the hustle
Copyright: SF studios

Filmanmeldelse: The Hustle

Din bedømmelse0 stemmer
2.3

Nogle komediefilm står virkeligt mit hjerte nær. En af dem er ‘Dirty Rotten Scoundrels’ (på dansk: ’Fræk, frækkere, frækkest’) fra 1988, som er instrueret af Frank Oz, der også er manden bag stemmen på Yoda fra ’Star Wars’. Steve Martin og Michael Caine spiller to svindlere der konkurrerer mod hinanden ved den franske riviera. Nu er der kommet en genfortolkning af den film, og i stedet for Martin og Caine, så har Anne Hathaway og Rebel Wilson prøvet at skrue op for den humoristiske volume.

Historie

Forskellen mellem Hathaway og Wilsons karakterer er stor. Men på et punkt er de en og samme… Begge er fupmagere, bedragere og svindlere. De to støder hovederne sammen, da den mindre elegante af dem træder ind i den andens jagtmark, som er den franske middelhavsby Beaulieu-sur-Mer, der har en konstant strøm af rige mænd, der er nemme at snørre. Og da der kun er plads til en god svindler i byen, så må man jo lave et godt gammeldags væddemål.

Godt nok er jeg ikke den største fan af, at man laver remakes på remakes, ikke når originalen er så god som den er her. Men håbet om at ’The Hustle’ ville være sin egen, ja de drømme blev hurtigt slukket. For desværre så er meget af plottet det fuldstændig identiske med 1988-filmen. Det eneste man har tilført er et kønsskifte på karaktererne, mindre elegant og genial humor samt Wilsons jokes omkring hendes vægt, fedme og æderi. GAB, siger jeg bare! For hvis man har set filmen, som dette plot er bygget på, så vil man konstant sidde med tanken, at den scene har jeg set før… bare meget mere morsomt.

Derfor så synes ’The Hustle’ hverken morsom eller forfriskende. Dog så må personen der har oversat filmen roses, da oversættelsen er fantastisk snøret sammen, og tragisk nok var højdepunktet inde i biograf-mørket. Ligesom ’Ghostbusters’, så er det altså forfærdeligt at nævne, at disse re-versioner af klassiske film med kvinder, altså på ingen måde slår igennem. Lav dog for helvedet noget nyt og originalt med stærke eller skægge kvindelige karakterer, i stedet for at koge suppe på endnu et formålsløst projekt.

Skuespil

Anne Hathaway er den kvindelige version af Michael Caine, og hun gør det faktisk hen af vejen et hæderligt stykke arbejde, selvom manuskriptet modarbejder hende. Det er klart og tydeligt, hvem som har den store talentmasse. Rebel Wilson er… Rebel Wilson. Hun spiller den samme karakter, som jeg har set i en god håndfuld film efterhånden, alle med ”fat-jokes”, som er gået hen og blevet trættende. Wilson kan være meget morsom, og hun prøver at give den hele armen, men alligevel fandt jeg hende ikke skæg. Vores egen landsmand Caper Christensen (’Langt fra Las Vegas’ og ’Klovn’) er også kort med, og på de i alt 4-5 minutter han optræder, der gør han det ganske fint, samt han kan blære sig med at haft toiletsex på et fly med Rebel Wilson.

Visuelt

Heldigvis er det tekniske ganske godt i ’The Hustle’. Den franske riviera ser gudesmuk ud, og så er det tydeligt at crewet bag produktionen ved hvordan man visuelt stabler en film sammen. Man kunne måske godt have savnet noget mere eksperimentering med kameraet.

Musik og lydbillede

Den musiske side var ganske god, så længe man holdte sig til de franske guitar-toner, der virkelig er med til at sætte og forstærke riviera-stemningen. Men i starten og i slutningen af filmen, der propper man ligegyldige popnumre ind, for ligesom at understrege, at hey, dette er faktisk en tøse-komedie. Lydmixet var acceptabelt.

Copyright: SF Studios
Kort fortalt
Desværre så er 'The Hustle' en umorsom kopivarer, som er baseret på en ganske anbefalingsværdig komedie film fra 1988. Anne Hathaway gør det okay, men Wilsons buffet af fedme-jokes synes trættende. Dog er den danske undertekst-oversættelse fabelagtig
Historie
Skuespil
Visuelt
Musik og lydbillede
Din bedømmelse0 stemmer
2.3
More Stories
Filmanmeldelse: They Shall Not Grow Old