Filmpuls logo
Filmpuls logo

Skribentens filmhylde: ‘My Bloody Valentine’

Velkommen til ‘Skribentens filmhylde’. Hér hiver en skribent en film ned fra hylden, og kommer ikke kun med en vurdering af filmen, men også ekstra materiale, cover osv. Og ja, vi taler altså hér om fysiske film, som mange stadig samler på, i stedet for udelukkende at leve i streamings verdenen.

Prod. år: 1981 / Instruktion: George Mihalka

Siden det jo er Valentins Dag eller rettere sagt dagen for forøget omsætning hos blomsterbutikkerne, ja så synes skribenten at denne film er den rette til sådan en “begivenhed”. Stort set alle helligdage og særdage har fået deres egen gyserfilm, og selvfølgelig også den 14. Februar.

Denne canadiske slasher-perle, er med tiden gået hen og blevet en kult-favorit i blandt mange gyserfans. Den blev lavet tilbage i 1981, som var året, hvor der blev udgivet flest slasher og gyserfilm, der alle blev lavet for få dollars, med næsten garanti for pengesucces ved udgivelse. Og ‘My Bloody Valentine’ er bestemt en af de bedre og mere holdbare af slagsen.

Filmen foregår ved en amerikanske mineby, hvor der engang skete en ulykke, som fangede seks minearbejdere under jorden ved Valentins dag. Kun en overlevede, Harry Warden. Men Harrys tid fanget under jorden gjorde ham sindssyg, hvilket førte ham til mord og senere indlæggelse på den lokale lukkede anstalt, hvor han senere flygtede fra. Nu flere år senere, så tør det lille minesamfund igen at fejre kærlighedens dag, men efterhånden begynder folk en efter en at forsvinde…. er Harry mon vendt tilbage igen?

Så er der lagt i kakkelovnen til noget godt, og dette er klart en perfekt “date-film”, som man kan nyde over hjerteformede æsker med chokolade. Det er en habil lav budget-slasher, med karakterer som man kan lide og gode mordscener. I 2009 kom der såmænd også et remake under titlen, ‘My Bloody Valentine 3D’, som bestemt har sine momenter, men det er originalen som klart vinder. På skribentens filmhylde har man stadig dvd’en udgivet af Paramount Pictures, og selvom man rigtig gerne vil opdatere filmen til blu-ray formatet, så er prisen for denne latterlig høj lige nu. Men der skal ikke herske nogen tvivl, at selvom det ikke er den bedste slasher der nogensinde er sat sammen, så er det bestemt den bedste Valtentins Dags film!

 

Copyright: Paramount Pictures / UIP