After the Wedding. Filmpuls
Copyright: Sony Pictures

Filmanmeldelse: After The Wedding

Din bedømmelse3 stemmer
5

Danske film har længe været populære i udlandet, men det er ikke så tit, at amerikanerne gider se dem. De vælger i stedet at lave deres egen version af filmen. Dette er også tilfældet med ‘After the Wedding’ af Bart Freundlich, der er en remake af den danske film ‘Efter Brylluppet’ af Susanne Bier. Har Freundlich smadret filmen? få vores svar her

Historie

Filmen handler om amerikanske Isabel, der bor og arbejder på et børnehjem i Indien. Efter at have boet der i mange år, er hun blevet en fast del af personalet. Hun får pludselig et opkald om, at et stort firma er villig til at donere millioner til børnehjemmet på betingelse af, at hun rejser til New York for at møde chefen. Chefen viser sig at være kvinden Theresa, der inviterer Isabel til hendes datters bryllup. Der står Isabel ansigt-til-ansigt med sin fortid.

Det er svært at fortælle om handlingen uden at afsløre noget, men dem der har set ‘Efter Brylluppet’ kender allerede historien nogenlunde. Vil først og fremmest sige at jeg ikke har set den danske originalversion, så alt var nyt for mig, og denne anmeldelse vil på ingen måde sammenligne de to, men se dem som to separate film. En ting jeg dog ved er, at Freundlich har ændret på kønnene på de to hovedpersoner, der her er to kvinder. Det fungerer rigtig godt, og de er begge to powerkvinder.

Plottet er virkelig genialt og med mange plottwists. Man ved ikke meget mere end karakterene og meget information bliver tilbageholdt, så det er svært at gætte, hvad der kommer til at se. Selvom det store plottwist var lidt tydeligt, var der en masse små, der kom som en overraskelse. Den udfordrer ens opfattelse af sandhed, og hvad der er rigtig og forkert. Ligesom man tror, man har regnet karakterene ud og har sat dem i boks, så overrasker de en.

Den er på ingen måde for hollywoodiseret. Den er helt nede på jorden og meget realistisk. Manuskriptet fungerer godt, og plottet holder hele vejen igennem. Meget interessant historie.

After the Wedding. Filmpuls
Copyright: Sony Pictures

Skuespil

Freundlich har fået to af Hollywoods helt store stjerner med i filmen. For det første hovedrolleindhaveren Michelle Williams, der meget troværdigt spiller Isabel ,der er overvældet og mistroisk overfor chefen Theresa. Selvom mange mener, at hun gør det bedst, må jeg altså indrømme at Julianne Moore’s præsentation som Theresa ramte mig mere. Moore er ifølge mig en helt fantastisk skuespillerinde, og hun spiller formidabelt i denne film. Fra første scene med hende, hvor man tror hun er den værste bitch, til man lærer karakteren bedre at kende senere og forstår, at der er mere bag facaden.

Billy Crudup og Abby Quinn gør det også godt som Theresas familie, og selvom de ikke står helt så stærkt som de to kvinder, så fungerer det rigtig godt sammen det hele.

Visuelt

Der hvor det visuelle virkelig rammer, er i den kontrast som Freundlich får opbygget mellem Theresa og Isabel som er vidt forskellige personer. Selvom kun en meget lille del af handlingen foregår i Indien, får man alligevel et meget godt indblik i hverdagen der, og hvor stor en omvæltning, det er for Isabel at komme til New York.

Især i kostumerne skinner karakterenes personlighed igennem. Theresa er ofte iklædt jakkesæt og meget fint tøj, der udstråler magt hvorimod Isabel er iført mere afslappet tøj, og tit går i bare tæer. Hun bærer et tørklæde rundt om sig næsten hele tiden, hvilket giver en associationer til Indien.

Musik og lydbillede

Det fungerede helt fint og understøttede handlingen uden at forstyrre for meget.

‘After the Wedding’ har dansk biografpremiere d. 28 november 2019

After the Wedding. Filmpuls
After The Wedding - premiere den 5.juni 2019
Kort fortalt
"After the Wedding" er en spændende remake af den danske film med samme navn. Den er fyldt med plottwists og godt skuespil, især Julianne Moore's præsentation. Helt klart værd at se!
Historie
Skuespil
Visuelt
Musik og lydbillede
Din bedømmelse3 stemmer
5
More Stories
Trailer til ‘Smerte & Ære’