‘The 100’ er kommet til Netflix!

Plot: For 97 år siden ødelagde en atomkrig jorden, og det der er tilbage af menneskeheden roterer rundt om jorden på en rumstation. Der er få resourcer, og befolkningen holdes nede, ved 1-barnspolitik og at alle kriminelle bliver slået ihjel. De kriminelle under 18 år, sidder i fængsel til de er “voksne” og kan blive henrettet.

Rumstationens overlevelsessystem forværres, og der bliver taget en beslutning om, at 100 unge kriminelle under 18, skal sendes tilbage til jorden, for at se om den nu er blevet beboelig og om menneskene kan overleve der.

De 100 kriminelle unge skal skabe et samfund på jorden. Der er alfa-hanner og alfa-hunner og mange forskellige holdninger til hvordan tingene skal styres. Og måske er de ikke de eneste mennesker på jorden?

the 100

Jeg må lige starte med at understrege, at ‘The 100’, måske ikke har et helt unikt plot, og ikke er en super dyr serie, med skuespil og manuskript i topkvalitet. Og samtidig er meeeeget amerikansk på mange punkter. Man skal bare være indstillet på, at det er dét man går ind til! For så er man klar til at se en seriøst fed serie, som er virkelig underholdende, spændende og har rigtig mange gode kvaliteter. Plottet har det da også med at overraske og karakterne begynder man enten virkelig at hade eller elske. Jeg har været fanget af serien fra starten, og har slugt episoderne på kort tid.

Science-fiction elementet er ikke særlig voldsomt, og er mest af alt dystopisk/post-apokalyptisk – hvor samfundet på mange måder ikke er særlig langt fra vores.
Jeg får lidt en følelse af ‘Lost’ når jeg ser den, den er bare lidt mindre avanceret og indviklet… og dog, serien udvikler sig gennem episoderne og sæsonerne. Jeg er i gang med anden sæson, og jeg må da sige at der sker en del. Så hvis du er til ‘Lost’, så skal du helt klart give ‘The 100’ en chance! (Og så er Henry Ian Cusick, som spiller Desmond Hume i ‘Lost’ også med i ‘The 100’, wuhu!)