the last goodbye - hobbitten femhæreslaget

Farvel til Tolkien og Peter Jacksons Middle-earth

“Now comes the day to bid you farewell”

Den sidste film i Hobbitten trilogien har premiere den 10. december, og det betyder også den sidste film i Tolkien universet, og et sidste farvel til Peter Jacksons udgave af Middle-Earth. Det har været tre Ringenes Herre film og tre Hobbitten film, som har haft en stor rolle i filmverden.

Billy Boyd spillede hobbitten Pippin i Ringenes Herre filmene, og han har fået den store ære, at sige det sidste ord i Middle-earth historien: Han har nemlig, i samarbejde med Jackson selv og manuskriftforfatterne Fran Walsh og Philippa Boyen skrevet rulletekst-sangen til den sidste Hobbitten film, og har også fået æret at synge den. Sangen hedder ‘The Last Goodbye’, og den ér det sidste farvel. Det er nemlig ikke bare den sidste sang og et farvel til publikum når de ser rulleteksterne til ‘Hobbitten: Femhæreslaget’, det er et farvel til hele Tolkiens univers på film, det er et farvel til filmhistorie lavet over 16 år, seks film og hele den verden Peter Jackson har skabt med sine film.

Til Entertainment weekly, siger Billy Boyd om sangen: “I think we discovered very quickly this wasn’t just a song to end The Battle of the Five Armies—it was a song to say goodbye to Middle-earth.”

Til sangen er der blevet lavet en flot musikvideo, med klip fra alle Tolkien-filmene, som i kan se ovenfor.
Det er en utrolig rørende og smuk sang og det er ikke lykkes mig at høre den endnu, uden at begynde at græde. Lyt efter teksten, den er så tydeligt skrevet til Tolkiens univers, og som et smukt farvel til filmene.