Fede dokumentarserier på DR TV

Hurra for licens. På DR TV kan du tilgå en lang række programmer, serier og film – helt gratis. Og der er altså en del kvalitet at finde. Der er både indhold skabt af DR selv og indkøbt indhold. Jeg vil dog gerne anbefale nogle af de enormt interessante og underholdende dokumentarserier som DR selv har produceret.

Det er dog også sådan med DR, at indholdet hurtigt forsvinder, så hvis du læser denne artikel lang tid efter den er skrevet, er programmerne måske ikke tilgængelige. Men nu, fordi det er sommerferie, har DR gjort en del af sine gamle programmer (og mine favoritter) tilgængelige,  hvilket gør det muligt for mig at anbefale dem!

Jeg håber du finder inspiration til mange timers god underholdning

OBSOverskrifterne er links – tryk på dem for at komme til programmerne på DR TV.

Taler du kropssprog?

Foto: DR

Et enormt charmende, underholdende og lærerigt program om kropssprog. Værterne på programmet er skuespillerinde Julie Rudbæk og foredragsholder og ekspert i kropssprog Jesper Bergstrøm.
I hvert program vises klip fra en situation – det kan være speeddating, en skuespilaudition, en sælger der sælger biler eller 5 veninders hyggeaften. Her sidder Jesper og Julie og studerer de forskellige signaler og udtryk som opstår hos menneskene. Jesper stopper klippet og forklarer hvad de forskellige ting der opstår betyder.
Det lyder måske tørt når jeg forklarer det, men det er lige det modsatte. Det er enormt underholde at se og ikke mindst spændende. Men programmets helt store charme og kvalitet ligger i Jesper og Julies enormt gode kemi med hinanden og på skærmen generelt. Man kan ikke undgå at forelske sig i dem begge.

Generation Hollywood

Foto: DR

Jeg faldt pladask for disse skønne unge sympatiske mennesker. Genereation Hollywood handler om unge danske skuespilspirrer, som prøver at få en karriere.
Vi følger dem til auditions og i deres kamp med at få skuespiljobs, som langt fra hænger på træerne. Det er interessant at høre deres overvejelser og tanker over livet, og den vej de har valgt. Det er ikke lysten til at blive kendt og vise sig frem. De brænder bare enormt for deres fag, og de kan ikke se sig selv noget som helst andet sted end foran kameraet.
Et meget ærligt og sympatisk portræt, som jeg klart vil anbefale alle at se.

De smukke drenge’ og ’De smukke piger

Foto: DR

To forskellige serier, som begge handler om unge modeller. Vi tager med de unge mennesker til auditions, hvor de løber rundt fra det ene sted til det andet, og hvor de blot er endnu en model ud af flere hundrede den dag. Vi tager med på photoshoots og til modeshows.
De unge modeller kæmper med store afvisninger, skuffelser, høje forventninger og med det der følger med, når man skal bedømmes på sit udseende alene. Men vi får også en forståelse af de ægte mennesker, som er bag de modeller der går ned af catwalken, og dem som bare ønsker sig hen til catwalken.
Det er enormt spændende at få et indblik i branchen, som langt fra er rosenrød.

Jeg er L.O.C

Foto: DR

Måske man skal kunne lide L.O.C en smule, for at synes dette program er underholdende, men den helt store fan behøver man på ingen måde at være. Det er enormt spændende at følge med i en af Danmarks største rappers liv, og se hvordan sådan en hverdag fungerer. Jeg synes personligt at L.O.C er et enormt charmende menneske.
Hvis man er interesseret i andre lignende programmer om musikere, kan jeg klart anbefale:
Martin uden X – det er interessant at høre om og se hvordan Martin forsøger at slå igennem med sit nye band Saveus, og hvordan han forsøger at komme af med sit mærkat som ”Ham der vandt x-Factor”.
Jeg er Christopher og Jeg er stadig Christopher: Man behøver ikke være fan eller kunne lide Christopher, for at nyde denne serie om popstjernen. Det er interessant at få et indblik i hans liv, hvor piger fra hele verden kaster sig over ham.

Adgang med Abdel

Foto: DR

Desværre er ’Familien fra Lærkevej’ ikke længere at se på DR TV. Det var en enormt hjertevarm og undeholdende serie om Abdel Aziz Mahmouds dejlige familie.
Denne anbefaling er nok den, som stikker lidt ud genremæssigt – da det mere er et aktualitetsprogram. Men, hvorfor hænge sig så meget i faste genrerammer?
Abdel laver interessant journalistisk arbejde med sit program ’Adgang med Abdel’. Her følger han en aktuel person en hel dag (eller hvor lang tid de nu kan sætte af), og stiller dem spørgsmål og følger med i deres gøremål. Det resulterer ofte i nogle virkelig interessant vinkler, og et meget personligt og mere ærligt indblik i de mennesker vi ofte ser tale helt alvorligt og officielt i tv-avisen.
Abdel kan noget helt specielt og lige til, med den måde han interviewer på, og han er ikke bange for at stille de svære og nærgående spørgsmål. Det resulterer også i, at fokuspersonen nogle gange kan blive sur. Men ærligt dét er det, og jeg synes Abdel er fantastisk og enormt charmerende.

De skjulte talenter

Foto: DR

Serien handler om autistiske menneskers usædvanlige evner og hvordan de ser og forstår verden. Vi følger en række mennesker som er autister og har forskellige jobs. Den ene har et helt unikt talent for musik, den anden er fantastisk dygtig til tal og koder, en tredje kan tegne så det ligner et fotografi. Men hver af dem har også problemer pga autismen, og kan have svært ved at begå sig i sociale sammenhænge, og forstå de sociale koder.
Det er en enormt spændende serie, med nogle virkelig dejlige mennesker, som man kommer til virkelig at holde af. Samtidig blive der også givet en god potion af viden undervejs, og man får et virkelig godt indblik i hvad autisme er.