9 april trailer

Trailer til det danske krigsdrama ‘9. april’

Et drama om danske soldaters kamp…

Natten til den 9. april 1940 alarmeres den danske hær. Tyskerne har krydset grænsen, Danmark er i krig mod Europas stærkeste hær. I Sønderjylland beordres en dansk fortrop bestående af cykel- og motorcykel delinger ud for, imod alle odds, at bremse overmagten indtil de danske forstærkninger kan mobiliseres. I de skæbnesvangre timer følger vi sekondløjtnant Sand og hans cykeldeling – de skal som de første danske soldater møde fjenden i kamp den 9. april 1940.

‘9. april’ markerer 75-året for Danmarks besættelse, og er instrueret af den forholdvis uprøvede instruktør Roni Ezra, ud fra et manuskript skrevet af den mere erfarne Tobias Lindholm. Sidstnævnte har bl.a. været med til at skrive den Oscar-nominerede danske film ‘Jagten’, samt instrueret filmsucceser som ‘R’ og ‘Kapringen’. Lindholm arbejder selv på et dansk krigsdrama med den passende og simple titel, ‘Krigen’.

‘9. april’ har en rolleliste bestående af folk som Pilou Asbæk, Lars Mikkelsen, Gustav Dyekjær Giese, Martin Greis, Joachim, Fjelstrup, Jannik Lorenzen, Mikkel Bentzen, Ari Alexander, Mathias Lundkvist, Sebastian Bull Sarning og Elliott Crosset Hove.

Filmen får premiere 12. marts 2015 i biografer over hele landet.