Our beloved summer anmeldelse, k drama, netflix
Copyright: Netflix/SBS

Serieanmeldelse: Our Beloved Summer

‘Our Beloved Summer’ overtog hurtigt Korea og kom på de flestes læber, da første episode havde premiere 6. december 2021 på tv-kanalen SBS TV – og heldigvis for os, samtidig også internationalt på Netflix. Hver uge kom to nye episoder, og ‘Our Beloved Summer’ lå højt på både globale og mange nationale top 10-lister verden over. Men er k-dramaet så hele hypen værd? 

Hvad handler den om?

‘Our Beloved Summer’ er et ægte romantiskdrama med en god potion humor. I serien følger vi de to hovedpersoner, Choi Ung (Choi Woo-shik – fra ‘Parasite’) og Kook Yeon-soo (Kim Da-mi), som begge nu er i slut 20’erne. Da de gik i high school optog de en dokumentarserie sammen, og på trods af de undervejs blev kærester, er de sidenhen blevet uvenner og har svoret aldrig at se hinanden igen. Men serien går viralt igen nu 10 år efter, og de to ender med at skulle mødes igen og er tvunget til at stå foran dokumentar-kameraerne på ny. 

Kan jeg anbefale den?

Hvis du spørger mig, så er ‘Our Beloved Summer’ romantik når det er bedst. Historien der fortælles over 16 episoder er hjertevarm og livsbekræftende. Samtidig med den er enormt nede på jorden og virkelighedsnær. Fortællingen er ikke storladen og overdreven, men føles som et portræt af noget, der kunne være sket i virkeligheden. Karaktererne har alle så mange sider og facetter, og så mange forskellige små personlighedstræk og dimensioner – hvilket gør at de føles som ægte mennesker. Det gør også at de aldrig bliver kedelige at følge og observere. Jeg endte med virkelig at holde meget af dem, og sidder nu med en følelse af, at jeg har sagt farvel til nogle gode venner, jeg har tilbragt 16 timer med. Noget jeg i høj grad satte pris på i serien er også, at der ikke er en “skurk” og den er uden stor ondskab. For den virkelige verden er bare ikke sort og hvid på den måde. ‘Our Beloved Summer’ er på mange punkter virkelig en feel-good-serie. 

Choi Woo-shik, som du nok kender fra filmen ‘Parasite’, gør det fantastisk som den stille Choi Ung. Hans karakter er umulig ikke at falde for, og man har konstant lyst til at give ham et kram og et klap på hoved. Kim Da-mi gør det også fantastisk som Kook Yeon-soo, og de to hovedroller har en fantastisk kemi – en som ikke nødvendigvis skaber gnister og stort fyrværkeri, men derimod varme og hvad føles som dyb ægte kærlighed og gensidig respekt. Der er specielt en scene, hvor de to står ude i øsregnvejr, hvor solen samtidig skinner – lyset er simpelthen så gudesmukt, og deres skuespil går op i en højere enhed. Den scene tror jeg aldrig jeg glemmer. 

‘Our Beloved Summer’ er samtidig en serie som er fyldt med dejligste, rolige og hyggelige sange. 

Du kan nu ikke være i tvivl om, at jeg giver min største anbefaling af ‘Our Beloved Summer’. Sæt denne serie på med det samme, og få lidt varme og glæde ind i kroppen.

Our Beloved Summer kan ses på Netflix
Kort fortalt
Få varme, kærlighed og glæde ind i kroppen ved at sætte den fantastiske serie på. Karaktererne er så dejlige at man ender med at forelske sig i dem alle, og når serien slutter, kan man ikke andet end at føle lykke over hvor karaktererne er endt, men også sorg over at skulle sige farvel til, hvad føles som ens rigtige gode venner.
Samlet bedømmelse
LÆSERNES BEDØMMELSE0 stemmer
6