Denne dag i filmhistorien: 18. december

Med den 18. december er vi snart tæt på jul, og mon ikke der var en del danskere som har haft julelys i øjnene, på netop denne dag henover årene?
Den 18. December byder på tre storfilm, så store som de kan blive, og film som for altid har skrevet sig ind i historien.

1. 18. December 2002: Ringenes Herre: De to tårne
2. 18. december 2009: Avatar
3. 18. December 2015: Star Wars: The Force Awakens

Premieredatoerne er for de danske premiere, og det betyder jeg fx allerede har fortalt om Ringenes Herre: De to tårne, i låge 5.
Ikke destromindre, så viser dagen at vi ihvertfald altid kan regne med store fantasy og sci-fi film i december måned.

En ung Brad Pitt i ‘Thelma and Louise’

Der er også nogle kære filmfolk som skal fejres denne dag.
Den amerikanske skuespiller Brad Pitt bliver 54 år. Han er især kendt og elsket for sin rolle i ‘Fight Club’, men værd at nævne er bl.a. også rollerne i ‘Seven’ og ‘Inglourious Basterds’. Vi så ham sidst i ‘War Machine’ og kan bl.a. glæde os til at se ham i ‘World War Z 2’.

En anden fødselsdagsdreng er Steven Spielberg, en af de største filminstruktører i vores tid. Han er manden bag ‘E. T.’, ‘Indiana Jones: Raiders of the Lost Ark’, ‘Jurassic Park’, ‘Saving Private Ryan’ og listen bliver ved. Den travle Spielberg har mange film på vej, men jeg tror især vi kan glæde os til hans kommende film ‘The Post’ med Meryl Streep og Tom Hanks i hovedrollerne. Filmen har premiere til april.