Copyright: Netflix

Bille August og Netflix filmatiserer Karen Blixens ‘Ehrengard’ – Får hjælp fra Dronning Margrethe!

Det er streamingtjenesten, Netflix, som har offentliggjort planerne om en filmatisering af Karen Blixens novelle, ‘Ehrengard’, fra 1962. Filmen skal instrueres af den prisbelønnede instruktør Bille August, som før har stået bag ‘Pelle Erobreren’ (1987), ‘Lykke-Per’ (2018) og senest ‘Pagten’ (2021).

I eventyret ‘Ehrengard’ følger vi den unge, Cazotte, som er selvudnævnt kærlighedsekspert. Cazotte ansættes af hertuginden til at finde den næste tronfølger. I sin søgen bliver Cazotte og den indadvendt kronprins tætte, men da en arving bliver undfanget udenfor ægteskabet skabes der uro, og mit i en rus af kærlighed opdager Cazotte at han slet ikke vidste så meget om kærlighed, som han før troede.

Filmen vil have scenografi af dronning Margrethe II, som førhen har arbejdet på manuskriptet og scenografien til ‘De Vilde Svaner’ (2009) og ‘Snedronningen’ (2000).

Instruktør, Bille August, siger: “At ‘Ehrengard’, bliver filmatiseret som en Netflix -film, er en stor mulighed – og jeg glæder mig virkelig til at introducere denne fascinerende historie om forførelse og lyst, til et globalt publikum. Dronningen har skabt de mest fantastiske decoupager til lejligheden, og de vil være det dominerende træk ved filmens overordnede scenografiske udtryk.”

Filmen bliver skrevet af Anders August, som tidligere har skrevet manuskriptet til ‘Lykke-Per’ (2018) og ‘Marco Effekten’ (2021). Imens SF Studios, Marcella Dichmann skal producere filmen.

‘Ehrengard’ afventer eksklusiv premiere på Netflix.