Skrevet den 6 marts, 2018 | af Nicolaj N. Justesen

Ny biografoplevelse åbner

Stumfilm, farvefilm, 3D-film, iMax og nu 4DX. Det er det nyeste du kan opleve i de danske biografer, hvor “en ny dimension” vil blive mulig at opleve når en 4DX biograf åbner i Aarhus d. 21. marts.

4DX har faktisk eksisteret siden 2009, hvor det koreanske firma CJ 4DPLEX udviklede det. Du har måske prøvet noget lignende i forlystelsesparker rundt omkring der har vist små animerede kortfilm, der gjorde brug af rykkende sæder, og indimellem også små vandsprøjt o.lign. for at trække dig længere ind i filmen. Og det er egentlig også hvad 4DX gør, dog i en lidt større grad end hvad jeg har set (og forhåbentlig også bedre, da jeg egentlig aldrig har været særlig imponeret af de førnævnte kortfilm). Effekterne der gøres brug af er:

4dx_01

4DX er desuden de første til at gøre brug af denne 4. dimension til spillefilm. Filmene, som teknologien bliver brugt i, er dog kun de mest “effekt-prægede”, så du kan altså ikke se ‘Call Me By Your Name’, og få følelsen af at du selv er i Italien. Til at starte med vil du kunne se den nye Tomb Raider, Pacific Rim 2: Uprising og Ready Player One i 4DX formatet, men film for de mindre, som Coco og Biler 3 kommer også ud. Her skrues der dog en smule ned for effekterne.

4DX biografen åbner som sagt i Århus, d. 21. marts, men hvis du ikke lige er i nærheden af den, så åbner der også en i Lyngby senere på året. Prisen for at se en 4DX film vil være 50 kroner dyrere end en normal biograf-tur. Om det er pengene værd, kan du læse om efter d. 21., hvor vi både vil anmelde 4DX-formatet generelt og Tomb Raider, som vil blive den første film der bliver vist i den nye biograf.Tags: , , ,


Om skribenten

Film-nørd der er større fan af instruktørerne end skuespillerne (Burton, Wright og Del Toro skaber magi!). Gode film kan komme i alle genrer, undtagen "komedier" a'la Anchorman. Historien skal hænge sammen og skuespillet skal være overbevisende, men en middelmådig film kan godt hives op af at se flot ud eller have et godt lydbilledeSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑