Copyright: Cr. Courtesy of Netflix © 2022

Serieanmeldelse: Russian Doll sæson 2

Tre år er gået siden ’Russian Doll’  ramte Netflix. Nu er komediedramaet om tidsfangen Nadia endelig tilbage i sin anden sæson.

Jeg var i sin tid overrasket over at høre, at den ville blive fornyet til en anden sæson. Seriens første sæson virkede med sin twist på ’Groundhog Day’ konceptet som en perfekt miniserie. Alligevel var det også grund til, at være spændt på dens fortsættelse.

Skaberne af serien, Leslye Headland (Co-producer af  ’Single Drunk Female’ og manuskriptforfatter på ’Sleeping with Other People’),  Natasha Lyonne som spiller seriens hovedrolle og særligt komediegeniet Amy Poehler (bl.a. kendt for sin rolle både foran og bag kameraet i ’Parks and Recreation’) får en til at føle sig i trykke hænder. At føle, at der er en grund til, at de har valgt at fortsætte historien om Nadia i en anden sæson.

’Russian Doll’ sæson 2 kan streames på Netflix.

Copyright: Cr. Courtesy of Netflix © 2022

Hvad handler den om

Nadia fylder snart 40 år, hvilket betyder sæson 2 fortsætter fire år efter, Nadia og Allan var fanget i tidsloopet.

Ruth – kvinden der adopterede Nadia – er kun blevet ældre, og tidens kløer er  for alvor begyndt at gribe fat om hende.

Da Nadia tager metroen og finder sig tilbage i 80’erne i hendes mors krop, beslutter hun sig for at rette op på nutiden, ved at ændre på fortiden. En plan som Allan selvfølgelig ikke er enig i.

Copyright: Cr. Courtesy of Netflix © 2022

Vil jeg anbefale den

Serien lykkes hurtigt med at overbevise seeren om, at der er grund til at vende tilbage til Nadia.

Endnu engang må Natasha Lyonnes præstation i seriens hovedrolle roses. Rollen er tydeligt skabt til hende. Karismaen hun tilfører Nadia gør, at man ikke kan lade være med at holde af hende. At håbe på at hendes plan lykkes, på trods af hendes ofte hensynsløse handlinger.

I seriens første sæson, var der et modspil til denne hensynsløshed i den hensyntagende Allan, spillet af Charlie Barnett. Desværre føles karakteren til tider i seriens anden sæson som en fodnote, som skaberne ikke helt har vidst hvordan de skulle inkludere. Først i sæsonens sidste tre episoder virker det som om, de har en plan for ham.

Det er ærgerligt, for slutningen på serien første sæson, syntes at love en større, fremtidig relation mellem Nadia og Allan, som man havde håbet at se mere af.

Det hele giver en følelse af, at serien ikke er helt så selvsikker i sin historie, som den var i første sæson. Her følte man at scenerne havde en perfekt længde, og alle havde et formål med seriens overordnede historie og karakterudvikling.

Copyright: Cr. Courtesy of Netflix © 2022

I denne sæson er manus desværre ikke lige så stramt skrevet. I seriens midte føler man, at det hele går lidt langsomt. Ligesom med Allans karakter, føler man først den rigtigt finder sit fodfæste og kommer op i første sæsons gear, i de sidste tre episoder. Men så bliver det til gengæld også virkelig godt. Desværre er det bare en smule for sent.

Ideen bag anden sæson skal dog roses. Her fokuseres på Nadias (og når de husker det, Allans) families fortid, at få dem til at gå i – vitterligt – deres fodspor, og lære mere om dem selv og livet.

Det kommer der både sjove og rørende scener ud af. Men når sæsonens sidste rulletekster rammer skærmen, sidder man desværre ikke tilbage med samme tilfredshelsfølelse som efter første sæson.

'Russian Doll' sæson 2 kan streames på Netflix
Kort fortalt
Anden sæson af ’Russian Doll’ lever desværre ikke helt op til dens første sæson. Selvom det er sjov, rørende og fin underholdning, føler man ikke, at skaberne har et lige så stramt greb om historien, som de havde om første sæson. Alligevel kan man ikke lade være med at håbe, at dens unikke univers vender tilbage i en tredje sæson.
Samlet bedømmelse
Din bedømmelse0 stemmer
3