Læs anmeldelsen af "Love, Victor" på Filmpuls.dk
Mitchell Haddad, Disney+ / Hulu

Serieanmeldelse: Love, Victor

LÆSERNES BEDØMMELSE1 Stem
4

Disney bestilte oprindeligt denne serie baseret på hitfilmen “Love, Simon” (baseret på bogen af samme navn), men serien endte hos Hulu, hvor den havde premiere i sommers. Nu er den tilbage hos Disney i Danmark, hvor den nu kan ses på Disney+

Anmeldelsen er baseret på de første to episoder.

Hvad handler den om?

Teenageren Victor er flyttet med sin familie fra Texas til Atlanta, hvor han skal gå på Creekwood High School, der for et par år siden havde den berømte Simon som elev. Simon blev kendt efter, at han erklærede sin kærlighed til sit crush på et pariserhjul.

Victor og Simon har det tilfælles, at de begge er homoseksuelle, dog er Victor bange for at fortælle det til sine forældre, da de er ret religiøse. Samtidig er det ikke helt nemt at være ny på Creekwood High School, hvor opmærksomhed fra den populære pige, sætter en skydeskive på Victors ryg.

Serien foregår i samme univers som “Love, Victor” og bygger endda videre på Simons historie, dog uden at de mest vigtige karakterer fra filmen medvirker – i hvert fald ikke i de første to episoder.

Anmeldelse af "Love, Victor" på Filmpuls.dk
Mitchell Haddad Disney+/Hulu

Kan jeg anbefale den?

Jeg var fan af “Love, Simon”, da den havde premiere i 2018, og jeg havde også læst bogen før. Derfor var det en behagelig overraskelse, da jeg fandt ud af, at den blev lavet som serie. Spørgsmålet var bare hvordan, de vil gribe serien an.

Det fungerer godt, at serien hedder “Love, Victor” og ikke “Love, Simon” for Simons handling blev fint rundet af i filmen. Dog er der mange referencer i serien til filmen, allerede fra første klip. Victor kommunikerer med Simon gennem beskeder på Instagram, hvor han fungerer som en slags mentor for Victor. Det er endda Nick Robinson, Simon selv, der lægger stemmen til sin karakter.

“Love, Victor” er ikke bare en serie om en homoseksuel dreng, der er bange for at springe ud. Den er så meget mere end det, fordi Victor er så meget mere end det. Han er venlig, generøs og interessant som karakter udover hans seksuelle præferencer. Det er ellers en fælde som mange serier falder i. Victor har andre problemer, da han f.eks. ikke kan betale for at komme på et af sportsholdene. Hans seksualitet er en stor del af serien, men det er ikke det eneste, der betyder noget. Det er jeg stor fan af. Derudover er Victor heller ikke helt sikker på sin seksualitet – eller identitet i det hele taget- hvilket er ret interessant.

Anmeldelse af "Love, Victor" på Filmpuls.dk
Mitchell Haddad Disney+ / Hulu

Victors familie er ikke en perfekt familie, forældrene skændes, og søsteren har problemer. Det er et ok realistisk billede af en familie i forhold til, at det er en ungdomsserie.

Serien formidler mange budskaber og problematikker til dens relative unge målgruppe men på en stuerent og god måde, men det betyder også, at der indtil videre ikke gås så meget i dybden med alle problematikkerne. Allerede virker det som om, at serien vil fortælle om rigtig meget, og dermed ikke går nok i dybden, hvilket er ærgerligt.

Michael Cimino, der spiller  Victor, gør et solidt stykke arbejde. Han er ikke fantastisk, men han er helt fin, og man kan sagtens holde ud af se på ham som hovedrolle. Hans ven Felix, spillet af Anthony Turpel, er dog en virkelig belastende karakter, og skuespillerens præsentation gør det ikke ligefrem bedre. Han spiller bestemt ikke godt. Så det er meget blandede præsentationer, som castet leverer.

 

"Love, Victor" kan ses på Disney+ fra d. 23. februar 2021.
Kort fortalt
"Love, Victor" er en hyggelig, fin serie, der har en realistisk hovedkarakter, der står overfor en række interessante dilemmaer. Den formidler vigtige emner på en god måde til sit relative unge publikum, og jeg skal bestemt se resten af sæsonen - og sæson 2 til den tid.
LÆSERNES BEDØMMELSE1 Stem
4