Klovn - Sæson 9: Senfølger
Copyright: Per Arnesen/TV2

Serieanmeldelse: Klovn – sæson 9: Senfølger

Casper Christensen og Frank Hvam er tilbage med en ny sæson af ‘Klovn’. Den nye sæson kan streames på TV2 Play.

Hvad handler den om?

I den 9. sæson af ‘Klovn’ følger vi komikerparret Frank og Casper som er ude på nye pinligheder. Sæsontitlen ‘Senfølger’ refererer til de handlinger, som Frank foretager sig som medfører konsekvenser for hans liv.

Vil jeg anbefale den?

Undertegnede skal ikke lægge skjul på, at der var ikke stor optimisme omkring annonceringen af den 9. sæson af ‘Klovn’. Det skyldes, at dette nu er den anden sæson der er blevet lavet siden filmen ‘Klovn: The Final’ fra 2020 som ifølge Casper Christensen og Frank Hvam var deres sidste skud i bøssen med ‘Klovn’. Men begejstringen fra komikerparret om at lave mere ‘Klovn’ vil ingen ende tage, og dette kan især bemærkes i den nye sæson ‘Senfølger’.

Hvis man er stor fan af ‘Klovn’, så vil man i den grad blive tilfredsstillet, da den nye sæson indeholder alle de gimmicks som man kender fra ‘Klovn’ universet. Alt fra de skæve tricks og regler som Casper finder på, og Franks klodsethed som skaber problemer for ham selv og Casper. Dynamikken mellem Casper og Frank er stadig fantastisk, og man har svært ved at holde smilet tilbage, når man ser dem forsøge, at finde på løsninger der kan redde dem ud af deres pinligheder.

Copyright: Per Arnesen/TV2

Et nyt element som giver den nye sæson et frisk pust er, at de kvindelige skuespillere har fået en mere markant rolle i denne sæson. Dynamikken mellem Mia og Frank har aldrig været bedre end den er i denne sæson, hvor Mia giver Frank modspark, og samtidig er Mias rolle i hvert afsnit mere fremtræden. Caspers kæreste Fnug (Camilla Lehmann) er også en god modspiller til Casper, da hun har stort fokus på feminisme hvilket sætter en stopklods for, hvad Casper må og ikke må. Dette ses blandt andet i et af afsnittene, hvor Casper vil købe iransk caviar men får strengt at vide fra Fnug, at det er kvindeundertryggende at have en dåse caviar fra Iran stående i deres hjem.

En tredje karakter som også har fået en større rolle er Bo (Marcus Jess Petersen). Bo blev først introduceret i ‘Klovn: The Movie’ fra 2010 og har siden haft nogle korte gæsteoptrædener i diverse afsnit i de sidste to sæsoner. I denne sæson har Bo fået en mere betydelig rolle for serien efter, at han i sidste sæson begyndte at arbejde for Frank og Casper på deres kontor. Kontra sidste sæson, er Bo mere involveret i diverse afsnit i denne sæson således, at hans rolle får betydning for afsnittenes historie. Blandt andet i afsnittet med den iranske caviar får Bo til opgave at opbevare caviaren hjemme hos sig selv, hvilket ikke ender ikke godt.

Copyright: Per Arnesen/TV2

Som altid er der også et stort antal af gæsteoptrædender fra diverse kendisser heriblandt Magnus Millang, Mads Brügger, Mikael Bertelsen og Sofie Linde. Det er især i afsnittet ‘Et portræt af en tennisklub’, hvor Casper og Frank får selskab af diverse kendisser, da komikerparret i afsnittet spiller tennisturnering mod andre kendisser. Højdepunktet er især at se, hvordan Frank og Magnus Millang toppes med hinanden gennem afsnittet, da de ikke bryder sig om hinanden.

Klovn sæson 9 kan ses på TV2 Play
Kort fortalt
Som nævnt, var undertegnede ikke optimistisk om hvorvidt Casper Christensen og Frank Hvam stadig havde ideerne til at skabe en ny sæson af Klovn. Jeg må dog tage hatten af, fordi jeg er blevet modbevist. Casper Christensen og Frank Hvam har stadig ideerne. De pinlige konsekvenser der sker på grund af deres handlinger er tåkrummende og dynamikken mellem Casper Christensen og Frank Hvam er stadig fantastisk. Det er en stor fornøjelse at se komikerparret endnu en gang ude på nye pinligheder. Endnu en vellykket sæson af Klovn!
Samlet bedømmelse
Din bedømmelse43 stemmer
4