Copyright: BBC

Cillian Murphy lander hovedrollen i Christopher Nolans næste film, ‘Oppenheimer’!

Efter en tumult periode hvor filmselvskaber som Sony, AppleTV+ og Universal Pictures hver især har bejlet til at arbejde sammen med Christopher Nolan. Den anerkendte filminstruktør har siden 2002 fast samarbejdet med Warner Bros. hvilket har resulteret i film som ‘Interstellar’ (2014), ‘Inception’ (2010), ‘The Dark Knight’-trilogien (2005-2012) og senest ‘Tenet’ (2021).

Det blev Universal Pictures der løb med rettighederne til Christopher Nolans kommende anden verdenskrigsfilm, ‘Oppenheimer’, som er løst baseret på biografien ‘American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer’. Filmen følger fysikeren J. Robert Oppenheimer og hans rolle i udviklingen af atombomben under Anden Verdenskrig.

Skuespilleren Cillian Murphy er sat til at spille hovedrollen, som J. Robert Oppenheimer. Alt imens holdet (bag kameraet) består af cinematographer Hoyte Van Hoytema, der tidligere har arbejdet sammen med Nolan på ‘Tenet’ (2021) og ‘Dunkirk’ (2017). Lydsiden bliver skabt af Ludwig Göransson, som har gjort det før på bla. ‘Black Panther’ (2018) og TV-serien ‘The Mandalorian’ (2019-2022). 

Filmen forventes at starte produktionen ved årsskiftet, med et håb om at lande i biograferne i sommeren 2023.

‘Oppenheimer’ afventer dansk premieredato.