sin dårlige side. Hver af de 8 afsnit er på ca. 25 minutter, og derfor er den hurtigt set. 

Hvis du ikke formår at sidde med et sødt smil og en krop fyldt med kærlighed, imens du ser ‘Heartstopper’, så må du være god til at distancere dig fra det audiovisuelle medie. Nøj, denne serie varmede virkelig mit hjerte. Jeg er total forelsket i hovedkarakterne, og ikke mindst deres forhold. Denne intense og enormt søde teenageforelskelse, som bare blomstrer og fylder maven med sommerfugle. Hvor er de simpelthen så umådelige søde! Nick og Charlie er simpelthen bare umulige ikke at elske. Jeg har lyst til bare af knuge dem tæt til mig og klappe dem på hoved. 

Anmeldelse af Heartstopper på Filmpuls.dk Netflix
Copyright: Netflix

De to skuespillere som spiller hovedkaraktererne, Kit Connor og Joe Locke, gør det virkelig godt. De blikke de sender hinanden, de enorme akavede og generte interaktioner, den søde og forgabte forelskelse man ser på deres ansigter, når de kigger på hinanden. Jeg er virkelig imponeret. Og hvor er det dog en befrielse, at man har castet skuespillere, som faktisk er teenagere til at spille teenage-karakterer. Det kan man altså bare virkelig mærke og se, og det gør serien enorm troværdig.

Visuelt bruger serien af og til nogle fine små animationselementer. Bl.a. kommer der nogle gange små hjerter frem, når karaktererne kigger på hinanden, eller lyn, når de rør ved hinanden. Jeg synes det ret sødt og passer godt til universet. Men jeg synes de skulle have gået lidt mere “all in” på konceptet, og have brugt det oftere og mere markant. 

Anmeldelse af Heartstopper på Filmpuls.dk Netflix
Copyright: Netflix

‘Heartstopper’ er virkelig en ægte feel good og coming of age-serie, når det er aller bedst og når det er aller sødest. Men hvis du ikke er til romantik eller coming of age, så kan den måske være lidt for meget og for sukkersød. Hos mig gik den tilgengæld lige i hjertet, og føles hverken overdreven, overfladisk eller urealistisk romantiseret.

Udover de typiske emner som forelskelse, venskaber, skole og mobning, så har serien et ekstra lag som omhandler seksualitet – og berør bl.a. fordomme og mobning baseret på seksualitet – men også forvirring over ens egen seksualitet. Dette giver lige et ekstra touch til serien, som gør at den indeholder endnu en bunke af konflikter. Det gør også at den virker lidt mere “frisk”, og samtidig mindre stereotyp og gentagende i sin brug af de klassiske emner fra coming of age romcom-genren. 

Heartstopper kan ses på Netflix
Kort fortalt
'Heartstopper' er feel-good, når feel-god er bedst. Man sidder med et sødt smil på igennem hele serien, og samtidig med at karaktererne forelsker sig i hinanden, forelsker man sig også selv i dem. En klar anbefaling herfra, hvis du vil se sommerens sødeste og mest hjertevarme serie.
Samlet bedømmelse
LÆSERNES BEDØMMELSE8 stemmer
6