Skribentens filmhylde: Jack Frost

Velkommen til ‘Skribentens filmhylde’. Hér hiver en skribent en film ned fra hylden, og kommer ikke kun med en vurdering af filmen, men også ekstra materiale, cover osv. Og ja, vi taler altså hér om fysiske film, som mange stadig samler på, i stedet for udelukkende at leve i streamings verdenen.

Prod. år: 1997 / Instruktør: Michael Cooney 

Nu er det jo 1. december, så hvad er mere veloplagt end en julefilm. Men siden denne skribent også er horror-fan, ja så må man jo kombinerer genrene, så mød ‘Jack Frost’. Han er en berygtet seriemorder, som flygter fra sin fangetransport, men blive uheldigvis udsat for et specielt kemikalsk stof der forvandler ham til en snemand… men dette gør ham bare endnu mere sulten på at starte en ny serie af mord og kaos.

 

Ja, det er sådan groft skitseret hvad ‘Jack Frost’ går ud på, og nej, denne film skal ikke sidestilles med julefilmen af samme titel med Michael Keaton, der ikke er en horrorfilm, men en ren uskyldig familiefilm.
Dette er horror… aaah, nok mere gyser-komedie (altså en tripel genre film), men vi taler altså om en snemand der ved juletid går fuldstændig amok imens han spyder julerelaterede oneliners af. Og det lyder rigtig plat, hvilket det lige akkurat er. Derfor gør man sig klog i at tage den skæve nissehue på, før man sætter filmen ind i maskinen.

Filmen præmis er absurd morsomt, desværre så er det ikke alle scener som er skægge hvad angår levering af onelinerne, men alligevel overgiver man sig til dette “no brainer” underholdning. Mordene er morsomme, men for det meste ganske ublodig, hvilket nok vil skuffe hardcore-gore-nørderne, der på dette felt ville have det, som at spise en smeltet regnbue-is.

Er der så jule-overraskelser i ekstra materialet?

Nej, desværre ikke. Jeg ejer blu-ray udgaven fra Vinegar Syndrome, som er en amerikansk udgiver af kultfilm. Men selvom de har nogle herlige titler, så er de ikke kendt for at spække deres blu-rays og dvd’er med ekstra materiale. Dog så får man et dugfrisk 2k restaurering af filmen, en introduktion såvel interview med instruktøren, interview med manden der spiller ‘Jack Frost’ såvel filmens fotograf. Så sammenlignet med andre udgivelser fra dette label, så er det “meget”. Nå ja, så kan man også vende coveret.

Er den så værd at have på hylden?

Ja, for denne skribent. Men, det kommer helt an på hvilken slags samler du er, og om du kan gå på kompromis, og tillade at ikke kun rene mesterværker og A-film pryder din samling. Hvis du som mig nyder at samle kultfilm, og skabe sektioner med undergenre, som f.eks. jule-gysere…. ja, så er der ingen tvivl om, at ‘Jack Frost’ skal ejes og haves.

Copyright: A-Pix Entertainment / Vinegar Syndrome

 

More Stories
Booksmart. Kaitlyn Dever, Beanie Feldstein. Filmpuls.dk
Filmanmeldelse: Booksmart